Οι στιγμές δόξας του Βέσκο σε Ανόρθωση-Ομόνοια και το φονικό δίδυμο με Ράινερ

Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που κόσμησε με την παρουσία του το κυπριακό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 90’, αλλά και στο πρώτο μισό της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας. Ήρθε σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων από τη Σερβία, όμως άφησε ανεξίτηλα τη «σφραγίδα» του και έκανε μεγάλη καριέρα με τα χρώματα της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης.
 
Ο λόγος για τον Βέσκο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο στους πράσινους της Λευκωσίας, όσο και στους κυανόλευκους της Αμμοχώστου.

Η πρώτη ομάδα, όμως, που τον έφερε στο νησί μας ήταν ο ΑΠΟΕΛ από τη Βοϊβοντίνα Σερβίας, τη σεζόν 1993/94. Στους γαλαζοκίτρινους, παρέμεινε για μια σεζόν και μετά αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Λευκωσίας και ΕΝΠ, πριν μεταπηδήσει στην Ανόρθωση τη σεζόν 1997/98.
 
Με την ομάδα της Αμμοχώστου, αγωνίστηκε για δύο σεζόν, αποτελώντας βασικό πρωταγωνιστή των επιτυχιών της, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνολικά, πέτυχε 32 γκολ σε 50 συμμετοχές με την Ανόρθωση, κατακτώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (1997/98-1998/1999) και ένα Κύπελλο (1997/98), στη θητεία του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Τη σεζόν 1999/2000, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε τη μεγάλη απόφαση και μετακινήθηκε στην Ομόνοια, αφού τέθηκε εκτός πλάνων της Ανόρθωσης. Στους πράσινους, γνώρισε πολύ μεγάλες στιγμές, αφού δημιούργησε ένα «φονικό» δίδυμο με τον Ράινερ Ράουφμαν στην επίθεση της Ομόνοιας. Με την ομάδα της Λευκωσίας, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2001 και 2003) και δύο Κύπελλα (2000 και 2005), όντας ένας εκ των ηγετών της.
 
Στην Ομόνοια, ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2005, έχοντας κερδίσει πολλά τρόπαια και δόξα, στο πέρασμα του από τα κυπριακά γήπεδα. Είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο νησί μας με την φανέλα της Ανόρθωσης, Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτό σίγουρα αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός στην καριέρα του.
 
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, επέστρεψε στην Ανόρθωση, αφού είναι ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του συλλόγου. Έχει τη γενική ευθύνη για την ανάπτυξη και την προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα και έχει μια στενή συνεργασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους υπόλοιπους προπονητές των κλιμακίων, σε παγκύπρια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής