Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η κρίσιμη ώρα για την επιστροφή των διαιτητών στα γήπεδα

  20/01/2020 06:40
Η κρίσιμη ώρα για την επιστροφή των διαιτητών στα γήπεδα

Η κρίσιμη ώρα για την επιστροφή των διαιτητών στα γήπεδα

  20/01/2020 06:40
Η σημερινή μέρα (20/01) είναι η κρίσιμη, σχετικά με την επιστροφή των διαιτητών στα γήπεδα, μετά την αποχή τους το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε.

Γιώργος Σαββίδης, ΚΟΠ και διαιτητές θα τα πουν σήμερα (20/01) το πρωί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχοντας σαν προτεραιότητα την εξεύρεση μιας συμφέρουσας λύσης, για όλες τις πλευρές, ούτως ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στο… δύσμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η χθεσινή συνάντηση (19/01) της ηγεσίας των διαιτητών με τον Γιώργο Κούμα στα γραφεία της ΚΟΠ δεν έφερε οριστική εξέλιξη στο όλο θέμα. Οι διαιτητές διεμήνυσαν προς την ανώτατη ηγεσία του ποδοσφαίρου μας πως δεν θα επιστρέψουν στα γήπεδα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στον απόλυτο βαθμό.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου βάζει σε πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μελών του, εντός και εκτός γηπέδων. Η βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής (17/01) στο αυτοκίνητο του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, είναι το γεγονός που δοκίμασε την υπομονή των διαιτητών. Νιώθουν πως βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για τους λάθος λόγους και πως βάλλονται πανταχόθεν από τα σωματεία και όχι μόνο.
 
Η πρόθεση τους είναι πως, αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τους από τους αρμόδιους φορείς, τότε η απουσία τους από τους αγωνιστικούς χώρους θα είναι για καιρό.

Σε επαλήθευση του τελευταίου σεναρίου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η συνέχιση των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ, τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία, με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας υπεραμύνθηκε της απόφασης των διαιτητών να απέχουν, καθώς υπάρχει πάνω απ’ όλα το ανθρώπινο στοιχείο στην όλη συζήτηση. Παράλληλα, η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη στην γιορτή της ΕΑΚ, περί διεφθαρμένων διαιτητών δεν ήχησε πολύ καλά αυτά στα… αυτιά τους, αφού θεωρούν πως αδικούνται από τα λεγόμενα του.

Συμπερασματικά,  τα… σπουδαία μεταφέρονται εις σήμερον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με οποιαδήποτε πρόβλεψη για την τελική απόφαση να είναι παρακινδυνευμένη, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η εστίαση όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, έστω και την υστάτη, ούτως ώστε η... δράση να συνεχιστεί απρόσκοπτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας