Ο... πονοκέφαλος του Κέρκεζ και η άτυπη ρεβάνς που θέλει ο Σωφρόνης

Πάθος, ένταση, γόητρο και προπαντός δίψα για νίκη... Όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός ντέρμπι. Πόσο μάλλον του παραδοσιακού αγώνα της Λεμεσού ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους.
 
Από τη μια, ο Απόλλωνας θέλει να συνεχίσει την αντεπίθεσή του και να παραμείνει κοντά στην πρωτοπόρο Ανόρθωση (σ.σ. να εκμεταλλευτεί απώλειες στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πέντε χρυσές μεταγραφές του χειμώνα στο κυπριακό πρωτάθλημα
 
Τεράστιο κίνητρο έχει η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, αφού η συμπολίτισσα της την κέρδισε στον αγώνα του Α' γύρου, κοντά σε μια περίοδο όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για τους γαλάζιους. Ενδεχόμενη νίκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άτυπη ρεβάνς. 
 
Ο Κύπριος κόουτς βλέπει για πρώτη φορά φέτος τις επιλογές του ν' αυξάνονται μαζικά, αφού οι μόνοι που τέθηκαν σίγουρα νοκ-άουτ είναι οι Σάσα Μάρκοβιτς και Έκτορ Γιουστε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι για τον Σωφρόνη, ο οποίος σίγουρα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση με τις προσθήκες των νέων αποκτημάτων. 
 
Η δυναμική των συνεχόμενων νικών, αλλά και το ρεκόρ που κυνηγά ο Απόλλωνας δίνουν επιπρόσθετο πρεστίζ σε νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αμυντικές απώλειες της ΑΕΛ στο ντέρμπι με Απόλλωνα
 
Στην αντίθετη πλευρά, η ΑΕΛ δίνει μάχη για να εισέλθει στην εξάδα και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στον θεσμό, παρόλο που πρέπει να καλύψει μεγάλη απόσταση για να φτάσει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
 
Στο στρατόπεδο των κυπελλούχων επικρατεί αισιοδοξία για το τοπικό ντέρμπι, παρόλο ότι ο αντίπαλος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βράζουν οι ΑΕΛίστες με την πώληση Γουήλερ- Ζητούν έκτακτη ανοικτή συνέλευση
 
Ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Τεσέιρα και τον τραυματία Γκοντάλ, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη στελέχωση στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.
 
Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Γκαθτανιάγα να παίρνει θέση δίπλα από τον Ράσο, με τον Βόσνιο τεχνικό να μην έχει πολλές επιλογές για να καλύψει το κενό των δύο σέντερ μπακ που λείπουν.
 
Στα θετικά συγκαταλέγονται οι επιστροφές των Ζτραβκόφσκι και Αντάμοβιτς, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους και διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. 
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΛ θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να φτάσουν στη νίκη, δείχνοντας το ίδιο πάθος, όπως ακριβώς και στην πρώτη φετινή αναμέτρηση των δύο συλλόγων.
 

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17