Τάκης Αντωνίου: Ανισόρροπος ο ΑΠΟΕΛ, να κάνει διάγνωση ο Κόρε

Στην κακή απόδοση των παικτών του ΑΠΟΕΛ και στις συχνές αλλαγές προπονητών, αποδίδει την άσχημη εικόνα των γαλαζοκιτρίνων ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής των πρωταθλητών, Τάκης Αντωνίου, ο οποίος μιλώντας στην OMADA έκανε παράλληλα την πρόβλεψη του για την τελική εξάδα του πρωταθλήματος. 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, αναφερόμενος στον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, είπε πως θα πρέπει να διαγνώσει έγκαιρα τους ποδοσφαιρικούς λόγους για την παρουσία των ποδοσφαιριστών του στον αγωνιστικό χώρο, τονίζοντας πως η εικόνα του ΑΠΟΕΛ, «σίγουρα δεν είναι μια εικόνα που αντιπροσωπεύει την ποιότητα των παικτών που υπάρχει στην ομάδα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Η στιγμή που ΑΠΟΕΛίστες μπουκάρουν στον Αρχάγγελο

Όπως ανέφερε, «σε αυτό συνέτεινε μεταξύ άλλων και το ότι η ομάδα δεν απέκτησε ακόμη την απαραίτητη συνοχή, παρά το γεγονός πως έδωσε πολλούς αγώνες. Αυτό έχει άμεση σχέση και με τις συχνές αλλαγές προπονητών που γίνονται στην ομάδα, αλλά και τους διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού που εφαρμόζει ο κάθε προπονητής. Φυσικά η αλλαγή προπονητή δεν έγιναν τυχαία, αφού από την αρχή της φετινής περιόδου η ομάδα δεν είχε την απόδοση και την αποτελεσματικότητα που προσδοκούσαν οι φίλοι, αλλά και οι διοικούντες της ομάδας». 
 
Ο Τάκης Αντωνίου υπέδειξε παράλληλα πως θα πρέπει να βρεθούν οι σωστές ισορροπίες σε όλες τις γραμμές της ομάδας και κυρίως από πλευράς ταχύτητας, τονίζοντας πως αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός λόγος, για τον οποίο ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι τόσο αποτελεσματικός και δεν έγινε πιο λειτουργικός.  
 
«Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα καινούργιος προπονητής στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πλευρές. Την ίδια στιγμή πρέπει όμως και ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν να διαγνώσει έγκαιρα τους ποδοσφαιρικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα είναι κατώτερη της ποιότητας των παικτών που διαθέτει. Αλλά και να βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέβηκαν στον Αρχάγγελο οι ΑΠΟΕΛίστες-Αναβλήθηκε η προπόνηση

Ερωτηθείς ο κ. Αντωνίου για την απόδοση ορισμένων παικτών στα τελευταία παιχνίδια αλλά και γενικότερα, παρόλο που ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ, είπε πως, «οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν είναι φορμαρισμένοι ή μη φορμαρισμένοι. Αν μια ομάδα έχει τις σωστές ισορροπίες και λειτουργεί στον αγωνιστικό χώρο με σταθερό και λειτουργικό τρόπο, τότε οι παίκτες φαίνονται καλοί αλλά και φορμαρισμένοι. Αντίθετα, αν η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά και δεν έχε τις σωστές ισορροπίες, τότε οι ποδοσφαιριστές φαίνονται εκτός φόρμας ή και ίσως κατώτεροι των δυνατοτήτων τους. Στον ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή συμβαίνει το δεύτερο. Δηλαδή η άποψη μου είναι ότι η ομάδα βοηθά τους παίκτες και όχι οι παίκτες την ομάδα. Πρώτα φτιάχνεται η ομάδα να λειτουργεί και υστέρα, μέσα σε αυτή την λειτουργικότητα, μπαίνει και ο ρόλος των παικτών για να ανεβάσει και άλλο την ομάδα».
 
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε επίσης και για το ποια πιστεύει πως θα είναι η τελική εξάδα και ποιες ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν τον πρωτάθλημα. 
 
«Είναι φανερό όπως έχουν τα πράγματα μέχρι αυτή την στιγμή, υπάρχουν τέσσερις ομάδες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πιστεύω σε αυτό το χρονικό σημείο, αν πρέπει να δώσουμε μια ομάδα που έχει ένα μικρό προβάδισμα αυτή φαίνεται να είναι η Ανόρθωση. Αλλά υπάρχουν έμπειροι αντίπαλοι που είναι η Ομόνοια, η οποία φέτος έχει μια σταθερότητα αλλά και ποιότητα στην ομάδα της. Είναι ο Απόλλωνας, ο οποίος μετά το κακό του ξεκίνημα επανέρχεται δριμύτερος. Και ασφαλώς το ΑΠΟΕΛ, παρά τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά και το τελευταίο δίμηνο μετά τις πρώτες τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα έμπειρη που γνωρίζει πως θα επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών. Για την εξάδα φαίνεται πως θα γίνει μάχη μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ, της ΑΕΛ και της Νέας Σαλαμίνας»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»
Συμπληρώθηκε ο όμιλος της Εθνικής στο Nations League-Πρώτος αντίπαλος η Λιθουανία
Μακρίδης: Οι ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν γενναία, έβγαλαν αντίδραση και τους αξίζουν συγχαρητήρια