Χιονοστιβάδα εξελίξεων-Αναβολή μέχρι νεοτέρας λόγω αποχής των διαιτητών

Χιονοστιβάδα εξελίξεων μετά και τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου, αφού σε έκτακτη συνεδρία του συνδέσμου διαιτητών αποφασίστηκε αποχή, μέχρι νεοτέρας. Και αυτό την ίδια ώρα που ο Υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, στον απόηχο τόσο της βομβιστικής επίθεσης όσο και των κόκκινων φακέλων. 
 
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΠ αναφέρει: «Η ΚΟΠ ανακοινώνει την αναβολή όλων των προγραμματισμένων από σήμερα αγώνων των Πρωταθλημάτων της, μετά από απόφαση των διαιτητών για αποχή».
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο σύνδεσμος διαιτητών, εξέδωσε ανακοίνωση μετά το σοβαρό περιστατικό αναφορικά με τις επόμενες ενέργειές του.

«Η Διοίκηση του ΣΔΚ, εκφράζει τη συμπάθεια της στο μέλος και την οικογένεια του συναδέλφου Διαιτητή για τη βομβιστική επίθεση την οποία δέχθηκε η περιουσία τους», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση. 

Έπειτα, οι διαιτητές αναφέρθηκαν στις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς ΠτΔ, λέγοντας ότι: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε προ των ευθυνών τους, όσους καταφεύγουν σε άστοχες δηλώσεις πριν, κατά και μετά το τέλος ποδοσφαιρικών αγώνων, σε βάρος Διαιτητών, οι οποίες μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν με συνεπακόλουθό τις ακραίες ενέργειες που επαναλαμβάνονται για ακόμη μια φορά σε βάρος των διαιτητών μας.

Οι ψεσινές δηλώσεις κατά την τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, αδικούν την ολότητα των διαιτητών και έστω και άθελα δίνουν κάλυψη στους πραγματικούς υπαίτιους. Το ίδιο το κράτος, μέσω των θεσμικών του οργάνων, έχει υποχρέωση να πατάξει τα κακώς έχοντα και τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχει και αυτό απαιτούμε και τώρα και όχι να παραμένουμε σε απλά ευχολόγια και υποσχέσεις».

Καταληκτικά, ο σύνδεσμος διαιτητών αναφέρεται στην κριτική που δέχονται οι διαιτητές: «Οι διαιτητές μας είναι στην κρίση του κάθε φίλου του ποδοσφαίρου αλλά και των ΜΜΕ. Ηθικά ορθό είναι οι αθλητικογράφοι να κάνουν δίκαιη και όχι επιλεγμένη κριτική σε όλους τους διαιτητές ανεξαιρέτως, αποφεύγοντας εμπρηστικές δηλώσεις/τοποθετήσεις.

Δηλώνουμε ότι το ποδόσφαιρο και δη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι αρένα λεόντων σε πόλεμο και ότι η ανοχή μας θα είναι μηδενική στον όποιο παράγοντα είναι αιτία να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωής. Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας προτού θρηνήσουμε θύματα που θα είναι σε κατάληξη και ο ενταφιασμός του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής