«Ζωγράφισε» στο γήπεδο και πάτησε την ΑΕΛ με τριάρα η Ομόνοια

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ομόνοια στην πρεμιέρα της β' φάσης του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΛ με 3-0. 
 
Οι πράσινοι, μπήκαν με ξεκάθαρες προθέσεις στην αναμέτρηση, έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, έβαλαν πίεση καταφέροντας να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Κακουλή στο 23'. Οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά και τέρμα, κρατώντας την ΑΕΛ μακριά από την εστία του Παντιλίμον. 
 
Στην επανάληψη, η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει με μια βολίδα του Γκόμες στο 52', να κλειδώσει τη νίκη, ενώ το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Ντάρμπισαιαρ, με εκτέλεση πέναλτι στο 86'. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με βολίδα Γκόμες γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της η Ομόνοια
 
Α’ ημίχρονο
 
Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, ήταν κυρίως αναγνωριστικά. Η Ομόνοια, ήταν η ομάδα που ανέλαβε πρωτοβουλίες στην αναμέτρηση, κρατώντας την μπάλα. Οι πράσινοι, κατάφεραν στην πρώτη τους καλή προϋπόθεση μπροστά από την εστία του Βοζίνια, να ανοίξουν το σκορ.  Ο Ακιντόλα πάτησε περιοχή στο 23’ της αναμέτρησης και με πάσα πάρε-βάλε στον Κακουλή, οι πράσινοι, πήραν κεφάλι στο σκορ. Η ΑΕΛ, κατάφερε να ανεβάσει στροφές προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και να φτάσει πολύ κοντά με τον Μαΐντεβατς. Ο επιθετικός της ΑΕΛ, έπιασε από απόσταση ένα δυνατό σουτ, με τον Παντιλίμον να ίπταται και να αποκρούει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, στέλνοντας την στο δοκάρι. Ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η Ομόνοια, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας αρκετές καλές προϋποθέσεις για περισσότερα τέρματα μπροστά από την εστία του Βοζίνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κοντινή προβολή του Κακουλή έβαλε... φωτιά στο Τσίρειο η Ομόνοια
 
Β’ ημίχρονο
 
Από εκεί που σταμάτησε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε η Ομόνοια στο ντέρμπι. Μετά από μια οργανωμένη επίθεση από τους πράσινους, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Γκόμες, όπου με μια οβίδα, ο Πορτογάλος, νίκησε τον Βοζίνια για το 2-0 της ομάδας του στο 52'. Οι πράσινοι, έφτασαν κοντά στο να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Κακουλή στο  67’. Ο νεαρός, πλάσαρε τον Βοζίνια μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον κήπερ των γαλαζοκιτρίνων και να χτυπά στο δοκάρι. Οι πράσινοι, κατάφεραν να σκοράρουν και τρίτο τέρμα με τον Ντάρμπισαϊαρ από τα έντεκα βήματα. Σύμφωνα με την απόφαση του διαιτητή, ο Βοζίνια, ανέτρεψε τον Τιάγκο μέσα στην περιοχή. Ο Τζιωνής, στο πρώτο του άγγιγμα με την μπάλα, έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, αλλά ο Βοζίνια τον σταμάτησε. Ο νεαρός εξτρέμ των πρασίνων, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον κήπερ της ΑΕΛ να αποκρούει την μπάλα με δυσκολία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο λόγος που έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Ντάρμπισαϊαρ
 
Ενδεκάδες:
 
ΑΕΛ: Βοζίνια, Ράσο, Τεσέιρα, Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ (Αγκάνοβιτς 56’), Αγκάνοβιτς, Αβραάμ (Γκαζαριάν 56’), Μαέ, Μαίντεβατς, Αντωνίου (Τόρες 64’)
 
Ομόνοια: Παντιλίμον, Λούφτνερ, Μικού, Βίτορ Γκόμεζ, Ακιντόλα (Τζωνής 89'), Χούμποτσαν (Κούσουλος 70’), Γκόμεζ, Λέζιακς, Λάνγκ, Τιάγκο, Κακουλής (Ντάρμπισαιαρ 80')
 
Σκόρερ: -/ Κακουλής 23’, Γκόμες 52’, Ντάρμπισαιαρ 86'
 
Κίτρινες:  Αβραάμ, Κυριάκου, Γκαζαριάν / Γκόμεθ, Γκόμες, Λούφτνερ
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Αντμίρ Σέχοβιτς
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου