Η αγωνία για Γκόμεθ, η απειρία στη διαχείριση και η πίστη των Ομονοιατών

Την επόμενη μέρα μετά την αναπάντεχη ήττα από τον Εθνικό κοιτούν άπαντες στο στρατόπεδο της Ομόνοιας. Οι πράσινοι έχασαν μεν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση, ωστόσο κανένας πόλεμος δεν χάνεται με μια μάχη.
 
Δεν νομίζω ότι πριν την έναρξη της 19ης αγωνιστικής, οποιοσδήποτε φίλαθλος θα είχε προβλέψει τις απανωτές ήττες των πέντε ομάδων της πρώτης εξάδας. Μπορεί το κύπελλο να μην επεφύλασσε εκπλήξεις, ωστόσο η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με αποτελέσματα που δεν τα βλέπεις και συχνά.
 
Εκ των υστέρων φάνηκε ξεκάθαρα ότι η πίεση (σ.σ. έστω και υποσυνείδητη) που δέχθηκαν οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ μετά την αποτυχία της Ανόρθωσης, λειτούργησε αρνητικά, παρόλο ότι η ομάδα ικανοποίησε σε αρκετά σημεία του αγώνα με την απόδοσή της.
 
Ασχέτως με την αναγκαστική αλλαγή του Γκιόρντι Γκόμεθ, η Ομόνοια έφτιαξε φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, παρά την καλά οργανωμένοι άμυνα των φιλοξενουμένων. 
 
Ο Ισπανός μέσος αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα βασικά γρανάζια αυτής της ομάδας, ενώ ενδεχόμενη απουσία του από τα επόμενα παιχνίδια σίγουρα αφαιρεί αρκετά από τη δυναμική του τριφυλλιού. 
 
Η τελική προσπάθεια ήταν το σημείο κλειδί στο οποίο υστέρησαν οι πράσινοι, αφού έφταναν με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Μπογκατίνοφ, ωστόσο δεν κατάφερναν να τελειώσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.
 
Ακόμη και στο σημείο που ο Ντάρμπισαϊαρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και οι φίλοι της ομάδας περίμεναν ότι η πλάστιγγα θα έγερνε προς το μέρος της Ομόνοιας, το τριφύλλι δεν κατάφερε να το διαχειριστεί σωστά, με αποτέλεσμα να δεχθεί μια ονειρική ήττα.
 
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής (8/2) αναμέτρησης, ήταν τα 7283 εισιτήρια που κόπηκαν. Ο κόσμος του τριφυλλιού, ακόμη και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο έδωσε βροντερό παρών, δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύει στο σύνολο που έφτιαξε το καλοκαίρι ο Μπεργκ.
 
Κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος για επιστροφή στις επιτυχίες θα είναι εύκολος. Άλλωστε η αναφορά του Νορβηγού κόουτς περί διαχείρισης μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πρώτος και καλύτερος γνωρίζει ότι το τριφύλλι θα έχει στον μακρύ δρόμο των πλέι οφ αρκετές ευκαιρίες να διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια