Οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης Πετρίδη κι αυτοί που κουνάνε... μαντίλι

Έκλεισε το 2019 με ήττα στη Λεμεσό ο ΑΠΟΕΛ και ο προβληματισμός στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων έχει φουντώσει ακόμη περισσότερο, καθώς η εικόνα των πρωταθλητών στον αγωνιστικό χώρο εξακολουθεί να μην είναι η επιθυμητή τόσο από τους ιθύνοντες της ομάδας, όσο και από τους φίλους του συλλόγου της Λευκωσίας.

Ακολουθεί διακοπή στο πρωτάθλημα για μια εβδομάδα και η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων καλείται να πάρει οριστικές και κρίσιμες αποφάσεις, αφού χωρίς αμφιβολία οι επόμενοι δύο μήνες είναι αρκετά καθοριστικοί για τους πρωταθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ξεσπαθώνουν και προειδοποιούν παίκτες και διοίκηση οι ΑΠΟΕΛίστες

Από την μια είναι η έλευση προπονητή, όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στην επιλογή αυτού που θα κληθεί να έρθει στον Αρχάγγελο, καθώς είναι ένα κομβικό σημείο για τον ΑΠΟΕΛ, τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Βασιλεία.

Από την άλλη επίσης, είναι και το φλέγων ζήτημα του προγραμματισμού της ομάδας, αφού θα πρέπει να βρεθούν σωστές και έτοιμες λύσεις, οι οποίες θα μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά και άμεσα τους πολυπρωταθλητές προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και το επόμενο βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναντίρρητα, ο ΑΠΟΕΛ είναι ολοφάνερο πως έχει μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στις κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς της ομάδας. Λείπει, δηλαδή, ο… μαέστρος στον χώρο του κέντρου ο οποίος θα μπορεί να δημιουργήσει και να οργανώσει παιχνίδι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Σε ποια θέση φιγουράρουν οι κυπριακές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αρκετές ήταν, επίσης, οι φορές που από τους γαλαζοκίτρινους έλειψε το εύκολο γκολ, αφού δυσκολευτήκαν αρκετές φορές να σκοράρουν, ενώ αρκετά τέρματα ήρθαν από στημένες φάσεις, κυρίως κόρνερ.

Η κορυφαία μεταγραφή που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο Αρχάγγελο ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, Βιντ Μπέλετς, ο οποίος χωρίς αμφιβολία υπήρξε ο φύλακας άγγελος των πρωταθλητών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η δεύτερη και πολύ καλή επιλογή πίσω από τον Σλοβένο κίπερ, είναι ο έμπειρος Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος με την έλευση του Μπέλετς έχασε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στο αρχικό σχήμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Κι άλλη ομάδα βάζει στο στόχαστρο τον Ντολ

Ακολούθως στην αμυντική γραμμή ως στόπερ υπάρχουν οι λύσεις του Γιώργου Μερκή, Νικόλα Ιωάννου, Πραξιτέλη Βούρου, Βουγιαντίν Σάβιτς και Χρίστου Σιέλη.

Από εκεί και πέρα στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, αλλά και ο Πραξιτέλης Βούρος, ενώ στο αριστερό είναι οι λύσεις του εκ των αρχηγών της ομάδας, Νικόλα Ιωάννου και του Ζοαζίνιο, τον οποίο οι φήμες έφερναν να είναι στους υποψήφιους για αποχώρηση.

Είναι γεγονός πως ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα στους λίγους μήνες που βρίσκεται στο νησί μας, ωστόσο εάν αποχωρήσει θα πρέπει η μια από τις τέσσερις μεταγραφές, να είναι παίκτης στο αριστερό άκρο της άμυνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ BINTEO: Έβαλαν τα Χριστουγεννιάτικα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ

Στη μεσαία γραμμή οι Σάββας Γκέντσογλου, Ούρος Μάτιτς, Λούκας Σόουζα και Άλεφ Σαντάνα είναι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν, τόσο ως εξάρια, όσο και ως οκτάρια.

Ο Ελλαδίτης μέσος των γαλαζοκιτρίνων στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του ΑΠΟΕΛ ήταν μόνιμα εκτός ενδεκάδας, κάτι που αποδεικνύει πως θα δει την πόρτα εξόδου στον Αρχάγγελο και ίσως ο αντικαταστάτης του να αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση τον ερχόμενο μήνα.

Στα φτερά της επίθεσης υπάρχει πληθώρα επιλογών, καθώς είναι οι επιλογές των Μούσα Αλ Τάμαρι, Αντόνιο Γιάκολις, Γιώργου Εφραίμ, Στάθη Αλωνέυτη, Ανδρέα Μακρή, Αντρέ Βιντιγκάλ και Ομάρ Χάνι, με τον τελευταίο να είναι επικρατέστερος για αποχώρηση καθώς κατέγραψε μόλις μια συμμετοχή με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων, μέχρι στιγμής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Η μεγαλύτερη ήττα του ΑΠΟΕΛ δεν ήρθε από Ολυμπιακό και ΑΕΛ
 
Η μόνη λύση που μπορεί να αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό του εαυτό, μέχρι στιγμής, κάτι που πιθανόν να αναγκάσει τους ιθύνοντες της ομάδας να προχωρήσουν σε απόκτηση ακόμη ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να πλαισιώσει τον Αργεντινό.  

Λίνους Χαλένιους, Αντρίγιαν Πάβλοβιτς και Ρόμαν Μπέζιακ είναι οι τρεις λύσεις στη γραμμή κρούσης των πρωταθλητών, με τον τρίτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για αποχώρηση. Με τη φυγή του Σλοβένου είναι λογική η απόκτηση ενός στράικερ περιοχής γρήγορου σε σχέση με Χαλένιους και Πάβλοβιτς, αλλά και που να έχει το εύκολο γκολ.

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών