Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεσπάθωσε κατά του Υπ. Παιδείας η Χόπλαρου για τη μη αποστολή μαθητριών στη Βραζιλία

  25/02/2020 10:39
Ξεσπάθωσε κατά του Υπ. Παιδείας η Χόπλαρου για τη μη αποστολή μαθητριών στη Βραζιλία

Ξεσπάθωσε κατά του Υπ. Παιδείας η Χόπλαρου για τη μη αποστολή μαθητριών στη Βραζιλία

  25/02/2020 10:39
Ξεσπάθωσε κατά του Υπουργείου Παιδείας, Ρένα Χόπλαρου, η οποία ήταν υποψήφια με τον ΔΗΣΥ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, με αφορμή την ανακοίνωση για τις αποστολές μαθητικών ομάδων στο εξωτερικό και για τη μη συμμετοχή της ομάδας μαθητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης στη Βραζιλία.
 

«Έβγαλε χθες το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου μια ανακοίνωση χίλιες και βάλε λέξεις για να μας πει ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι και ότι υπάρχουν κριτήρια σχετικά με το ποιες ομάδες χρηματοδοτούνται για να λάβουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Βάζω την ανακοίνωση σε link στο πρώτο σχόλιο γιατί εάν δεν είχε ημερομηνία απάνω μπορεί να μπερδευόμασταν και να νομίζαμε ότι είναι ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος ή κάποιου άλλου αυταρχικού καθεστώτος της δεκαετίας του '50. Τέτοιο υπόδειγμα γραφειοκρατικού λόγου είχα καιρό να διαβάσω. Τα λέει περίτεχνα και γενικόλογα. Μας σηκώνει και το δάκτυλο για να μας πει να "αφήσουμε ήσυχους τους υπεύθυνους" (εννοεί χωρίς λογοδοσία) "να κάνουν τη δουλειά τους" (εννοεί έμφυλες διακρίσεις). Τόσες λέξεις για να μην μας πει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγινε η επιλογή. Έως τότε ισχύει η διάκριση εις βάρος των κοριτσιών. Τελεία».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει, όπως στείλει στο παγκόσμιο κύπελλο μόνο την ομάδα των αγοριών γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα, τα κορίτσια της πετοσφαιρικής ομάδας του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό που κατέκτησαν πρόσφατα το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Θηλέων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, ζητώντας να αρθεί η αδικία.
 
 
Το Υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του μέσω ανακοίνωσης ανέφερε  ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με βάση τα κριτήρια που τίθενται στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού, ο οποίος και αποτελεί νόμο του κράτους που διέπει τη λειτουργία του και τις όποιες αποφάσεις για δαπάνες. Οι αποφάσεις για το εύρος της συμμετοχής στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, λαμβάνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αντικειμενικά κριτήρια, αναλόγως των εκάστοτε δεδομένων και κατόπιν διαβουλεύσεων με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως είναι οι ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων και επομένως, πρέπει να αποκατασταθούν κάποιοι εντελώς ανυπόστατοι ισχυρισμοί που προβάλλονται σχετικά με την άσκηση οποιασδήποτε αθέμιτης διάκρισης (φύλου ή όποιας άλλης).
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας