Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Αξέχαστο με τους Τούρκους... Δεν θέλω να κάνω τα λάθη του παρελθόντος»

Πέτρος Πετρή  22/01/2020 06:50
«Αξέχαστο με τους Τούρκους... Δεν θέλω να κάνω τα λάθη του παρελθόντος»

«Αξέχαστο με τους Τούρκους... Δεν θέλω να κάνω τα λάθη του παρελθόντος»

Πέτρος Πετρή  22/01/2020 06:50
Τα όσα έζησε στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων από το 2016 μέχρι σήμερα, μοιράζεται ο Νίκος Ανδρονίκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην OMADA. 
 
Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Κύπριος τεχνικός πραγματοποίησε συνολικά 30 αγώνες στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ οι κορυφαίες του στιγμές ήταν οι επιτυχίες σε βάρος της Τουρκίας, 1-0 στην Άγκυρα και 2-1 στο ΑΕΚ Αρένα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 
«Είναι μια δύσκολη αποστολή με την Εθνική Ελπίδων, από την άποψη ότι ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους. Έτσι αυτό το γεγονός κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο σε μια Εθνική για να συγκροτηθεί ως μια καλή ομάδα. Αποστολή μας κυρίως, είναι να πάνε παίκτες στην Εθνική Ανδρών και είναι κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. 
 
Εγώ έχω μείνει τα τελευταία τρία χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων και νιώθω την ανάγκη να γυρίσω σε Σωματειακό επίπεδο και στην καθημερινή δουλειά και προπόνηση. Η σκέψη μου εδώ και μήνες ήταν να αποχωρήσω, κάτι το οποίο έκανα με τη λήξη του συμβολαίου μου». 
 
Κληθείς να σχολιάσει για το τι μένει στον ίδιο από την τριετή θητεία του στον πάγκο της Εθνικής, ο Νικός Ανδρονίκου, στάθηκε στην επιτυχία επί των Τούρκων αλλά και στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών.  
 
«Οι δυο φορές που κερδίσαμε τους Τούρκους ήταν πολύ σημαντικό, αλλά και το γεγονός επίσης ότι με ιδιαίτερη χαρά κάποιοι ποδοσφαιριστές, που τους είχαμε στην Εθνική Ελπίδων, φάνηκε το ταλέντο και η αξία τους και ανέβηκαν στην Εθνική μας ομάδα, και γι αυτά τα παιδιά ένιωθα πάντα μια υπερηφάνεια».
 
Για το ποιους ποδοσφαιριστές ξεχώρισε, o Κύπριος κόουτς, απάντησε: «ήταν αρκετοί. Ανάμεσα σε αυτούς, σίγουρα ο Νικόλας Ιωάννου, ο Ανδρέας Κυριάκου, ο Γιάννης Πίττας, ο Ανδρέας Καρώ, ο Χρίστος Γουήλερ. Είναι παιδιά που έχουν το ταλέντο μέσα τους για να παίξουν ποδόσφαιρο». 
 
Εάν δίνεται η ευκαιρία στους Κύπριους ποδοσφαιριστές, ο Νίκος Ανδρονίκου εξέφρασε την απογοήτευσή του, αφού δεν δίνονται οι ανάλογες ευκαιρίες. «Νιώθω ότι δεν δίνονται οι ανάλογες ευκαιρίες που δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές. Από την άλλη θέλω όμως να τονίσω ότι και εμείς επιβάλλεται να δουλέψουμε περισσότερο». 
 
Την ίδια ώρα, ο Κύπριος προπονητής, τόνισε ότι θέλει να επιστρέψει στους πάγκους, αφού αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αποχωρεί την Εθνικη Ελπίδων
 
«Θέλω να επιστρέψω στους πάγκους και αυτός είναι και ο λόγος που αποχωρώ από την Εθνική Ελπίδων. Επειδή όμως έχω κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν, σε θέματα επιλογών και να πάω σε λάθος στιγμές σε κάποιες ομάδες, δεν θα βιαστώ και θα αξιολογήσω τις οποιεσδήποτε προτάσεις και όταν θα πάω, θα είναι με τα δικά μου δεδομένα για να κάνω μια καλή δουλειά». 
 
Καταληκτικά, ο Νίκος Ανδρονίκου, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τονίζονται ότι και οι ίδιοι πρέπει να δουλεύουν σκληρά για να πάρουν και τις ανάλογες ευκαιρίες τους. «Σίγουρα θέλουμε περισσότερη δουλειά και στις περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται για τον Α ή Β λόγο στις ομάδες τους, να δουλεύουν ατομικά, έτσι ώστε όταν τους δοθεί η ευκαιρία για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Αυτοί που το ακολουθούν και τους έχουμε σαν παραδείγματα, τους δικαιώνουν τα γεγονότα, αφού παίζουν γιατί το αξίζουν». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας