Τα καυτά ερωτήματα που απάντησε ο Πετρίδης και η παραδοχή του λάθους του

Έξω από τα δόντια μίλησε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε στον «Αρχάγγελο».
 
Ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων έκανε απολογισμό της θητείας του, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους και τις απαιτήσεις των οπαδών της ομάδας του, πριν από την παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη.
 
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Αυτό που διαπιστώνεται μέχρι στιγμής είναι ότι καμία ομάδα δεν δείχνει καμία συνέπεια, όπως και τη δική μας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε το 8ο συνεχόμενο τρόπαιο. Βρίσκομαι στη θέση του προέδρου από το 2013 και με ένα λογιστικό έλλειμμα. Μόνο εμείς γνωρίζουμε τα δεδομένα που βρήκαμε τη σεζόν που αναλάβαμε για να βγει και η χρονιά.
 
Τα καταφέραμε και ο ΑΠΟΕΛ, επέστρεψε στην τροχιά πρωταθλητισμού. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα και γιατί η διοίκηση Φοίβου, παρά τις επιτυχίες, όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να διατηρεί μια ομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με 5 εκατομμύρια, τότε ζει σε άλλη διάσταση. Οι στόχοι του ΑΠΟΕΛ έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγαλώσει. Οι απαιτήσεις των φιλάθλων έχουν αλλάξει επίπεδο.
 
O ΑΠΟΕΛίστας έχει φθάσει σε σημείο να έχει δεδομένο το πρωτάθλημα, την Ευρώπη και τους ομίλους. Όλα αυτά χρειάζονται όμως μεγαλύτερα ρίσκα και ρόστερ. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που αφορά όλο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Κύπρος διεκδικεί την 15η θέση λόγω του ΑΠΟΕΛ. Πόσο συνείσφεραν οι άλλες ομάδες γι’ αυτό όμως;
 
Έχετε κατανοήσει ποιες ομάδες βρίσκονται κάτω από την Κύπρο; Πάμε στο κεφάλαιο προπονητών. Έχει κανείς στο νου ότι θέλουμε να αλλάζουμε προπονητές; Είμαστε όμως έτοιμοι για κάποια αποτυχία; Κανενός δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό του ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα. Ως πρόεδρος αναλαμβάνω την ευθύνη για τις επιλογές και ας μην ήταν όλες δικές μου.
 
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Σε αυτή τη διάρκεια αρκετοί προπονητές βοήθησαν τον ΑΠΟΕΛ και μπορεί στο τέλος να αδικήθηκαν. Εμένα πρώτιστη λύση είναι η επιτυχία της ομάδας. Κάθε φορά που έρχεται προπονητές συλλέγονται διάφορες πληροφορίες. Η επιλογή του προπονητή δυστυχώς είναι ότι πιο δύσκολο γιατί χωρίς τα καλά αποτελέσματα αρχίζει η αμφισβήτηση.
 
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό έχω κατηγορηθεί αρκετές φορές. Λες και ο πρόεδρος θα παρέμβει για να κόψει κάποια μεταγραφή. Ουδέν αναληθέστερο. Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση προπονητής να ζητήσει ποδοσφαιριστή και το Δ.Σ. να μην προχώρησε στην απόκτησή του. Λάθη πάντα θα γίνονται.
Σαφώς και θα γίνουν λανθασμένες επιλογές. Αναγνωρίζω τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να τα λύσω, γι’ αυτό και είμαστε ο ΑΠΟΕΛ και είμαστε στην κορυφή. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Ακόμα και εκεί που κάποιοι δεν πιστεύουν ότι θα φτάσουμε στην κορυφή.
 
Καλώ τους ΑΠΟΕΛίστες να έρθουν κοντά. Θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα, όπως το έχουμε ξανά κάνει. Το έλλειμμα είναι το ίδιο περίπου. Τότε το έλλειμμα ήταν 2.5 εκατομμύρια, περίπου το χρέος είναι το ίδιο. Εμείς ως διοίκηση ουδέποτε είπαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ θα καταστραφεί. Στον αυριανό αγώνα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει επτά απουσίες αλλά δεν θα του φανεί. Όπως λέτε για τις άλλες ομάδες, για εμάς δεν ισχύει.
 
Να απαντήσω όσο αφορά την κινδυνολογία. Η χειρότερη στιγμή ήταν πέρσι που δεν μπήκαμε ομίλους και είχαμε έλλειμμα 6-7 εκατομμύρια. Οι παίκτες σήμερα είναι πληρωμένοι σε όλα πέραν των μπόνους στο Γιουρόπα Λιγκ. Η διοίκηση προγραμματίζεται για το ιδιόκτητο γήπεδο και αυτοί που κινδυνολογούν για τη διοίκηση δεν θα τα καταφέρουν
 
Το ΑΠΟΕΛ αν συγκρίνουμε με εισιτήρια προ κάρτας είχε τα περισσότερο εισιτήρια. Και αυτή τη στιγμή δυστυχώς έχει την περισσότερη επίπτωση δυστυχώς λόγω της κάρτας φιλάθλου. Και αυτό επηρεάζει και αγωνιστικά την ομάδα. Μας έχει διαβεβαιώσει και ο ΠτΔ ότι η κάρτα έχει έρθει και θα μείνει. Αναμένουμε τις τροποποιήσεις ότι θα ικανοποιήσουν και τους φιλάθλους μας. Κάνουμε και διαβήματα τις τελευταίες βδομάδες όπως αυτές οι τροποποιήσεις μεταφερθούν στην ολομέλεια της Βουλής για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.
 
Δυστυχώς δεν βοηθήσαμε και εμείς με το θέαμα που πρόσφερε η ομάδα φέτος, γιατί η εμφάνιση βοηθά και τον κόσμο να πάει στα γήπεδα. Όπως γίνεται και με την Ανόρθωση και την Ομόνοια. Θέλω να ελπίζω ότι θα καλυτερεύσουμε και εμείς. Ελπίζω να μεταπεισθούν και οι οργανωμένοι μας και με τις τροποποίησης να επιστρέψουν.
 
Τα τελευταία γεγονότα δεν τιμούν κανένα και ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να απόδειξη τι συμβαίνει. Και όποιοι χειραγωγούν τον ποδόσφαιρο να παραδειγματιστούν.
 
Και όσο αφορά τους ξένους διαιτητές δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Και εμείς έχουμε παράπονο κύριοι, με μερικά σφυρίγματα. Αλλά δεν είδα τέτοια δημοσιεύματα, ενώ με άλλα σφυρίγματα βλέπω ότι πέφτει το σύμπαν. Οπωσδήποτε χρειάζεται βελτίωση η κυπριακή ομοσπονδία. Εξάλλου ο ΑΠΟΕΛ διαπρέπει στο εξωτερικό με ξένους διαιτητές
 
Ούτε υποβαθμίστηκε ο Λούκας Χατζηλούκας και ούτε ήρθε για να μείνει πρώτος προπονητής. Ο Λούκας ήρθε για να γίνει η αλλαγή του Ντολ και δεν θέλαμε να βιαστούμε για την αλλαγή τότε. Ήταν βοηθός του Κόρε και από τη μέρα που ήρθε ο Ουζουνίδης πήγε στο αρχικό του πόστο, ως σκάουτερ της ομάδας. Ένα σκάουτερ που θα βλέπει ζωντανά τους αγώνες. Κυρίως εκτός Κύπρου και με ομάδες που έχουμε συνεργασία στη Βραζιλία.
 
Για τον κύριο Κόρε θέλαμε να πάμε σε μια νέα αλλαγή και στον κατάλογο που πήγαμε τότε, ο προπονητής που θέλαμε ήταν να είναι γνώστης του ευρωπαϊκού και να έχει κάνει πρωταθλητισμό. Να είναι και μιας διαφορετικής κουλτούρας και αυτό ήταν το λάθος μας. Ο Τέτι δεν ήταν και τόσο σύμφωνος τότε, και ήταν σε άλλες επιλογές διαφορετικών προφίλ.
 
Ερχόμενος ο κ. Κόρε πως θα δουλεύαμε, ήθελε τον πλήρη έλεγχο των μεταγραφών και ήταν εκεί που διαφώνησε ο Τέτι και κάποιων άλλων επιλογών που κάναμε λάθη. Έτσι ο Τέτι δεν ήθελε να είναι σε δεύτερο ρόλο στις μεταγραφές. Είχαμε μια άψογη συνεργασία, τιμιότατος και του εύχομαι καλή συνέχεια.
 
Δεν είναι μόνο ο Χατζηλούκας αλλά έχουμε και σκάουτερ στο εξωτερικό και δεν σκέφτομαι θέμα τεχνικού διευθυντή. Ο Σιγκούρναρσον πέρασε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, τον ενοχλεί ένα νεύρο στη μέση και αυτό τον εμποδίζει να είναι 100% στην αγωνιστική δράση. Δεν ήρθε τραυματίας στον ΑΠΟΕΛ.
 
Ξέρεις ότι κάθε 2-3 μέρες ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε παιχνίδι. Έχει επίπτωση το ενδιάμεσο παιχνίδι στον ΑΠΟΕΛ. Το ότι δεν βρήκαμε ακόμη μια σταθερή προσωπικότητα προπονητή, για να βγάλει το καλό του πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ. Έχω μια κρυφή ελπίδα ότι με τον Ουζουνίδη ο ΑΠΟΕΛ θα τα καταφέρει
 
Το θέμα του ΑΠΟΕΛ ότι έχει έλλειψη ευσυνειδησίας δεν υφίσταται. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε ένα διαφορετικό ΑΠΟΕΛ με την κάθοδο του Μαρίνου Ουζουνίδη.
 
Για τον Σόουζα μας πλησίασαν κάποιοι μάνατζερ από την Κίνα και εμείς μιλήσαμε με τον μάνατζερ του παίκτη και το χειρίζεται. Από την περασμένη βδομάδα δεν υπάρξει κάτι. Αν δεν ικανοποιηθούμε με αυτά που θέλουμε ο παίκτης δεν πρόκειται να φύγει. Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Έχει ανέβει το επίπεδο στο κυπριακό ποδόσφαιρο και είναι καλό για τον κόσμο και για εμάς γιατί προσπαθείς συνεχώς να γίνεσαι καλύτερος. Θα έχει μια ενδιαφέρουσα τελική φάση».
 
Σ’ εκείνο το σημείο, πήρε τον λόγο ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι διαφορετική φιλοσοφία ενός προπονητή που βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ, σε σύγκριση με τον Πανιώνιο και άλλες ομάδες. Πρέπει να είσαι εσύ το αφεντικό στο γήπεδο. Πιο ώριμος είμαι και φαίνεται νομίζω. Τότε είχα κάνει και λάθη, είναι φυσιολογικό. Αν είχα το μυαλό που είχα τώρα θα σας αντιμετώπιζα διαφορετικά. Η εμπειρία μου στις ομάδες με έχουν βοηθήσει περισσότερο. Ξέρω τι θέλει ομάδα και ξέρω τους ανθρώπους.
 
Έχουμε πάρει ένα πρωτάθλημα και ελπίζω να πάρουμε και το δεύτερο. Αυτό που παρακολουθούσα το τελευταίο διάστημα και τον ΑΠΟΕΛ, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο της Κύπρου και είναι πιο ψηλό το επίπεδο. Οι συγκυρίες με τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και μας λείπουν πολύ οι οπαδοί μας. Δεν έχουμε τον κόσμο μαζί μας και πάντα οι πορτοκαλί ήταν δίπλα μας. Ελπίζω να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψουν κοντά και εμείς με τη σειρά μας να τους κάνουμε περήφανους. Ξέρω ότι δεν είναι καλά τα πράγματα τώρα αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
 
Δεν θα ήταν σωστό να προβώ σε πάρα πολλές αλλαγές σε δυο μέρες. Υπάρχουν δυο τρία σημεία που είναι τα δικά μου πιστεύω και αυτά είναι που θέλω να περάσω στην ομάδα. Ξέρω πολύ καλά τον ΑΠΟΕΛ, και αν είναι ευχαριστημένη η διοίκηση δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τη συνέχεια. Αν δεν με εμπιστευόταν δεν θα ήμουν δίπλα στον πρόεδρο τώρα. Αυτή τη στιγμή πρέπει οι παίκτες να δώσουν το 100% του εαυτού τους. Επειδή γίνονται οι αλλαγές δεν φταίνε μόνο οι προπονητές, γιατί σίγουρα και οι παίκτες δεν παίζουν καλά».
 
«Ήταν επιλογή μου να μείνω ένα χρόνο στο περιθώριο. Αυτό ήταν κάτι που συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο και είπαμε ότι αν πάνε καλά τα πράγματα θα μιλήσουμε πολύ πιο νωρίς για ανανέωση. Ξέρω και εγώ τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ και αν όλα πάνε καλά δεν θα είναι δύσκολο. Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ δίπλα του αυτή τη στιγμή. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής είναι η ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν σε αυτά τα επίπεδα. Μέσα από τα καλά αποτελέσματα θα έρθει και το καλό ποδόσφαιρο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει παίκτες που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα.
 
Αυτή τη στιγμή μπαίνουμε στο τελικό στάδιο και αυτή τη στιγμή θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Δεν θα βοηθήσουμε την ομάδα με την γκρίνια και την απογοήτευση. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Εμένα μου αρέσει το 4-3-2-1 με όποιες παραλλαγές μπορεί να έχει. Για εμένα δεν έχει σημασία η διάταξη αλλά η φιλοσοφία που θα παίξει η ομάδα και του παιχνιδιού που έχει ο καθένας προπονητής. Ο κάθε προπονητής αλλιώς βλέπει το ποδόσφαιρο
  
Τον Άλεφ τον ξέρω από την ΑΕΚ και είναι πιο υψηλό επίπεδο. Ο Ντε Βινσέντι είναι ένας παίκτης με τις ιδιαιτερότητες του. Αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε γκρίνιες αλλά εμψύχωση στους ποδοσφαιριστές. Θα μιλήσω μαζί τους και θα τους περάσω αυτά τα πιστεύω επειδή έχω ζήσει στον ΑΠΟΕΛ. Και οι μεγάλοι παίκτες είναι για τις δύσκολες στιγμές στην ομάδα. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τον εαυτό σου όταν είσε στον ΑΠΟΕΛ επειδή όταν είσαι στον ΑΠΟΕΛ είσαι ο καλύτερος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ
Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Σίτι από το Μπράιτον
Τέλος η σεζόν για τον Ένζο Φερνάντες
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ με τον Τιράμ η Παρί Σεν Ζερμέν
Ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία έκαναν τους... νεκρούς για να τιμήσουν τον πρόεδρο τους που έχει γραφείο κηδειών