Φεύγει για Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ, με τη σκέψη στην Ομόνοια

Σε τυπικής διαδικασίας μετατρέπεται η ρεβάνς του ΑΠΟΕΛ με τη Βασιλεία για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η βαριά ήττα που δέχθηκε στο ΓΣΠ (0-3), δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Λίγες ημέρες μετά την πικρή ήττα από την Πάφος FC στο Δασάκι αλλά και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το μεγάλο αιώνιο ντέρμπι με την Ομόνοια στην τελευταία στροφή της Α' φάσης του πρωταθλήματος CYTA, οι γαλαζοκίτρινοι αναχωρούν για την Ελβετία και καλούνται να αφήσουν για ενενήντα λεπτά πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι. 

Η πορεία των πολυπρωταθλητών Κύπρου στα ευρωπαϊκά σαλόνια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μόνο θετική μπορεί να διαγράφεται, αφού κατέγραψαν ακόμη μια σπουδαία επίδοση, φθάνοντας μέχρι τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. 

Μπορεί η ταπεινωτική ήττα την προηγούμενη βδομάδα στο στάδιο της πρωτεύουσας από την εμφανώς ανώτερη Βασιλεία, να πλήγωσε τους γαλαζοκιτρίνους, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά κυπριακή ομάδα, έκανε ακόμη μια σπουδαία διαδρομή στην Ευρώπη. 

Αναντίρρητα, οι ελπίδες για πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Σεντ Τζέικομπ Παρκ» είναι μηδαμινές, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να παρουσιαστούν συνεπείς στο ραντεβού τους και να αποχαιρετήσουν την Ευρώπη, με ψηλά το κεφάλι, όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία τους. 

Θεωρείται επίσης, μια καλή ευκαιρία και για τον τεχνικό της ομάδας της Λευκωσίας, Μαρίνο Ουζουνίδη, να κάνει τους δικούς του πειραματισμούς στην ενδεκάδα, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος ενόψει του κλάσικο, που εκεί παίζονται όλα τα... λεφτά αφού η νίκη πλέον είναι μονόδρομος πριν από την έναρξη των πλέι-οφ. 

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι των γαλαζοκιτρίνων, στην Ελβετία πρόκειται να ταξιδέψει χωρίς τον Μπριον Σιγκούρνταρσον, καθώς ο Ελλαδίτης τεχνικός αποφάσισε να τον αφήσει εκτός, όπως και τον Λούκας Σόουζα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στα θετικά ωστόσο, θεωρείται η επιστροφή του Γιώργου Έφραιμ, αφού βρίσκεται στην αποστολή του συλλόγου της Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ