Οι πέντε χρυσές μεταγραφές του χειμώνα στο κυπριακό πρωτάθλημα

Ηχηρές μεταγραφές αλλά και προσθήκες που κίνησαν το ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκαν στο κυπριακό ποδόσφαιρο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.  

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται οι απαραίτητες ενισχύσεις σε όλες τις ομάδες, ούτως ώστε να ενισχυθούν κατάλληλα, η κάθε μια για τον δικό της στόχο, είτε αυτός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε η εδραίωση στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η OMADA κατέγραψε τις πέντε πιο ακριβές μεταγραφές, λαμβάνοντας υπόψη τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών μέσω της ιστοσελίδας transfermarket.com.

Μπιορν Σιγκούρνταρσον
 

Ο ΑΠΟΕΛ μέχρι την 17 αγωνιστική βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή που είναι και ο πρώτιστος στόχος.
 
Ο Μπριον Σιγκούνταρσον, αποκτήθηκε από τους περσινούς πρωταθλητές, ούτως ώστε να δώσει λύσεις στην γραμμή κρούσης της ομάδας. 

Ο Ισλανδός διεθνής επιθετικός κοστολογείται 2.500.000. Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού από τη ρωσική Ροστόφ, εκεί όπου σκόραρε οκτώ γκολ σε 39 συμμετοχές, από τη σεζόν 2017-18. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ ικανός στο υψηλό παιχνίδι και με κίνηση χωρίς την μπάλα.
 

Η μεγάλη εξέλιξη στην καριέρα του Σιγκούνταρσον, ήρθε το καλοκαίρι του 2012, όταν και πήρε μεταγραφή στην αγγλική Γουλβς. Την καλύτερη του σεζόν στην καριέρα του την πραγματοποίησε στη Νορβηγία με την φανέλα της Μόλντε. Στην Νορβηγία μετακινήθηκε ως ελεύθερος από τη Γουλβς τη σεζόν 2016-17, σκοράροντας 16 γκολ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική Ισλανδία, κόντρα στην Εθνική μας ομάδα. Σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, ο Σιγκούνταρσον αντικατέστησε τον Σιγκθόρσον στο 84’, σε αγώνα που έγινε στο Ρεϊκιάβικ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Προσπάθεια να δαχτυλοδειχθεί ο ΑΠΟΕΛ, πρέπει να έκλεισε το ραδιόφωνο ο Άντρος Κυπριανού»
 
Μάικ Γένσεν
 

Η φυγή του Σάββα Γκέντσογλου από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ άνοιξε τη θέση για τον Μάικ Γένσεν, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Προσωπική επιλογή του τεχνικού του ΑΠΟΕΛ, Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, αποτελεί ο Δανός μέσος, αφού είχε ως προπονητή του τον Νορβηγό προπονητή στη Ρόζενμποργκ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1.200.000.
 

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Ρόζενμποργκ, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο χώρο της μεσαίας γραμμής της νορβηγικής ομάδας. Ο 31χρονος μέσος επιθυμούσε και ο ίδιος να έρθει στους γαλαζοκίτρινους, αφού συνεργάστηκαν και στο παρελθόν μαζί στην ομάδα της Νορβηγίας.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής μετρά γεμάτες σεζόν, κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και συμμετοχές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έχει διάρκεια με τον ΑΠΟΕΛ για ενάμιση χρόνο, μέχρι και τον Μάιο του 2021.

Κοστέλ Παντιλιμόν
 

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που έχει παραστάσεις στο ψηλό επίπεδο, τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στην Τσάμπιονσιπ. Ο Κοστέλ Παντιλιμόν κατηφόρισε στο νησί μας και το Ηλίας Πούλλος, ώστε να αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο μετά τον τραυματισμό του. Η αξία του πολύπειρου τερματοφύλακα εκτιμάται κοντά στο 1.000.000.

Αποκορύφωμα της πορείας του 32χρονου κίπερ είναι οι δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. 2012 και 2014) αλλά και οι συμμετοχές του στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.
 

Εξαιρετικά σημαντική για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι και η περασμένη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, όταν είχε καταγράψει 44 συμμετοχές σε μια γεμάτη χρονιά. Κοιτάζοντας το βιογραφικό και τη χρηματιστηριακή αξία του γίγαντα των πρασίνων, εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για λογαριασμό του.

Ο Ρούμανος πορτιέρε είναι αυτή τη στιγμή ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στο ρόστερ της Ομόνοιας, μαζί με τον Άνταμ Λανγκ (σ.σ. 1.000.000 ευρώ).  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Θα ξαναπώ τώρα τη λέξη ΑΠΟΕΛ, τη λέω τώρα τη λέξη ΑΠΟΕΛ αν τους ενοχλεί…»

Τζάνο Ανανίτζε
 

Η Ανόρθωση άρχισε προσγειωμένα τη φετινή σεζόν, με καινούργια ομάδα και με τον Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι της. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς και πλέον ο στόχος της ομάδα της Αμμοχώστου είναι να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους.
 
Ο 27χρονος εξτρέμ, κοστολογείτε στις 800.000 και υπήρξε διακαής πόθος του Γεωργιανού τεχνικού, αφού τον γνωρίζει αρκετά καλά και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο της Αμμοχώστου.
 

Συστάσεις για την ποιότητα και την μεγάλη αγωνιστική του αξία δεν χρειάζονται, καθώς η πολυετή του θητεία στην Σπαρτάκ Μόσχας τα λέει όλα. Είναι η πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση για την Κυρία, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο 51χρονος κόουτς.

Ο Γεωργιανός ποδοσφαιριστής κουβαλά πίσω του μια πολύ μεγάλη καριέρα στη Ρωσία, αλλά και στην εθνική Γεωργίας. Η Σπαρτάκ αποτελεί το σημείο αναφοράς στην καριέρα του, ενώ έχει θητεία ως δανεικός σε Ροστόφ και Σαμάρα. Συνολικά, έχει 16 γκολ και 17 ασίστ σε 148 συμμετοχές και επτά γκολ σε 45 συμμετοχές με την Εθνική του.

Φλορεντίν Ματέι
 


Ο Απόλλωνας μετά το κακό ξεκίνησα στη φετινή σεζόν και την επιστροφή του Σωφρόνη στο Κολόσσι, σύνελθε και φαίνεται πως η αντεπίθεση που ξεκίνησε για να φθάσει κοντά στο στόχο του πάει περίφημα, αφού μετρά δέκα συναπτές νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής, Φλορεντίν Ματέι, ήρθε στην Κύπρο για να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμής της ομάδας. Η αξία του 26χρονου άσου κοστολογείται στις 700.000.

Ο μεσοεπιθετικός από τα Βαλκάνια έφθασε στο Κολόσσι για να προσφέρει άλλη μια ποιοτική λύση στον μεσοεπιθετικό χώρο, έχοντας αρκετή εμπειρία για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Ο Ματέι μπορεί να αγωνιστεί στη θέση του επιτελικού μέσου, αλλά και του αριστερού ακραίου επιθετικού.

 


Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας και επιθετικής γραμμής, έχοντας αρκετές συμμετοχές στο ενεργητικό του. Ο υψηλότερος αριθμός γκολ που έχει πετύχει είναι τα έξι τη σεζόν 2015/16, όταν και αγωνιζόταν στην Ουκρανία με την φανέλα της Βόλιν Λουτσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποδόσφαιρο ΑΚΕΛικά πλασμένο και από Συναγερμικά αγγελάκια…

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς