Η προβληματική Ανόρθωση και οι αγώνες επιβίωσης

Η δεύτερη αναμέτρηση, κατά σειρά,μέσα σε λίγες μέρες για την Ανόρθωση κόντρα στη συμπολίτισσα Νέα Σαλαμίνα «γέννησε» πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες, για την μετέπειτα πορεία στη συνέχεια της σεζόν.

Η αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια δεν έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα λέγαμε πως προβλημάτισε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι από το γήπεδο ή από την τηλεόραση.

 Η επιλογή του Γεωργιανού τεχνικού να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στα μετόπισθεν περισσότερο μπέρδεψε, παρά αποδείχθηκε ευεργετική και αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την «χλωμή» και υποτονική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Κετσπάγια, με την ταυτόχρονη αλλαγή της διάταξης, βοήθησαν κάπως στην ενέργεια και στην καλύτερη αγωνιστική εικόνα, όμως το γκολ ήρθε από τον αντίπαλο και αυτό έκανε όλους να ανεβάσουν στροφές άμεσα.

Η Ανόρθωση έγινε πιο δημιουργική χωρίς να θέλξει, ευκαιρίες χάθηκαν και τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη στο παιχνίδι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράγιος. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι κυανόλευκοι πάνε με μειονέκτημα στον επαναληπτικό σε μια βδομάδα, αλλά είναι στο χέρι τους να ανατρέψουν την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Πολλοί παίκτες-κλειδιά βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα και αυτό επηρέασε την συνολική εικόνα. Οι Κατσιαράβα ήταν μια απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος, οι Χριστοφή και Ανανίτζε είναι φανερά ανέτοιμοι και χρειάζονται αγωνιστικό ρυθμό, ενώ ο Ρούμπεν Ράγιος μοιάζει κουρασμένος και καταπονημένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε διπλό ταμπλό.

Στα θετικά, ενόψει Εθνικού, είναι η επιστροφή του Μουρτάζ Νταουσβίλι στο πλάνο. Η απουσία του λόγω καρτών φάνηκε ξεκάθαρα στο χθεσινό (19/02) παιχνίδι, καθώς τα τρεξίματα και το πάθος που βγάζει έλειψαν πάρα πολύ. Σε πορεία επιστροφής είναι και ο Ρενάτο Μαργκάσα, ο οποίος στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος  κόντρα στην ΑΕΚ, μάλλον θα βρίσκεται στην αποστολή.

Πλέον, αυτό που μπορούμε να τονίσουμε με σιγουριά είναι πως για την Ανόρθωση τελειώνει μια «διαβολεμένη» εβδομάδα την άλλη ερχόμενη Τετάρτη (26/02). Το αποτέλεσμά της θα καταδείξει αν θα συνεχιστούν οι... αγώνες επιβίωσης και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ