Ουζουνίδης: Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, είναι πολύ δύσκολο τώρα

Δύσκολο είναι το εγχείρημα που αναλαμβάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να επιστρέφει στην ομάδα η οποία έχει κατακτήσει τους επτά τελευταίους τίτλους στο κυπριακό πρωτάθλημα (2013-2019), την πολυνίκη του θεσμού (28 πρωταθλήματα), όμως φέτος τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αριθμοί που μαρτυρούν τα ποσοστά επιτυχίας Ουζουνίδη και ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ανόθρωση, έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές από την αρχή της σεζόν και τώρα επιστράτευσε έναν πέμπτο, τον Ουζουνίδη, ο οποίος επιστρέφει στη Λευκωσία μετά από 13 χρόνια. Ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ, μάλιστα, έχει πανηγυρίσει τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του, το 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο άνθρωπος πίσω από το deal του Ουζουνίδη

«Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Είναι πιο δύσκολα, γιατί η ομάδα είναι πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή» είπε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Το Σάββατο ήμουν στην Ισπανία και παρακολουθούσα αγώνες. Ξαφνικά βρέθηκα στην Κύπρο! Έγιναν όλα τόσο γρήγορα».

Ο Ουζουνίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που οδήγησε την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League το καλοκαίρι του 2018. Η φθορά στο πρωτάθλημα ήταν αναμενόμενη και η ομάδα έμεινε αρκετούς βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν. Παρότι βελτίωσε αισθητά την εικόνα της από τον Δεκέμβριο και μετά, πραγματοποιώντας αήττητο σερί 11 αγώνων με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες στην Ελλάδα, παραιτήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟΚ. Από τότε αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αποκλειστικά σε ομάδα του εξωτερικού. Τελικά η μοίρα τον έφερε ξανά στον ΑΠΟΕΛ που ξεκίνησε τη σεζόν με τον Ιταλό Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος απομακρύνθηκε τον Αύγουστο του 2019 και αντικαταστάθηκε από τον Γερμανό Τόμας Ντολ. Ούτε αυτός μακροημέρευσε, καθώς η θητεία του ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και ανέλαβε ως υπηρεσιακός ο Λούκας Χατζηλούκας. Ο Νορβηγός Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν προσελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου και έμεινε στη Λευκωσία μόλις 45 ημέρες, αφού απολύθηκε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου Ουζουνίδη με ΑΠΟΕΛ

Πράγματι είναι πολύ δύσκολη συγκυρία για τον 51χρονο προπονητή. Οι 45 ημέρες του Ινγκεμπρίγκτσεν αποδείχθηκαν καταστροφικές, καθώς μέσα στο διάστημα αυτό ο ΑΠΟΕΛ είχε δύο ήττες, δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από το κύπελλο, ενώ ολοκλήρωσε και τις μεταγραφές φέρνοντας τρεις νέους παίκτες. Εκτός από την προσπάθεια ανατροπής της διαφοράς από την Ανόρθωση, ο Ουζουνίδης έχει σε πρώτο πλάνο και τον σχεδιασμό για τη φάση των «32» του Europa League, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Βασιλεία (20 και 27 Φεβρουαρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου