Αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ με Μπένσοπ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Απόλλωνας

Το πρώτο βήμα έγινε από τον Απόλλωνα που επικράτησε του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο με 1-0, για τον πρώτο αγώνα της Β' φάσης του κυπέλλου μεταξύ των δυο ομάδων.
 
Οι κυανόλευκοι, μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να σκοράρουν από το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης κάτι που έμελλε να ήταν και το μοναδικό τέρμα. Ο Μπένσοπ, με το πρώτο του άγγιγμα στην μπάλα στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Απόλλωνα, έδωσε ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει και του επαναληπτικού στο ΓΣΠ.
 
Από την πλευρά του ο ΑΠΟΕΛ, εμφανίστηκε πολύ καλύτερος στο β' ημίχρονο, κρατώντας μπάλα και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ζόελ Μολ. Αν μη τι άλλο βρήκε μερικές καλές στιγμές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω φρενών ο Γιαννιώτας, χτυπιόταν στον πάγκο του Απόλλωνα
 
Α’ ημίχρονο
 
Ονειρικό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα και τον Μπένσοπ. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Απόλλωνα σκόραρε με το… πρώτο άγγιγμα του στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 4’ της αναμέτρησης, ο Παπουλλής έκανε τις προσποιήσεις μέσα από την περιοχή και τους αμυντικούς των γαλαζοκιτρίνων να ολιγωρεί και τον επιθετικό από το Κουρακάο να ανοίγει το σκορ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά με τον Απόλλωνα να είναι η ομάδα που κρατούσε περισσότερο την μπάλα και δημιουργούσε. Οι γαλαζοκίτρινοι, ανέβασαν στροφές γύρω στο 30’ της αναμέτρησης, δημιουργώντας μερικές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Μολ, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες βρήκαν τις καλύτερες τους στιγμές για να σκοράρουν. Αρχικά οι Φακούντο και Μπένσοπ συνεργάστηκαν άψογα με τον πρώτο να κάνει το πλασέ και τον Βάτερμαν να απομακρύνει την μπάλα και τον δεύτερο να παίρνει το ριμπάουντ, πλασάροντας έξω την μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βιντιγκάλ, βρήκε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Πορτογάλος, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Μολ να απομακρύνει την μπάλα με αρκετή δυσκολία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με το πρώτο του άγγιγμα σκόραρε και τρέλανε τους Απολλωνίστες ο Μπένσοπ
 
Β’ ημίχρονο
 
Ο ΑΠΟΕΛ, απείλησε στα πρώτα δευτερόλεπτα του Β’ ημιχρόνου. Στο 46’ ο Γέφτοβιτς, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ με τον Μολ να απομακρύνει την μπάλα με δυσκολία. Ο ΑΠΟΕΛ, που μπήκε δυνατά στην επανάληψη έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ. Στο 49’ ο Βιντιγκάλ, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και τον Μολ να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Ο ΑΠΟΕΛ, συνέχισε να βγάζει τις επιθετικές του αρετές στο γήπεδο βρήκε άλλη μια καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 53’, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, συνεργάστηκα πολύ ωραία με τον Χαλένιους να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Μολ. Στο 70’ ο ΑΠΟΕΛ έφτασε πιο κοντά από άλλοτε στην επανάληψη. Ο Βιντιγκάλ, έφυγε πίσω από την μέση του γηπέδου, πατώντας περιοχή. Ο Πορτογάλος, άργησε να πλασάρει ή να δώσει την πάσα δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς του Απόλλωνα να τον κλείσουν. Στο 90' της αναμέτρησης ο Βιντιγκάλ, βρήκε τον χώρο πιάνοντας ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μολ.
 
Ενδεκάδες:
 
Απόλλων: Μολ, Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Νσούε, Περέιρα, Σακέτι, Πέδρο, Αγκίρε (Αντωνιάδης 68’), Γιαννιώτας (Ντένιτς 56’), Παπουλής, Μπένσοπ (Πίττας 76’)
 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μακρής, Βούρος (Ιωάννου 46’), Μερκής, Σιέλης, Άλεφ, Γένσεν (Σόουζα 73’), Ντε Βινσέντι, Βιντιγκάλ, Γέφτοβιτς (Τάμαρι 64’), Χαλένιους
 
Σκόρερς: Μπένσοπ 4’ /-
 
Κίτρινες:  Γιαννιώτας, Σελίμοβιτς, Σάλαι / Τάμαρι
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»