Καθάρισε την Αλκή και βλέπει τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου η ΑΕΛ

Μια άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, πήρε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε της Αλκής στο Τσίρειο Στάδιο με σκορ 2-1. Ο Μηνάς Αντωνίου με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης για την ομάδα του Κέρκεζ, ενώ για την Αλκή είχε σκοράρει ο Βαλέντε.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3’. Η εκτέλεση του Νιλς Τεξέιρα χτύπησε στο ανθρώπινο τείχος και πέρασε σε κόρνερ. Στο 24’, η Αλκή έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ρικάρντο βγήκε μόνος, απέφυγε τον Πρόσεκ, όμως το πλασέ του κατέληξε στη ρίζα του δοκαριού, κόντραρε στους αμυντικούς και πήγε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά, αφού ο διαιτητής του αγώνα Ροβέρτος Κώστα υπέστη πρόβλημα τραυματισμού στον σπόνδυλο. Μετά από 12λεπτη διακοπή, ο αγώνας επανήρχισε κανονικά, με διαιτητή τον Αβραάμ Τσούκκα. Στο 38’, ο Βαλέντε έβαλε μπροστά στο σκορ την Αλκή, μ΄ ένα πολύ ωραίο γκολ από μακρινή απόσταση. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, όμως η ομάδα της Ορόκλινης πήγε με το υπέρ της προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου.
 
Β'ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η ομάδα της Λεμεσού ισοφάρισε το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Αντωνίου με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγο αργότερα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανατρέποντας το σκορ για την ΑΕΛ. Στο 56’, μάλιστα, ο Σπόλιαριτς έσωσε την εστία του σε βέβαιη παραβίαση, μετά από σουτ του Αντάμοβιτς. Στο 88', η Αλκή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 με τον Βαλέντε, ο οποίος πλάσαρε άστοχα. Μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα της Λεμεσού, πήρε μια άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Γκαστανιάγα (54’ Φραντζής), Νταβόρ, Αντάμοβιτς, Αντωνίου, Γερολέμου (59’ Καψός), Δ. Αβραάμ , Ράσο, Παντελή, Γουίλερ (54' Κέρκεζ), Ν. Τεξέιρα

Αλκή: Σπόλιαριτς, Γιαννούτσος (51’ Βασιλείου), Μανώλη, Παχίπης, Βαλέντε, Αντριάνο, Κωνσταντίνου, Ζεάντρο, Ρεγκάκος, Ζάνι, Μποτσίνο

Σκόρερ: 49’ και 54'  Αντωνίου / 38’ Βαλέντε

Κίτρινες: Τεξέιρα/ Ζεάντρο

Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
 

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ