Θύμα του κορωνοϊού (και) το κυπριακό ποδόσφαιρο

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι μέχρι τις 31 Μαρτίου, αποφάσισε μετά από πολύωρη σύσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο, σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο. Μάλιστα, το μέτρο για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αφορά τους αγώνες όλων των κατηγοριών της ΚΟΠ, Futsal και Γυναικείου, καθώς και τους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων, μεταξύ αυτών και τον σημερινό (10/3) αγώνα της Εθνικής Γυναικών με την Αλβανία.

Αναντίρρητα, η απόφαση που πάρθηκε μεταξύ των άλλων μέτρων, μετά την εμφάνιση του κωρονοϊού στο νησί μας, είναι πέρα για πέρα φυσιολογική, αφού κάτι παρόμοιο εφαρμόστηκε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, που εξαπλώθηκε ο ιός. Ως εκ τούτου, την ίδια ώρα που το πρωτάθλημά μας απέκτησε νέο ενδιαφέρον και τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία με τα ντέρμπι φωτιά, το λουκέτο στις θύρες εισόδου των σταδιών, στερεί το δικαίωμα στον κόσμο που απέμεινε, αφού οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν λόγω της κάρτας φιλάθλου, να στηρίξουν την ομάδα τους. 

Σίγουρα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, σε δυο αγωνιστικές θα έχουμε την επιστροφή του κόσμου στα στάδια, αλλά ίσως μέχρι τότε να κριθούν πολλά στη μάχη τόσο του τίτλου αλλά και τις διαβάθμισης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών είναι: 

2η αγωνιστική (14-15 Μαρτίου): ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση (14/3 – 17:00), ΑΕΚ – ΑΕΛ (14/3 – 19:00), Ομόνοια – Απόλλων (15/3 – 18:00), Εθνικός Άχνας – Δόξα (14/3 – 17:00), Ολυμπιακός – Νέα Σαλαμίνα (15/3 – 16:00), Πάφος FC – EN Παραλιμνίου (15/3 – 16:00)

3η αγωνιστική (21-22 Mαρτίου): Ανόρθωση – Ομόνοια (21/3 – 17:00), ΑΕΛ – Απόλλων (21/3 – 18:30), Δόξα – ΕΝ Παραλιμνίου (21/3 – 17:00), Εθνικός Άχνας – Ολυμπιακός (21/3 – 17:00), ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (22/3 – 16:00), Νέα Σαλαμίνα – Πάφος FC (22/3 – 18:00).

To θέμα που εύλογα τίθεται τις τελευταίες ώρες πάντως μετά το νέο μέτρο, είναι ότι οι αγώνες αυτοί θα πρέπει να μεταδοθούν σε ανοικτή τηλεοπτική ζώνη, έτσι ώστε να έχει την ικανότητα το φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει από σπίτι τους αγώνες και όχι σε κέντρα αναψυχής, όπου θα υπάρχει αρκετός κόσμος. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στην Ελλάδα που είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών της ευρωπαϊκής αναμέτρησης μεταξύ Ολυμπιακού και της Γουλβς, η COSMOTE TV κατανοώντας την κρισιμότητα τόσο της κατάστασης όσο και του αγώνα, αποφάσισε να το δείξει δωρεάν μέσω του καναλιού της στο Youtube.

Ας ελπίσουμε κάτι παρόμοιο να πράξουν και οι πλατφόρμες στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, στις δύσκολες μέρες που βρίσκεται το νησί μας με την εξάπλωση του κορωνοϊού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή