Η ευρωπαϊκή Ομόνοια και η συνεισφορά ενός πιστού στρατιώτη

Τα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια για την Ομόνοια συνεχίζονται αυτή την αγωνιστική, με την αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό να είναι πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας. Το ζητούμενο για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είναι να συνδυάσει τρεις βαθμούς, με μια άλλη πολύ καλή εμφάνιση.

Το ότι η Ομόνοια παρουσιάζει αυτή την αλλαγμένη προς το καλύτερο εικόνα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Το ότι διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα η απόδοσή της προϊόντος του χρόνου και των παιχνιδιών, αποτελεί έργο του Νορβηγού και των συνεργατών του στο τεχνικό επιτελείο. Ο τρόπος παιχνιδιού της και η επιθετικότητα που την χαρακτηρίζει, θυμίζουν ανάλογους κορυφαίων ομάδων προηγμένων πρωταθλημάτων του εξωτερικού και αυτό το γεγονός είναι παράσημο για τη δουλειά που γίνεται στο «Ηλίας Πούλλος».
 
Το έχουμε αναφέρει ξανά πως ο Μπεργκ έχει δώσει ξεκάθαρη ταυτότητα και αγωνιστικό προσανατολισμό. Το συνδυαστικό ποδόσφαιρο,οι αυτοματισμοί και το θέαμα που προσφέρουν οι πράσινοι είναι κάποια αδιάσειστα δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Ο καθοδηγητής στην τεχνική ηγεσία των πρασίνων έχει χρησιμοποιήσει, μέχρι στιγμής 24 ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο, το οποίο και δείχνει την εμπιστοσύνη του Νορβηγού στην ολότητά του ρόστερ του.

Μπορεί να κατηγορείται για πολλά πράγματα ο προπονητής της Ομόνοιας τη φετινή σεζόν, όμως η αλήθεια είναι πως οι χειρισμοί του στη διαχείριση του ρόστερ του είναι υποδειγματικοί. Με το φινάλε της σεζόν να πλησιάζει, περιμένει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους, ώστε να εκπληρωθούν οι μεγαλεπήβολοι φετινοί στόχοι.

Αυτό φάνηκε και στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Δόξα, την περασμένη Πέμπτη (06/02). Όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν, τα πήγαν εξαιρετικά και δικαίωσαν τον προπονητή τους για την επιλογή του να τους παρατάξει στο αρχικό σχήμα. Ειδικότερα, τα νέα αποκτήματα Ακιντόλα και Παντιλιμόν έβγαλαν θετικό πρόσωπο και δείχνουν πως θα αποτελέσουν πολύτιμες μονάδες, για τη συνέχεια της σεζόν.

Επίσης, οι Μαρίνος Τζιωνής και Γιάννης Κούσουλος έδειξαν πως αξίζουν περισσότερων ευκαιριών, με την απόδοσή τους κόντρα στη Δόξα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελεί ένα πολύτιμο γρανάζι στην μεσοεπιθετική γραμμή της Ομόνοιας, ενώ ο μεσοαμυντικός των πρασίνων, μας έδειξε και το… ένστικτο του σκόρερ, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Για την ιστορία, πρώτος σε αγωνιστικά λεπτά στην φετινή Ομόνοια είναι ο Τιάγκο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε όλα ανεξαιρέτως τα φετινά παιχνίδια, έχοντας 1620 αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του. Μπορεί αυτά να φαντάζουν πολλά, όμως η φετινή συνεισφορά του στην Ομόνοια, δεν περιορίζεται μόνο στα νούμερα. Αυτή φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο, με τα πεπραγμένα του…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης