Πάτησε στον θρόνο και σε δέκα βήματα στέφεται βασίλισσα

Με τον πιο ονειρικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την Α' φάση του πρωταθλήματος CYTA, η Ομόνοια, η οποία αφού εξήλθε ισόπαλη στο αιώνιο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας και πάει στα πλεί-οφ ως πρωτοπόρος. 

Μπορεί οι πράσινοι να μην έθελξαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος του αιώνιου ντέρμπι στο ΓΣΠ και να άφησαν χώρους στον αντίπαλο να κάνει το δικό του παιχνίδι, αλλά κατάφεραν με τον πανέτοιμο Παντίλιμον να διατηρήσουν την εστία τους απαραβίαστη και στην επανάληψη, μάλιστα, να πλησιάσουν και στο γκολ. 

Αρκετά βοηθητικές όπως διαφάνηκε επίσης, ήταν και οι δυο κινήσεις του Χένινγκ Μπεργκ, να ρίξει στο παιχνίδι τους Γκόμες και Κακουλή, αφού η είσοδος των δυο ποδοσφαιριστών, έδωσε νέο αέρα και χρώμα στην ομάδα, που έγινε πιο δημιουργική και απειλητική στην αντίπαλη εστία, κάτι που δεν κατάφερνε στο πρώτο μέρος με τον Ματ Ντάρμπισαϊρ στην κορυφή της επίθεσης. 

«Προτιμώ να είμαι πρώτος παρά δεύτερος, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να το διαχειριστούμε και ταυτόχρονα να εξελιχθούμε. Ναι είμαστε πρώτοι τώρα αλλά η σεζόν τελειώνει τον Μάη. Έχουμε 10 παιχνίδια δύσκολα με πολύ καλές ομάδες. Δεν έχουμε την εμπειρία σε αυτή τη θέση όπως το ΑΠΟΕΛ αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε και νιώθουμε πως έχουμε πράγματα για να πετύχουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νορβηγός κόουτς των πρασίνων, με το πέρας του ντέρμπι, ο οποίος εμφανώς προσγειωμένος, δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα του τριφυλλιού, μπαίνει πλέον σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, αφού ακολουθούν ντέρμπι φωτιά και είναι εδώ που θα πρέπει να δείξει ότι έχει το μέταλλο η ομάδα και μπορεί να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι δέκα εναπομέιναντες αγώνες, είναι και δέκα τελικοί για την Ομόνοια, με το κάθε παιχνίδι να έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. 

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία πλέον, οι πράσινοι αρχίζουν από το Τσίρειο τη μάχη τους στα πλέι οφ με την ΑΕΛ, ενώ στη συνέχεια έχουν κατά σειρά Απόλλων (εντός), Ανόρθωση (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και ΑΠΟΕΛ.

Ως εκ τούτου, το μόνο βέβαιο είναι ότι η συνέχεια βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, αφού από τους ίδιους εξαρτάται εάν μπορούν να καταφέρουν να κρατήσουν την ομάδα τους στην κορυφή της βαθμολογίας και να χαρίσουν στον πράσινο λαό, το πολυπόθητο πρωτάθλημα. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

 

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή