Το πουλέν του Τιμούρ απογειώνει την αξία του στο γήπεδο

Η φετινή σεζόν για την Ανόρθωση είναι κατά πολύ αλλαγμένη προς το καλύτερο, σε σχέση με άλλες τραγικές χρονιές. Τα πάντα έχουν αλλάξει και όλα έχουν την σημασία τους.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην ολότητα του ρόστερ αντανακλάται και στον αγωνιστικό χώρο. Αν αξίζει κάποιος ποδοσφαιριστής και δείξει καλά στοιχεία, τότε θα πάρει την ευκαιρία του από τον Γεωργιανό τεχνικό, που τον επιβραβεύει με την σειρά του.

Τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Κωστάκη Αρτυματά. Το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια από τις προτεραιότητες του Τιμούρ Κετσπάγια στο κεφάλαιο ενίσχυση και δαπανήθηκε ένα σεβαστό ποσό για την αγορά του από τον ΑΠΟΕΛ. Αμέσως, μπήκε στο αρχικό σχήμα του και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στο πλάνο του.

Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε πως είναι το «πουλέν» του Γεωργιανού προπονητή και στην Ανόρθωση, όπως ήταν και στον ΑΠΟΕΛ επί θητείας του. Στους γαλαζοκίτρινους, τη σεζόν 2015/16 είχε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη φετινή έχει ήδη 18, με όλα τα εχέγγυα να κάνει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Μέχρι στιγμής, έχει 1517 αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του, όντας ένας εκ των πολλών πρωταγωνιστών στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας της Αμμοχώστου. Μαζί με τον Μουρτάζ Νταουσβίλι, έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, αφού οι δύο τους κάνουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά στον άξονα.

Η νέα αφετηρία στη καριέρα του Παραλιμνίτη αμυντικού μέσου φαίνεται και από την απογείωση της αγωνιστικής του αξίας τους τελευταίους μήνες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ο πρώτος σε αξία στο ρόστερ της Ανόρθωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γνωστής ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του εξωτερικού transfermarkt.com.

Ο Κύπριος διεθνής μέσος έχει αξία γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση, μαζί με τον Γεωργιανό επιθετικό Νίκα Κατσιαράβα. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει και την ραγδαία βελτίωση του, από την αρχή της τρέχουσας σεζόν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα