Οι δικαστικές ενστάσεις, τα πυρά σε αρμόδιους και ο λόγος για εξιλαστήρια θύματα

Σε δίκη παραπέμφθηκαν για χειραγώγηση αγώνα ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 17 Μαρτίου, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση των κατηγορούμενων στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη, καθώς όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος επηρεασμών μαρτύρων, με τους συνήγορους υπεράσπισης να φέρουν ένσταση. Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγος κράτησης τους και τους άφησε ελεύθερους υπό όρους.
 
Ο Κρις Τριανταφυλλίδης, εκ μέρους του Δημήτρη Μασιά, και ο Άντρος Πελεκάνος, εκ μέρους του Αντρέα Κωνσταντίνου, υπέδειξαν στο Δικαστήριο πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής αφού έχουν ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο, ενώ στάθηκαν και στην μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία.
Όπως ανέφερε κατά την αγόρευση του ο κ. Τριανταφυλλίδης, «η κοινή γνώμη τους καταδίκασε ήδη. Ο μοναδικός τρόπος για να περάσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία είναι να τους δοθεί το αγαθό της ελευθερίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αθώοι ακόμα», προσθέτοντας πως δεν «σκοπεύει να πάει πουθενά, αντίθετα θέλει να μείνει να καθαρίσει το όνομα του επειδή η κοινή γνώμη τον θεωρεί ένοχο».
 
Παράλληλα, ο κ΄. Τριανταφυλλίδης είπε, πως «άκουσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης, που είπαν κακώς, πως είμαστε εν μέσω καταιγίδας αλλά και του Αρχηγού που είπε ελάτε να πείτε και η Αστυνομία θα σας προστατεύσει. Από τη στιγμή που το λέει ο ίδιος ο Πρόεδρος, γιατί φοβούνται να αφεθούν ελεύθεροι; Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί και να καθαρίσει το όνομα του. Είναι σοβαρό το αδίκημα αλλά όχι να σείεται συθέμελα η κοινωνία όπως είπε ένας αξιωματικός της Δύναμης».
 
Από την πλευρά του ο Άντρος Πελεκάνος, ανέφερε πως ο πελάτης του Αντρέας Κωνσταντίνου, αντιμετωπίζει τρεις από τις εννέα κατηγορίες, ενώ υπέδειξε πως η μαρτυρία της Αστυνομίας είναι περιστασιακή και βασίζεται σε μαρτυρία γνώμης.
 
«Η Αστυνομία προσπαθεί να ποινικοποίηση τις αποφάσεις ενός διαιτητή σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και βάση μαρτυρία γνώμης. Ξέρετε τι κάνουν; Παίρνουν διάφορους ποδοσφαιριστές και παράγοντες και τους ρωτούν. Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Συνελήφθη ο πελάτης μου με βάση μαρτυρία γνώμης. Σχολιάζουν τις αποφάσεις ενός διαιτητή χωρίς να είναι πραγματογνώμονες. Δηλαδή αποφασίζουν οι ανακριτές εάν η φάση στο 95 έκρινε τον αγώνα».
 
Παράλληλα ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως υπάρχει διαφθορά και κάλεσε την Αστυνομία να βρει τους εμπλεκόμενους, και όχι, όπως είπε, να ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.
 
«Αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου»
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας και την απόφαση του Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους δύο κατηγορούμενους, ο Κρίς Τριανταφυλλίδης ανέφερε πως «η πλευρά του Δημήτρη Μασιά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Δικαιοσύνη. Πιστεύει απόλυτα στην αθώωση του, η οποία αθώωση του θα υποστηριχθεί ενώπιο του Δικαστηρίου. Θέλω να πω και να υπενθυμίσω, ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως της ενοχής του από Δικαστήριο της πολιτείας».

Παράλληλα δεν έκρυψε την ενόχληση του σε ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις, αναφέροντας πως «το κλίμα τις τελευταίες οκτώ μέρες, λυπάμαι να πω ότι σχημάτισε μια κοινή γνώμη αντίθετη προς το τεκμήριο της αθωότητας. Σε αυτό το κλίμα πάλι λυπάμαι να πω συνέβαλαν και δηλώσεις που γινόταν από πολλούς αρμόδιους και μη. Εάν η Αστυνομία και η κατηγορούσα αρχή πιστεύει ότι διαπράχθηκαν αδικήματα, ο κατάλληλος χώρος να τα αποδείξει είναι ενώπιον του Δικαστηρίου. Όχι δια μέσω των ΜΜΕ, με συνεχείς δηλώσεις, οι οποίες στο τέλος της ημέρας τα Δικαστήρια δεν τα επηρεάζουν απλά καταλήγουν όμως στο να καταπατούν το δικαιώματα, το συνταγματικό δικαίωμα, το ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

Ερωτηθείς για την κρητική που άσκησε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαββίδη, για τις δηλώσεις του περί καταιγίδας, είπε «δεν ήταν κρητική. Απλώς επιχειρηματολογώντας ανέφερα ότι οι υπήρξε και δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, τον οποίο και ως θεσμό και ως άνθρωπο και ως συνάδελφο σέβομαι απεριόριστα. Πιστεύω ότι όταν άνθρωποι που βρίσκονται υπό κράτηση για αδικήματα όπως αυτά τα οποία κατηγορούνται, τέτοιες δηλώσεις όπως προανέφερα σχηματίζουν κοινή γνώμη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο απλός πωλητής δεν είναι γνώστης νομικών, σχηματίζει εντυπώσεις και στο τέλος της ημέρας δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ένοχοι, ενώ είναι αθώοι μέχρι αποδειχθεί από το Δικαστήριο ότι είναι ένοχοι. Το ξεκαθαρίζω, καμία κριτική απλώς το επισήμανα για να αναπτύξω το επιχείρημα μου εντός του Δικαστηρίου».

Τέλος, σε ότι αφορά τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ανέφερε «ο πελάτης ο δικός μου δηλώνει πλήρως αποστασιοποιημένος από τέτοια ζητήματα. Δηλαδή προσυνεννοημένων αγώνων, άρα δεν έχει στην κατοχή του πληροφορίες που θα μπορούσε να δώσει βοηθήσει οποιοδήποτε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπάθωσε ο Μασιάς: Όποιος δεν μπορεί να δέρει τον γάδαρο, δέρνει το σαμάρι

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών