H φιλοσοφία που εφάρμοσε ο Κόρε και το περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ

To δεύτερο θετικό τεστ πέρασε με απόλυτη επιτυχία ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, όπου οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 4-2 του Ολυμπιακού, στον εξ αναβολής αγώνας της 1ης αγωνιστικής, που διεξάχθηκε στο ΓΣΠ.

Ο Νορβηγός τεχνικός, μάς συστήθηκε με επιθετική φιλοσοφία όταν παρουσιάστηκε από τον ΑΠΟΕΛ, κάτι το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα και μέσα στο γήπεδο, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι πρωταθλητές πέτυχαν τέσσερα γκολ, ενώ για πρώτη φορά κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο σερί ματς οκτώ γκολ.

Ο σύλλογος της Λευκωσίας παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα στον αγώνα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλή απόδοση, αλλά στην επανάληψη ήταν αρκετά βελτιωμένος και αποτελεσματικός με τα τέσσερα γκολ που σκόραρε, με τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.
 

Στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, ωστόσο στη συνέχεια η αμυντική λειτουργία των γαλαζοκιτρίνων δεν λειτούργησε σωστά και έγιναν αρκετά λάθη, τα οποία οδήγησαν τους μαυροπράσινους στο να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανής η αλλαγή της εικόνας των πολυπρωταθλητών, αφού με το καλημέρα της επανάληψης σκόραραν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ακολούθως, δέκα λεπτά ήταν αρκετά για τον σύλλογο της Λευκωσίας, ούτως ώστε να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα.

Πολύ πιο διαφορετικός ο ΑΠΟΕΛ με περισσότερη θέληση και αρκετά τρεξίματα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επισκεφθεί με την ίδια ευκολία, όσο στο πρώτο μέρος την περιοχή του.

Χωρίς αμφιβολία, δεν μπορεί να κριθεί από τώρα ο Νορβηγός τεχνικός, αφού κάθισε σε μόλις δύο παιχνίδια στον γαλαζοκίτρινο πάγκο και όπως τόνισε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι, χρειάζεται περισσότερες προπονήσεις με τους ποδοσφαιριστές του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή τη φορά πέταξε την μπανανόφλουδα του Ολυμπιακού ο ΑΠΟΕΛ

Ο 54χρονος κόουτς, είναι γεγονός, πως ρίχθηκε με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς οι πρωταθλητές μέσα στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο καλούνται να δώσουν 18 παιχνίδια, και ήδη στα δύο από αυτά ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν μετρά έξι βαθμούς.

Ο Νορβηγός προπονητής χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να περάσει τη δική του τακτική στην ομάδα. Χρόνος, ο οποίος δεν υπάρχει, γιατί η δεδομένη χρονική στιγμή για τους γαλαζοκίτρινους είναι αρκετά κομβική αλλά και καθοριστική.

Είναι γεγονός επίσης, πως η προσθήκη του Μίλαν Γέφτοβιτς στα άκρα της επίθεσης (σ.σ. δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΠΟΕΛ) σε συνδυασμό μαζί με τους ανανεωμένους Γιώργο Εφραίμ και Τόμας Ντε Βινσέντι, αναντίρρητα, θα αποτελέσουν ποιοτικές προσθήκες στο δυναμικό των πρωταθλητών.

Είδαμε ακόμη, για δεύτερο σερί παιχνίδι η τριάδα των Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Τάμαρι να αποδίδει καρπούς, καθώς αν εξαιρέσουμε το πρώτο μέρος, στην επανάληψη και οι τρεις είχαν αρκετά καλή απόδοση και πολλά τρεξίματα, παρόλο που δεν σκόραραν.

Επιπρόσθετα, για άλλη μια φορά ο Κύπριος διεθνής, Νικόλας Ιωάννου είχε πολύ καλή παρουσία αφού από τα δικά του πόδια προήλθαν τα πρώτα δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Αναμφίβολα πλέον, ο εκ των αρχηγών της ομάδας, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο της Λευκωσίας και είναι θέμα χρόνου η παρουσία του στον Αρχάγγελο. Όπως φάνηκε, είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε αντίπαλο ποδοσφαιριστή να έχει απέναντι του τον 24χρονο αμυντικό, αφού όταν πάρει την μπάλα και προωθηθεί μοιάζει αρκετά δύσκολο να του πάρουν την μπάλα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μερκής: Κρατάμε τα θετικά και προχωράμε

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές