Η ανυπαρξία, το plan B και ο διακόπτης που... σβήνει για την Ανόρθωση

Ήταν μια ήττα εκτός προγράμματος, αυτή για την Ανόρθωση στο Μακάρειο. Απρόσμενη μεν, απόλυτα δίκαιη δε. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε αόσμη, άνευρη και δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε καμιά περίπτωση. Ως εκ τούτου, ήταν μάλλον φυσιολογική η ήττα από έναν μαχητικό Ολυμπιακό.

Το τι πήγε λάθος για την ομάδα της Αμμοχώστου στο Μακάρειο, είναι μάλλον εύκολο να το βρούμε. Οι πολλές και σημαντικές αγωνιστικές απουσίες δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο του Γεωργιανού τεχνικού, ο οποίος έκανε τις δικές του… αλχημείες στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να καλύψει τα όποια κενά.

Αυτά τα κενά δεν καλύφθηκαν ποτέ, η Ανόρθωση έμοιαζε αποκομμένη στον άξονα, ενώ δεν παρουσίασε την γνωστή της σταθερότητα, ούτε στην αμυντική της διάταξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου να εκμεταλλευτεί τη νωθρότητα που επέδειξε και να πετυχαίνει μια πανάξια νίκη, από όλες τις απόψεις.

Είναι από τα λίγα φετινά παιχνίδια, στα οποία κανείς παίκτης δεν πήρε υψηλό βαθμό για την απόδοσή του.  Ο Κετσπάγια προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει την προβληματική εικόνα, αλλά εις μάτην. Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και τρεις πολύτιμοι βαθμοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ρίχθηκαν στα… σκουπίδια.

Η Ανόρθωση φαίνεται κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια, Αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη αναφέρει πως στις τρεις φετινές της ήττες δεν υπήρχε το λεγόμενο plan B, το οποίο θα την ξελάσπωνε και θα έκανε ευκολότερη τη ζωή της.

Τόσο στο Τσίρειο με Απόλλωνα, τόσο στο ΓΣΠ με Ομόνοια, όσο και χθες, οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια δέχονται το (πρώτο) γκολ και δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αντίδρασης. Είναι σαν να και ο διακόπτης σβήνει και το φως της ελπίδας για κάτι καλό χάνεται μες στο σκοτάδι.

Ότι έγινε έγινε, όμως. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Το θετικό είναι πως τα σοβαρά λάθη μπορούν να διορθωθούν, φθάνει να γίνουν έγκαιρα κατανοητά από όλους. Η κορυφή (μάλλον) θα χαθεί προσωρινά σήμερα, αλλά ο πόλεμος είναι μακρύς. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει πως να διαχειριστεί κατάλληλα την όλη κατάσταση και να επαναφέρει την κανονικότητα στην ομάδα είναι ο ίδιος ο προπονητής της...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν