Να μαζέψει τα... σπασμένα και να κρατήσει μόνο τη νίκη

Με την… ψυχή στο στόμα, κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες ο Απόλλωνας, κερδίζοντας τη Δόξα, στο χθεσινό (22/02) παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι, μετά από τέσσερα κακά αποτελέσματα και τέσσερις ήττες, κατάφεραν εν τέλει αν και με αρκετές δυσκολίες να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο, που αναμένεται να δώσει πολλαπλά οφέλη, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό.

Ο Απόλλωνας, περνάει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος και αυτό είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα οι νίκες, είναι ευπρόσδεκτες με οποιοδήποτε τρόπο και να έρθουν. Η χθεσινή απόδοση ωστόσο, προκαλεί εκ νέου ερωτηματικά και προβληματισμό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ξεχωριστή αφιέρωση του Μπένσοπ σε φίλο του Απόλλωνα και οι φωνές στον Αναστασίου

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Τσάρλισον Μπενσπόπ, ξελάσπωσε για ακόμη μια φορά τον Απόλλωνα. Ο επιθετικός από το Κουρασάο, σκόραρε δυο τέρματα, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Από την άλλη, ο Γιαννιώτας, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει αρκετά στο επιθετικό κομμάτι, έδειξε πως και αυτός βρίσκεται πίσω από τον καλό του εαυτό. Ο Παπουλής με τη σειρά του σκόραρε, αλλά και αυτόν το παίρνει το… κύμα.

Το ανησυχητικό και αυτό που πρέπει να προβληματίσει κυρίως τον Σωφρόνη Αυγουστή, είναι η αμυντική λειτουργία. Αναμφίβολα, εάν η Δόξα, έβρισκε δίκτυα στις δυο κραυγαλέες επιθέσεις που βρήκε στο 11’ και 14’ αντίστοιχα, οι κυανόλευκοι θα είχαν πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, η άμυνα του Απόλλωνα στο χθεσινό παιχνίδι δοκιμάστηκε αρκετά, φανερώνοντας αρκετά προβλήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό που είπε ο Σωφρόνης στα αποδυτήρια και η μεγάλη πίεση

Οι επτά τελικές ευκαιρίες στον στόχο για τη Δόξα, μαρτυρούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Όταν η τελευταία ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα, σε παίζει ποδόσφαιρο και σε κλείνει στο δικό σου μισό, τότε, χρειάζονται αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιώσεις.

Αυτό που έχει να κάνει ο Απόλλωνας, είναι να κρατήσει τη νίκη και τα θετικά που μπορεί να δώσει αυτή. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και ο στόχος φυσικά είναι μόνο η νίκες, ούτως ώστε, να μπει με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα πλει οφ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια ανάσα από την Ανόρθωση η Ομόνοια-Τα βαθμολογικά δεδομένα

Οι Πέδρο και Σάλαϊ, αντίκρισαν κίτρινη κάρτα και έτσι δεν θα μπορούν να δώσουν το παρών τους στον αγώνα. Ωστόσο, ο Σωφρόνης Αυγουστή, μετρά και σημαντικές επιστροφές με τους Σακέτι και Γιούστε. Επιπλέον, ο Χάμπος Κυριάκου, ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Πριν το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας, έχει ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι που αφορά τον θεσμό του κυπέλλου. Ο βασικός στόχος των κυανολεύκων είναι το κύπελλο και σε καμία περίπτωση, κανείς δεν θέλει να κινδυνέψει το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι στον Εθνικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών