Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι-Ευκαιρία να σβήσει την ανορθογραφία

Το νέο χαστούκι της πρώτης εντός έδρας ήττας στο πρωτάθλημα και πέμπτης συνολικά στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, προσπαθούν να ξεπεράσουν στην Ανόρθωση, έχοντας πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στα πλέι οφ, που θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου, τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει σκιά του εαυτού της και το πληρώνει στο πρωτάθλημα, έχοντας καταγράψει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.
 
Μια πορεία που έχει κτυπήσει για τα καλά καμπανάκι στις τάξεις της τεχνικής ηγεσίας, η οποία ψάχνει λύσεις για αγωνιστική ανάκαμψη των κυανόλευκων της Αμμοχώστου.
 
Το μικρό ρόστερ, τα συνεχόμενα παιχνίδια και το ντεφορμάρισμα κάποιων βασικών γραναζιών της ομάδας, είναι ένα τρίπτυχο το οποίο φέρνει την Ανόρθωση στη σημερινή κατάσταση.
 
Μπορεί το πρόβλημα του μικρού ρόστερ να μην μπορεί να επιλυθεί πλέον, ωστόσο τα άλλα δύο θέματα που έχει η Ανόρθωση λύνονται.
 
Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν τελειώσει, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Απριλίου και έτσι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν κάποιες ανάσες.
 
Από την άλλη, το μεγαλύτερο από τα τρία προβλήματα, το οποίο καλείται να διορθώσει ο προπονητής της ομάδας και οι συνεργάτες του, έχει να κάνει με το ντεφορμάρισμα κάποιων βασικών γραναζιών στην μηχανή της «Κυρίας».
 
Αναγκαία η ανάσταση Ράγιος-Καλτσά
Η ομάδα της Αμμοχώστου στα τελευταία παιχνίδια, δεν θυμίζει σε τίποτα τον καλό της εαυτό, που έδειξε μέχρι τον Ιανουάριο και αυτό οφείλεται κυρίως σε δύο πρόσωπα, που μέχρι σήμερα τράβηξαν πολύ κουπί, για να είναι η Ανόρθωση εκεί που βρίσκεται.
 
Χωρίς να μειώνεται η τεράστια συνεισφορά των υπολοίπων, ο Ρούμπεν Ράγιος και ο Νίκος Καλτσάς αποτελούν βαρόμετρο για την Ανόρθωση κι απ’ τη στιγμή που δύο τους είναι σε κατάσταση ντεφορμαρίσματος, αυτό έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την ομάδα.
 
Ως εκ τούτου, ο Τιμούρ Κετσπάγια καλείται να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τους δύο παίκτες για να επανέλθουν στην αγωνιστική κατάσταση που είχαν πριν τον Φεβρουάριο.
 
Πίεση από τον κόσμο
Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φορτώνουν σύννεφα πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», με μερίδα του κόσμου των κυανολεύκων να ζητά άμεση ανάκαμψη της ομάδας για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος.
 
Από την άλλη, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, αντιλαμβάνονται πως ο στόχος του πρωταθλήματος ναι μεν είναι εφικτός, ωστόσο κι αν δεν επιτευχθεί, δεν είναι το τέλος του κόσμου, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μια ομάδα που κτίστηκε το καλοκαίρι με πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες.
 
Η στήριξη των περισσότερων φίλων της Ανόρθωσης προς την ομάδα, φαίνεται στο χειροκρότημα, αφού μέχρι σήμερα οι ποδοσφαιριστές χειροκροτήθηκαν τόσο στα καλά, όσο και στα κακά αποτελέσματα.
 
Ξεκίνημα απ’ εκεί που τέλειωσε
Για την Ανόρθωση ταιριάζει γάντι η παροιμία «έπεσε απ΄ την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι», αφού η λευκή ισοπαλία στο αιώνιο ντέρμπι την έριξε από την κορυφή, αλλά θα ξεκινήσει το δεύτερο γύρο με μηδενική διαφορά από την πρωτοπόρο Ομόνοια.
 
Η Ανόρθωση ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο β' γύρο απ’ εκεί που τέλειωσε τον πρώτο γύρο, δηλαδή στο Αντώνης Παπαδόπουλος κόντρα στην ΑΕΚ.
 
Οι Λαρνακείς κατάφεραν με τη νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική να στερήσουν από την ομάδα της Αμμοχώστου την κορυφή και η Ανόρθωση θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθώσει την ανορθογραφία της προηγούμενης αγωνιστικής άμεσα.
 
Σίγουρα, είναι ένα κομβικό παιχνίδι, αφού σε περίπτωση νίκης οι κυανόλευκοι θα παραμείνουν πρώτοι με ή χωρίς συγκάτοικο, ανάλογα και με το αποτέλεσμα της Ομόνοιας που θα αγωνιστεί στο Τσίρειο κόντρα στην ΑΕΛ.
 
Από την άλλη σε περίπτωση ήττας, τα πράγματα θα περιπλακούν ακόμα περισσότερο, αφού η διαφορά από την πέμπτη θέση θα ψαλιδιστεί στους πέντε βαθμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε