Βάζει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο ΑΠΟΕΛ απόψε (22:00) στο ΓΣΠ, που φιλοξενεί τη Βασιλεία για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά την επιβλητική νίκη στο ντέρμπι επί του Απόλλωνα, πάνε φουριόζοι κόντρα στους Ελβετούς, έτσι ώστε να κάνουν το πρώτo βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τουναντίον, η ομάδα της Ελβετίας δεν βρίσκεται και στο καλύτερό της... φεγγάρι, μιας και προέρχεται από ήττα-σοκ στο πρωτάθλημά της, αφού έχασε από την ουραγό του ελβετικού πρωταθλήματος, Τουν.

Πέραν τις απώλειας βαθμών, η Βασιλεία μετρά και τον τραυματισμό του Λούκα Τσούφι, του οποίου θα στερηθεί τις υπηρεσίες του στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Στη φετινή σεζόν, ο μέσος ποδοσφαιριστής, μετρά 30 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 5 τέρματα και μοιράζοντας 7 ασίστ.

Ανάμεσα στα... αστέρια των Ελβετών, φιγουράρει επίσης ο 23χρονος επιθετικός Κεμάλ Αντέμι και ο 30χρονος διεθνής μέσος, Φάμπιαν Φράι, ο οποίοι πέτυχαν από 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Τη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Βασιλείας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, συμπληρώνει επίσης, ο 21χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, Αρτούρ Καμπράλ, που πέτυχε ένα τέρμα λιγότερο, δηλαδή εννέα.

Το παρελθόν του Μιχαΐλοβιτς και ο Στόκερ που... είδε Αλωνεύτη

Ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, είναι ο μοναδικός Ελβετός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, που αγωνίστηκε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπελινζόνα, Τσιάσο και Λουγκάνο πριν κατηφορίσει στο νησί μας. Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελβετία αγωνίστηκε επίσης μαζί με τους Ταουλάντ Τζάκα και Λούκα Τσούφι της Βασιλείας.  

Στο αντίπαλο στρατόπεδο επίσης, ο μέσος της Βασιλείας, Βαλεντίν Στόκερ, σκόραρε στο ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας κατά της Κύπρου σε φιλικό αγώνα στις 20 Αυγούστου 2008, όπου η Εθνική μας ηττήθηκε με 4-1, στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Στάθης Αλωνεύτης.

Η ακτινογραφία της Βασιλείας με φόντο τα... εκατομμύρια

H Βασιλεία ιδρύθηκε το 1893 και έχει ως έδρα το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», χωρητικότητας 38, 512 θέσεων. Προπονητής της ομάδας, είναι ο 59χρονος Ελβετός Μαρσέλ Κόλερ. Ο Κόλερ βρισκόταν για επτά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Αυστρίας, ενώ προηγουμένως πέρασε από Κολωνία, Γκρασχόπερς και Μπόχουμ, μεταξύ άλλων.

Αυτή την στιγμή, η Βασιλεία βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της χώρας, με 39 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τις πρωτοπόρους Γιουνγκ Μπόις και Σεντ Γκάλεν. Σε 22 αγώνες πρωταθλήματος, η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχει δώδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στα ευρωπαϊκά σαλόνια, η ελβετική ομάδα τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο με αντιπάλους τις Χετάφε, Κρασνοντάρ και Τραμπζονσπόρ με 13 βαθμούς, στο σύνολο.

Η χρηματιστηριακή αξία της Βασιλείας ξεπερνά τα 51 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο πολύ χαμηλός μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Ο πιο μεγάλος ποδοσφαιριστής του ρόστερ είναι ο Σέρβος μέσος, Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στα 32 του χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια