Η εμπιστοσύνη στον πάγκο και ο κρυπτονίτης της Ομόνοιας στον δρόμο για την κορυφή

Τη δεύτερη κατά σειρά βαθμολογική απώλεια μετρά η Ομόνοια, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΛ στο χθεσινό (16/2) ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής. Η τελευταία φορά που οι πράσινοι είχαν συνεχόμενες απώλειες, ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν στις 4 και 10 Ιανουαρίου έχασαν από Απόλλωνα και εξήλθαν ισόπαλοι με την Πάφο FC.

Μελετώντας ελάχιστα τη φετινή πορεία που διανύει το τριφύλλι, εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι υπάρχει μια σχετική δυσκολία στο να φύγει με διπλό από τα εκτός έδρας ντέρμπι.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει σε εκτός έδρας ντέρμπι, αφού μετρά τρεις ισοπαλίες (σ.σ. ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΚ) και μια ήττα (σ.σ. Απόλλων). 

Η εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. κυρίως στο τελευταίο 20λεπτο) στο ντέρμπι του Τσιρείου κρίνεται ως ικανοποιητική, ωστόσο στα πρώτα 45 λεπτά, οι πράσινοι πέταξαν ένα ημίχρονο χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί μπροστά από την εστία του Βοζίνια, παρόλο που το γκολ τους σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Φάνηκε ότι από ένα σημείο και μετά η κούραση κατέβαλε αρκετούς από τους παίκτες της Ομόνοιας, ωστόσο ο Νορβηγός κόουτς επέλεξε ξανά να μην προβεί σε αλλαγή, γεγονός που σχολιάστηκε γι' άλλη μια φορά από τον κόσμο του τριφυλλιού. 

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, εφόσον ο 50χρονος τεχνικός προχωρούσε σε αλλαγή, φρεσκάροντας την ομάδα του. 

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη βαθμολογία μετά το στραβοπάτημα των πρασίνων δεν αλλάζουν κατά πολύ τη μάχη του τίτλου, αφού έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ. Μετά και τα συνεχόμενα παιχνίδια της Ομόνοιας σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι κατανοητό να υπάρχει κούραση.

Στο χέρι του Μπεργκ είναι άλλωστε να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους παίκτες του από τον πάγκο, έτσι ώστε να μην «εγκλωβίζεται» μονάχα στις βασικές του επιλογές, αφού στα εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες απ' ό,τι στην αρχή και όλοι οι παίκτες ανεξαιρέτως πρέπει να προσφέρουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα στο ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας 29 και Ομόνοιας Αραδίππου (pics)
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος