Απάντησε για τους ΑΠΟΕΛίστες και την αλλαγή προπονητή ο Μερκής

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» της cytavision, ήταν ο διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Μερκής. 
 
Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων, μιλά για όλους και για όλα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ και δίνει τη δική του οπτική γωνία για τη φετινή πορεία των πρωταθλητών αλλά και τις αλλαγές προπονητών.
 
Αναλυτικά όσα ανέφερε: 
 
Για τις διαφορές ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα: «Βρίσκω αρκετές διαφορές. Βλέπεις διαφορετικά τον ΑΠΟΕΛ ήταν είσαι έξω και διαφορετικά όταν είσαι μέσα. Είναι κάποιες μικρές διαφορές που κάνουν τον ΑΠΟΕΛ να ξεχωρίζει. Μία είναι όταν ξεκινάς το πρωτάθλημα η δεύτερη θέση είναι αποτυχία. Σε κάθε παιχνίδι η ισοπαλία είναι αποτυχία. Επίσης είναι πολλές οι απαιτήσεις του κόσμου. Έχει βάλει τόσο ψηλά τον πήχη και κάποιοι δεν αντέχουν αυτοί την πίεση. Όσοι την αντέχουν προχωρούν».
 
Για τον ΑΠΟΕΛ: «Στον ΑΠΟΕΛ ξεκινά το πρωτάθλημα και ξέρεις πως αν δεν το κερδίσεις είσαι αποτυχημένος. Αν δεν κερδίσεις ένα ντέρμπι είσαι αποτυχημένος. Ο κόσμος ζητά συνεχώς την επιτυχία. Υπάρχει ποδοσφαιρική πίεση που κάποιοι την αντέχουν και κάποιοι όχι».

Για την αλλαγή προπονητή: «Πάντα η αλλαγή προπονητή βοηθά. Σου δίνει κίνητρο. Πρέπει να συνεχίσεις και στη συνέχεια με την ίδια διάθεση και κίνητρο. Πρέπει να υπάρχει πάντα θέληση».
 
Για την ΑΕΛ: «Η ΑΕΛ έχει πάρα πολλές δυσκολίες αλλά είναι εκεί. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και έχει ένα αξιόλογο σύνολο. Κάνει και αυτή μάχη για την εξάδα αλλά και για την έξοδο στην Ευρώπη».

Το ωραιότερο τέρμα που πέτυχε στη καριέρα του: «Με τον Άρη Λεμεσού όταν μου στρώθηκε η μπάλα στα πόδια και με ένα δυνατό μου σουτ, κερδίσαμε την ομάδα του Άρη».

Για το πρωτάθλημα: «Θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα είναι το φετινό. Ο Απόλλωνας επέστρεψες. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνας. Η ΑΕΛ κάνει μια πολύ καλή δουλειά και θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα για την Ευρώπη. Έχει στερηθεί και τον κόσμο της όπως και το ΑΠΟΕΛ¨. Αυτό που κάνει η ΑΕΛ είναι άθλος».
 
Για τα τέρματα του: «Το κάθε τέρμα δίνει χαρά. Σου δίνει μια υπερηφάνεια και ότι δίνεις χαρά στον κόσμο της ομάδας. Ένιωσα πιο σημαντικός γιατί όλοι με έβλεπαν με διαφορετικό μάτι. To πιο σημαντικό τέρμα το σκόραρα απέναντι στη Καραμπάχ. Το τέρμα που ένιωσα υπερηφάνεια ήταν το δεύτερο με την Ένωση».

Για ποια ομάδα θεωρεί μεγαλύτερη μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα: «Και οι δυο είναι μεγάλες ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ θεωρείται πιο μεγάλη ομάδα βάση επιτυχιών. Η επιθυμία μου είναι να τελειώσω τη καριέρα του στο ΑΠΟΕΛ. Αν ο ΑΠΟΕΛ δεν με θέλει θα δούμε τι θα γίνει».
 
Για την ήττα με την Ντουντελάνζ: «Νιώσαμε μεγάλη ντροπή για εμάς. Ντροπιάσαμε τον κόσμο αλλά και το όνομα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Στερήσαμε χρήματα στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν μια μεγάλη ντροπή. Δεν λέω ότι μας πήρε πίσω αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε στον επόμενο αγώνα την Ένωση. Έμεινα κλεισμένος για δυο μέρες στο σπίτι μετά την ήττα. Δεν μπορούσαμε να πούμε πως χάσαμε από μια ομάδα του Λουξεμβούργου».
 
Για το παιχνίδι με την Ένωση: «’Έβαλε το στίγμα του ο νέος τεχνικός. Δεν είναι τυχαίο ότι σκοράραμε τέσσερα τέρματα αλλά και ακόμη ένα του Σόουζα που δεν μέτρησε. Το ποδόσφαιρο είναι το γκολ, αυτό δίνει χαρά στο κόσμο».

Για τις εντολές του νέου τεχνικού: «Ήθελε να ανεβαίνουν τα μπακ ψηλά και να βγάζουν σέντρες. Η πίεση να ξεκινούσε από ψηλά αλλά και να υπάρχει προσοχή στα μετόπισθεν. Βγάλαμε ένταση στις προπονήσεις και δεν μπήκαμε κοιμισμένοι στον αγώνα. Είναι ένας δύσκολος μήνας για εμάς».

Για τον Λούκα Χατζηλούκα: « Υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ του Λούκα και του νέου προπονητή. Έδωσε και στον Στάθη μερικά λεπτά και βλέπουμε όλοι ότι υπολογίζει όλους. Έχουμε 25 εντεκαδάτους ποδοσφαιριστές».

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών: «Δεν είναι και το καλύτερο. Για τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται είναι ένα μπουστάρισμα. Για την ομάδα, χάνει τα πατήματα της και τον ρυθμό της. Ο ΑΠΟΕΛ είναι από τις μοναδικές ομάδες που έχουν 25 εντεκαδάτους ποδοσφαιριστές και έτσι παίρνουν χρόνο συμμετοχής μόνο οι 14-15. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και στην προπόνηση».

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη: «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να χτυπήσουμε την Βασιλεία. Δεν αναλύσαμε ακόμη τους Ελβετούς. Σίγουρα είναι το φαβορί αλλά δεν μπορείς να πεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις αλλά δεν εξαρτάται από εσένα».
 
Για τον νέο πρωταθλητή: «Θα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω έχουμε το μέταλλο που δεν έχουν οι άλλοι. Και ο Απόλλωνας και η Ομόνοια και η Ανόρθωση έδειξαν ότι είναι εκεί αλλά εμείς έχουμε το κάτι παραπάνω».
 
Για την πιο σημαντική στιγμή στη καριέρα του: «Αυτή που σημάδεψε την καριέρα μου ήταν η απόφαση μου να φύγω από τον Απόλλωνα.  Δεν αγωνιζόμουν για 8 μήνες μέχρι που ήρθα στον ΑΠΟΕΛ. Μετά ήρθε μια τιμωρία που δεν θέλω να συζητώ. Ήθελα να αποδείξω σε κάποιους και στον εαυτό μου ότι μπορώ να κερδίζω χρόνο συμμετοχής. Αυτό είπα και στον Πρόδρομο Πετρίδη όταν ήρθα».
 
Για το τι ξεχωρίζει από την Ανόρθωση: «Ξεχωρίζω τον αναγεννημένο Ράγιος. Ήταν τελειωμένος και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Έχει σε κάθε θέση ένα ποδοσφαιριστή ηγέτη. Όπως και ο Σίλντεφελντ όπως και ο Λόρια».
 
Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι σε κακή κατάσταση. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος τα τελευταία χρόνια και τώρα δυσκολεύεται να σκοράρει. Πιστεύω πολύ στον Ηλία όμως, έκατσε δίπλα από πολύ καλούς προπονητές. Θεωρητικά είναι απώλεια να μην κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στο Αρένα για τις ομάδες που θέλουν να είναι πιο ψηλά».
 
Τι περιμένει από τον ΑΠΟΕΛ το 2020: «Μια δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Ευελπιστώ πως θα κατακτήσουμε τους στόχους μας και να ήμαστε πάλι πρωταθλητές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε