Μπροστά σε ένα χάσμα και σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο

Αρκετές και ποικίλες αντιδράσεις βγαίνουν μέσα από τη διακοπή των πρωταθλημάτων ελέω και της έξαρσης του κορωνοϊού. Δεν χωράει αμφιβολία, αλλά ούτε και συζήτηση πως η απόφαση από τους ιθύνοντες της ΚΟΠ, είναι πέρα για πέρα σωστή, μιας και η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία. Από την άλλη όμως, υπάρχει και η αγωνία από πλευράς σωματείων, για το πως, αλλά κυρίως για το αν μπορούν να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους.

Κατά πάσα πιθανότητα και όπως όλα δείχνουν η ποδοσφαιρική χρονιά θα αργήσει να τελειώσει ωστόσο, για τις μικρομεσαίες ομάδες το κόστος φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όταν το κυπριακό πρωτάθλημα διακόπηκε ξανά με πρώτη την Ομόνοια

Τα παραδείγματα είναι αρκετά μιας και στο χώρο του ποδοσφαίρου όλα κυλούν βάσει προγράμματος. Αγωνιστικές, αγώνες, συμβόλαια, δανεισμοί και άδειες είναι μερικά από τα παραδείγματα που βάζουν τα σωματεία σε μεγάλες δυσκολίες.
 
Όπως γίνεται γνωστό και αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πρόεδροι των μικρομεσαίων ομάδων, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από την ΚΟΠ, να λάβει μερικές αποφάσεις που θα δίνουν αν μη τι άλλο οικονομικά βοηθήματα.

Απαρατήρητο, δεν μπορεί να περάσει μάλιστα και από τις μεγάλες ομάδες του νησιού, αφού το πρωτάθλημα διεκόπει, σε ένα κομβικό σημείο, με τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια της χρονιάς να είναι προ των πυλών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλακ άουτ στον παγκόσμιο αθλητισμό προκαλεί ο κορωνοϊός (λίστα)

Αρχικά, ένα πρώτο παράδειγμα που μπορεί να σημειωθεί, είναι οι άδειες. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές, που θα αποχωρούσαν με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια τους. Με την κατάσταση να είναι ακόμη στο άγνωστο, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, θα χρειαστοεί να μετατεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο η αποχώρησή τους από τη χώρα.

Από τα σημαντικότερα ωστόσο προβλήματα, είναι αυτά των συμβολαίων αλλά και των δανεισμό των ποδοσφαιριστών. Ο δανεισμός και τα συμβόλαια των πλείστων ποδοσφαιριστών, λήγουν, λίγο μετά και το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είναι εύλογο ερώτημα, σε αυτή την περίπτωση, πως πρέπει να δράσουν οι ομάδες, που βασίζονται σε ποδοσφαιριστές που εκπνέουν τα συμβόλαιά τους.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος κορωνοϊός; Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Πέραν αυτών, είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει, υπάρχει και η περίπτωση, αρκετοί συνδρομητές να διακόψουν τη συνδρομή τους, αφού δεν θα υπάρχουν παιχνίδια.

Είναι ακόμη αρκετά νωρίς, αλλά βέβαια πρέπει η ΚΟΠ, να αρχίσει σιγά-σιγά, να σκέφτεται διάφορες λύσεις για όλα τα προβλήματα που τυχών αν προκύψουν. Αρκετές ομοσπονδίες σε όλες τις χώρες οι οποίες αναγκάστηκαν να διακόψουν την κανονική διάρκειά του πρωταθλήματός τους, θα πάρουν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κυλίσει ομαλά το σκηνικό γύρο από τον πρωταθλητή, τον υποβιβασμό αλλά και τις θέσεις στην Ευρώπη. Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αναμένουμε και από την ΚΟΠ, για ανάλογες αποφάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Στην Κύπρο επίκειται κλείσιμο του αεροδρομίου»

Στις 17 Ματρίου, η UEFA, θα παρακαθίσει για να πάρει αποφάσεις για τις διοργανώσεις, τις Εθνικές ομάδες, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά. Επίσης, η UEFA, για τις 17 Μαρτίου, έχει συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών μελών, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
BINTEO: Ο Άντονι έδειξε τα αυτιά του, ο Μαγκουάιρ συνεχάρη τους παίκτες της Κόβεντρι
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις