Η υπόσχεση του Ίνγκεμπριγκτσεν που άρχισε το... ξεκλείδωμα των παικτών του

Με πατημένα τα γκάζια μπήκε στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής κόντρα στην Ένωση ο ΑΠΟΕΛ, σφραγίζοντας την έβδομη φετινή νίκη από την αρχή του Β' ημιχρόνου. Το ντεμπούτο του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων συνδυάστηκε με πειστική εμφάνιση, με την ομάδα να επιτίθεται κατά κύματα απέναντι στον σύλλογο του Παραλιμνίου. 

Ο τρόπος λειτουργίας της μεσοεπιθετικής γραμμής έδειξε εμφανώς αλλαγμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια, παρόλο ότι το δείγμα γραφής είναι μικρό για να κριθεί το έργο του Νορβηγού κόουτς. Τα πρώτα... πατήματα του συνόλου που έχει στα χέρια του ο 54χρονος προπονητής είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Το πιο θετικό που μπορεί να κρατήσει κάποιος μετά την ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ, είναι το ξεκλείδωμα κατά κύριο λόγο του Γιώργου Εφραίμ και κατά δεύτερο των Τόμας ντε Βινσέντι και Αντρίγια Πάβλοβιτς. 

Ο Κύπριος διεθνής είναι παίκτης ψυχολογίας και με τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, κάτι που σίγουρα γνωρίζει ο Νορβηγός. Το ίδιο ισχύει και για τον Αργεντινό, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται μακριά από τις παλιές καλές του εμφανίσεις. 

Για τον Σέρβο στράικερ τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού μαζί με τον Χαλένιους έχουν συμβάλει σημαντικά σε διάφορα γκολ στη φετινή σεζόν, ωστόσο το να πετυχαίνει δυο γκολ ο επιθετικός οποιασδήποτε ομάδας είναι πάντοτε θετικό. 

Η υπόσχεση που είχε δώσει ο Ίνγκεμπριγκτσεν στην παρουσίασή του προ ημερών - ότι οι πρωταθλητές θα παίξουν πιο επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο - φαίνεται ότι εφαρμόστηκε πλήρως στο πρώτο επίσημο τεστ. Εξίσου σημαντικό είναι η ομάδα να δείξει συνέπεια και στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έρχονται μαζεμένες. 

Ο Νορβηγός δεν έδειξε να αγχώνεται ιδιαίτερα για τους συνεχόμενους αγώνες και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά μετά το ματς ότι οι παίκτες του προτιμούν να παίζουν παρά να κάνουν προπόνηση.

Η τύχη του νέου κόουτς τον θέλει να μπαίνει από την αρχή στα βαθιά και μαζί με τους ποδοσφαιριστές καλούνται να... κολυμπήσουν στις δύσκολες αποστολές που ακολουθούν, απέναντι σε ακόμη πιο ψηλά εμπόδια.  

Εάν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τότε θα μπουν γερές βάσεις ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να συνεχίσουν ακριβώς όπως άρχισαν τις υποχρεώσεις τους με τον Νορβηγό στον πάγκο. Μια ομάδα επιθετική, με πλάνο, συνοχή και με το μαχαίρι στα... δόντια όποτε χρειαστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές