Από τις εισφορές για επιστροφή, στα... μαχαίρια Χριστοφή και Ομόνοια

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, περί τα τέλη Αυγούστου 2015, οι Ομονοιάτες έγιναν ένα και με θέληση αλλά και πίστη άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό για να μάζεψαν το ποσό των 120.000. Σκοπός της μεγάλης κινητοποίησης των πρασίνων ήταν να επαναπατριστεί και να περάσει για δεύτερη φορά το κατώφλι του Ηλιάς Πούλλος, το αγαπημένο παιδί της πράσινης εξέδρας, Δημήτρης Χριστοφή.

Οι φίλοι των πρασίνων είχαν μέγιστη συνεισφορά στην απόκτηση του Κύπριου διεθνή, αφού η εξαιρετική πορεία του με το τριφύλλι στο στήθος, το 2008 μέχρι το 2013, ήταν ο λόγος που οι φίλοι της Ομόνοιας είχαν ένα λόγο παραπάνω, να τον αγαπήσουν, όσο κανένα άλλο. 
 
Μπορεί να μην ήταν γέννημα θρέμμα της ομάδας της Λευκωσίας, ωστόσο η σκληρή δουλειά, η επιμονή και το ταλέντο του, τον έκανα ένα με το κόσμο της Ομόνοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανάβει φωτιές ο Παπασταύρου-«Μας πρότειναν να πληρώσουμε για να πάρουμε τρόπαιο»

Όλα άρχισαν το 2007, όταν έκανε το πρώτο βήμα στην καριέρα του και μετακόμισε από τον Ονήσσιλο Σωτήρας στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Ένα χρόνο αργότερα, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του νεαρού ταλαντούχου, τότε Δημήτρη Χριστοφή με τη φανέλα της Ένωσης, αποτέλεσαν το διαβατήριο για να περάσει την πόρτα του Ηλίας Πούλλος και να βάλει στο τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 150.000 ευρώ.
 
Ο Κύπριος πλάγιος φορ, σε νεαρή ηλικία είχε μαγνητίσει τα βλέμματα στην ομάδα του Παραλιμνίου και ανάγκασε την Ομόνοια να χτυπήσει την πόρτα των βυσσινί.
 
Σε ηλικία 20 χρονών και με όλο το μέλλον μπροστά του, ο Δημήτρης Χριστοφή έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και φόρεσε την πράσινη φανέλα. Παρέμεινε κάτοικος Λευκωσίας για πέντε χρόνια, καταγράφοντας 137 συμμετοχές και 26 τέρματα.
 
 
Το αντίο με υπόσχεση και το απρόσμενο τέλος
Το 2013 η Σιόν από την Ελβετία… έπιασε λαβράκι στα κυπριακά γήπεδα. Άνθρωποι της ελβετικής ομάδας, εντυπωσιασμένοι, κατηφόρισαν στο νησί μας και έκλεισαν το πολυπόθητο, για εκείνους, deal. Στο πρόσωπο του Κύπριου διεθνή έβλεπαν ένα μεγάλο ταλέντο με φιλοδοξίες. Οι Ελβετοί τα βρήκαν με την Ομόνοια και κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία ανερχόταν γύρω στο ένα εκατομμύριο.  

Ο Χριστοφή αποχωρώντας από το νησί μας και την ομάδα της Λευκωσίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στον κόσμο του τριφυλλιού. Το 2015, τόσο ο Κύπριος διεθνής όσο και ο κόσμος των πρασίνων, επιθυμούσαν το ίδιο. Αν και προσεγγίστηκε από μεγάλες ομάδες της Κύπρου, ο Κύπριος άσος έμεινε πιστός στο τριφύλλι, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του. Πέρασε για δεύτερη φορά του κατώφλι του Ηλίας Πούλλος και ο κόσμος των πρασίνων ήταν ενθουσιασμένος, αφού ήταν κάτι που επιθυμούσε διακαώς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Οι τέσσερις ενέργειες της Ομόνοιας, οι σοβαρές καταγγελίες και η… προκήρυξη
 
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από τους Ομονοιάτες, ενώ οι φίλοι της ομάδας έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στον επαναπατρισμό του Κύπριου άσου. Τα καλά μαντάτα έφθασαν στις 29 Αυγούστου όταν, ο τότε Γενικός Γραμματέας της Ομόνοιας, Χρίστος Νεοφύτου, αμέσως μετά την ήττα από τον Εθνικό στο Δασάκι, ανακοίνωσε την επιστροφή του 27χρονου επιθετικού στην ομάδα της Λευκωσίας.
 
Από το τότε, στο σήμερα...

Και φθάνουμε στα τέλη Ιανουαρίου 2020... Όλα άλλαξαν τροπή. Από το αγαπητό παιδί της εξέδρας, ο Δημήτρης Χριστοφή πλέον αποτελεί ξένο σώμα. Ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ θέτει εκτός πλάνων τον 31χρονο άσσο και έτσι παρόλο που διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2021, ο Κύπριος άσος είναι αναγκασμένος να ψάξει για νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Αναμφίβολα, οι συχνοί τραυματισμοί, δεν άφησαν τον Κύπριο διεθνή τα τελευταία χρόνια να αποδώσει το στάνταρ της απόδοσης του.
Για αρκετό καιρό παρέμεινε εκτός λόγω αγωνιστικών προβλημάτων, κάτι που αποτέλεσε εμπόδιο για να καταφέρει να μπει στον επιθυμητό αγωνιστικό ρυθμό που επιθυμούσε τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκάστοτε προπονητής του.  
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μοιράζει μέχρι και... 25.000 ευρώ ο Παπασταύρου σε πληροφοριοδότες
 
Ο Δημήτρης Χριστοφή, παρόλα αυτά, είναι γεγονός πως δεν… γέμιζε το μάτι του Νορβηγού κόουτς, αφού σε 18 αγώνες πρωταθλήματος ο 50χρονος τεχνικός έδωσε μόλις έξι συμμετοχές στον 31χρονο εξτρέμ, ο οποίος κατέγραψε 179 αγωνιστικά λεπτά και ένα τέρμα στον θεσμό του πρωταθλήματος και 90 στο κύπελλο.

Ο Χριστοφή μετακόμισε από το Παραλίμνι στο Ηλίας Πούλλος, με όνειρα και φιλοδοξίες. Εντυπωσίασε, άρεσε και πήρε αυτό που άξιζε στη Σιόν. Προτού φύγει έδωσε υπόσχεση επιστροφής και την τήρησε. Επαναπατρίστηκε και έβαλε ξανά το τριφύλλι στο στήθος, ωστόσο μια τέτοια αποχώρηση από την Ομόνοια δεν άξιζε στον Δημήτρη Χριστοφή.

Όπως λέχθηκε και από επίσημα χείλη, ο χωρισμός των δύο πλευρών αναμένεται να είναι επεισοδιακός. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέφερε πως ο Κύπριος εξτρέμ θα κινηθεί νομικά προς την ομάδα της Λευκωσίας. Ένα τέλος απρόσμενο, τόσο για τους πράσινους, όσο και για τον ίδιο.
 
Η άλλοτε αγαπημένη του ομάδα και το άλλοτε αγαπημένο παιδί της Ομόνοιας, όπως όλα δείχνουν, χωρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, που δεν περίμενε κανείς... 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα είπε με Παπασταύρου ο Σαββίδης, τον κάλεσε να δώσει στοιχεία για στημένα

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών