Η πολυφωνία στην επίθεση και η άμυνα γρανίτης που κρατά την Ομόνοια στην κορυφή

Σήμα κατατεθέν της εξαιρετικής σεζόν που διανύει η Ομόνοια, είναι οι αμυντικές τις επιδόσεις. Οι πράσινοι έχουν δεχθεί μόλις 13 τέρματα σε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα, γεγονός που καταδεικνύει και την άμυνα από ατσάλι που χτίστηκε από το καλοκαίρι. 
 
Οι παίκτες έχουν βρει την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους, ενώ χωρίς υπερβολή οι Λανγκ και Λούφτνερ είναι ίσως το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος. Παρά την απώλεια του Χάρη Μαυρία από το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής αλλά και τον τραυματισμό του Χούμποτσαν, ο Χένινγκ Μπεργκ θα βρει τις λύσεις για να διατηρηθεί η αμυντική συμπεριφορά της ομάδα του ανεπηρέαστη. 
 
Το τριφύλλι διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 15 φορές στο πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα και έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 65% στα clean sheet, σε αντίθεση με τον δεύτερο στη σχετική λίστα ΑΠΟΕΛ που έχει 12 με ποσοστό 52%, αλλά βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω στη βαθμολογία. 
 
Στο συγκεκριμένο στατιστικό βοήθησε και η σωστή επιλογή τερματοφυλάκων, παρά την απίστευτη ατυχία που χτύπησε την Ομόνοια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ουζόχο, Φαμπιάνο, Κυριακίδης και Παντιλίμον, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ευρύτερη αμυντική συμπεριφορά του συλλόγου. 
 
Σημαντικό στοιχείο για την Ομόνοια είναι και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, αφού το βάρος της επίθεσης επωμίζονται παραδοσιακά οι επιθετικοί μιας ομάδας.
 
Όσον αφορά τους πράσινους, ένδεκα ποδοσφαιριστές των πρασίνων έχουν βρει δίχτυα στη φετινή χρονιά. Στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται ο Ματ Ντάρμπισαϊρ με 13. Τέσσερα έχουν Τιάγκο και Μποτεάκ, ενώ τρία σκόραρε ο Γκόμεθ και από δύο οι Ορτέγα και Κακουλλής. Μια μόνο φορά βρήκαν τον στόχο με γκολ οι Χριστοφή, Μαυρίας, Γκόμες, Κούσουλος και Λοΐζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών