Έκανε το βήμα πρόκρισης ο Απόλλωνας εν μέσω φωνών του Εθνικού

Νίκη με μηδέν παθητικό πήρε ο Απόλλωνας, απέναντι στον Εθνικό. Οι κυανόλευκοι, χάρη στα τέρματα των Φακούντο και Μπένσοπ, κέρδισαν τον Εθνικό με 2-0 και έθεσαν γερές βάσεις ενόψει και του επαναληπτικού.
 
Σε μια φάση όπου θα συζητηθεί αρκετά, ο Εθνικός, κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με τον Κονέ, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε. Ο άσος του Εθνικού ήταν από θέση οφ σαιντ, όταν έγινε η σέντρα, αλλά η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του μετά από εξοστρακισμό σε κεφαλιά του Γιούστε.
 
Πλέον, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας για μια θέση στα ημιτελικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μπένσοπ απλοποιεί τα πράγματα για τον Απόλλωνα
 
Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Απόλλωνας, αφού στρίμωξε την ομάδα του Εθνικού, σφυροκοπώντας την αλλεπάλληλα μέχρι να καταφέρει να πάρει προβάδισμα. Στο 1’, ο Βασιλείου έκανε το γέμισμα από τ' αριστερά, ο Μπένσοπ κέρδισε την κεφαλιά ωστόσο οι αμυντικοί του Εθνικού, απομάκρυναν λίγο πριν από την τελική γραμμή. Στο 6’, ο Βασιλείου και πάλι, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι με τον Περέιρα να κερδίζει την κεφαλιά και τον Στρατηλάτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ στο επόμενο λεπτό, με τον Χάμπο να κερδίζει τη κεφαλιά και τον Στρατηλάτη να απογειώνεται και να αποκρούει την μπάλα. Στο 10’, ο Περέιρα, πάτησε περιοχή, πλασάροντας τον Στρατηλάτη από το ύψος του πέναλτι, με τον κήπερ του Εθνικού να του λέει και πάλι όχι. Ο Απόλλωνας, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Περέιρα. Συγκεκριμένα στο 15’ της αναμέτρησης, ο Μπένσοπ, έκλεψε την μπάλα από το λάθος του Στρατηλάτη, κάνοντας τη σέντρα στη περιοχή, με τον Φακούντο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, ο Εθνικός, κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, βρίσκοντας μια σταθερότητα στα αμυντικά του καθήκοντα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Περέιρα είπε... ευχαριστώ στο λάθος του Στρατηλάτη
 
Β’ ημίχρονο
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέρμα για τον Απόλλωνα, αφού στο 55’ ο Μπένσοπ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Πίττας, με όμορφη ενέργεια, πέρασε δυο αντιπάλους, δίνοντας πάσα, πάρε βάλε στον επιθετικό από το Κουρασάο. Στο 66’, ο Γιούστε, έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο Κονέ, έπιασε την μπάλα μέσα από την περιοχή, κάνοντας το πλασέ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, σαν λίμπερο απομάκρυνε την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Ο Εθνικός, κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Κονέ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, σημείωσε τον άσος του Εθνικού σε θέση οφ σαιντ. Ήταν μια φάση, η οποία θα συζητηθεί αρκετά, αφού η μπάλα φτάνει από εξοστρακισμό στο κεφάλι του Κονέ και το τέρμα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Ο Απόλλωνας, θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο τέρμα στο 92', αλλά το σουτ του Νσούε, τράνταξε το δοκάρι του Στρατηλάτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκάθαρη η θέση του Απόλλωνα για τον αντι-Μολ
 
Ενδεκάδες:
 
Απόλλων: Δημητρίου, Νσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου, Σακέτι (Ντένιτς 63’), Κυριάκου, Ματέι (Παπουλής 70’), Περέιρα, Πίττας, Μπένσοπ (Σαρδινέρο 85’)
 
Εθνικός Άχνας: Στρατηλάτης, Γκλομπάρντ (Κορρέα 68’), Φοινίρης, Χαραλάμπους. Λαμπάν (Μιγκελίτο 58’), Πρότζιτς, Ιγκόρ, Μαρκόσκι,
Παπαγεωργίου, Μαρκόβσκι (Ντέϊβισον 74’), Κονέ
 
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς
 
Κίτρινες: Περέιρα, Σακέτι / Μαρκόσκι, Π ρόγιτς
 
Κόκκινες: - / -
 
Σκόρερ: Φακούντο 15’, Μπένσοπ 55’ / -
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»