Των Ελλαδιτών η... κάθοδος-Οκτώ συν δύο αφίξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα

H κάθοδος Ελλαδιτών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, αφού πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν στο παρελθόν να αφήσουν την πατρώα γη και να αγωνιστούν στο Κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Μερικοί, άφησαν μάλιστα το δικό τους στίγμα στην Κύπρο, ενώ κάποιοι επέλεξαν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους στη χώρα μας και να διαμείνουν μόνιμα στο νησί.
 
Φέτος, οι αφίξεις Ελλαδιτών ποδοσφαιριστών είναι ήδη πολλές (έφθασαν τις δέκα), ενώ με βάση τα δεδομένα δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της περιόδου να προκύψουν κι άλλες προσθήκες από Ελλάδα μεριά, κυρίως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
 
Η οmada.com.cy, μάζεψε τους οκτώ συν δύο Ελλαδίτες που υπέγραψαν μέχρι σήμερα στις κυπριακές ομάδες και σας αναλύει τα βιογραφικά τους.
 
Οι τρεις… σωματοφύλακες του ΑΠΟΕΛ
Την πρωτιά, μαζί με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας έχει μέχρι στιγμής στα «ψώνια» από την ελληνική αγορά ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έφερε στην Κύπρο τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη, τον Απόστολο Τσιλιγγίρη και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.
 
Ο Αποστολάκης, προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και την οποία αποφάσισε να αφήσει μετά την κρούση που δέχθηκε από τους γαλαζοκίτρινους.
 
Ο 21χρονος αγωνίζεται τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και δεξιά στη μεσαία γραμμή, ενώ κοστολογείται σύμφωνα με το «Trasfermarkt» στις 150 χιλιάδες ευρώ.
Ο δεύτερο ποδοσφαιριστής που απέκτησαν οι γαλαζοκίτρινοι, ακούει στο όνομα Απόστολος Τσιλιγγίρης και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.
 
Ο Τσιλιγγίρης, αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ ως επένδυση για το μέλλον, αφού είναι μόλις 19 ετών.
 
Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Ξάνθη, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε μέχρι σήμερα σε Ορφέα, Ηρόδοτο και Άρη Θεσσαλονίκης. Για τον νεαρό πορτιέρο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, όσον αφορά το ποσό με το οποίο κοστολογείται.
 
Η μεγαλύτερη από τις τρεις μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ, είναι αυτή του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος είναι 27 ετών και είχε συνεργαστεί στην ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
 
Ο Κλωναρίδης, ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ, ενώ αγωνίστηκε κατά σειρά σε Λιλ, Μουσκρόν, Παναθηναϊκό και Λανς, πριν επιστρέψει στην ΑΕΚ.
 
Η χρηματιστηριακή αξία του Κλωναρίδη άγγιξε το 1,25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα, κοστολογείται περί τις 400 χιλιάδες ευρώ.
Ο ελληνικός Ολυμπιακός που χτίζει ο Γιάννης Πετράκης
Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από το Γιάννη Πετράκη, οι μαυροπράσινοι έχουν αποκτήσει ήδη τέσσερις ποδοσφαιριστές, τρεις εκ των οποίων προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα.
 
Πρόκειται για τους Ηρακλή Γαρουφαλιά, Βαγγέλη Μάντζη και τον Κύπριο Νεόφυτο Μιχαήλ, ο οποίος αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης.
 
O Hρακλής Γαρουφαλιάς είναι 27 ετών και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ Αθηνών, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά στον Αστέρα Μαγούλας, τον Φωστήρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ατρόμητο και τον Απόλλων Σμύρνης, πριν καταλήξει στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό.
 
Πριν από περίπου δύο χρόνια, η αξία του ανερχόταν στις 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ σήμερα είναι γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ.
Από τους μαυροπράσινους αποκτήθηκε και ο 28χρονος επιθετικός Βασίλης Μάντζης, ο οποίος αγωνίστηκε σε Τρίγλια Ραφήνας, Κισσαμικό και Βόλο. Μάλιστα στο Βόλο αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια και σημείωσε συνολικά 17 γκολ σε 49 εμφανίσεις. Ο Μάντζης κοστολογείται στα 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ η αξία του είχε φθάσει μέχρι και το μισό εκατομμύριο.
Στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, επέστρεψε, έστω και ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ, ο Νεόφυτος Μιχαήλ. Ο 26χρονος τερματοφύλακας, πέρα από τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε ΘΟΙ Λακατάμιας και Νέα Σαλαμίνα, πριν πάρει μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Άρη Λεμεσού, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης.
 
H χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ.
Ο ογκόλιθος της Νέας Σαλαμίνας
Την απόκτηση του Θεόδωρου Μπέριου ανακοίνωσε προ ημερών η Νέα Σαλαμίνα. Πρόκειται για 31χρονο κεντρικό αμυντικό, ύψους 1,91 και ο οποίος πριν έρθει στην Κύπρο αγωνιζόταν στην Ουγγρική Kisvárda.
 
Ο Μπέριος, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Ζαχάρω και ακολούθως έπαιξε σε Δόξα Μεγαλόπολης, Σαρωνικό Αιγίνης, Θήβα, Ιωνικό, Ηλιούπολη, Βύζα, Εθνικό Αστέρα, Ζenit Čáslav και ΠΑΣ Γιάννινα.
 
Η χρηματιστηριακή αξία του Ελλαδίτη αμυντικού έφθασε στις 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ σήμερα έπεσε στις 300 χιλιάδες ευρώ.
Το «μπαμ» της Καρμιώτισσας στον άσσο
Σε μια μεγάλη μεταγραφή προχώρησε η νεοφώτιστη Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών, η οποία απέκτησε τον 33χρονο πολύπειρο τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στον Πανσεραϊκό, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.
 
Ο Κυριακίδης, ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο δόθηκε δανεικός σε Αγροτικό Αστέρα και Πανσερραϊκό, πριν πάρει μεταγραφή για τον Λειβαδειακό. Στη συνέχεια έπαιξε στην Ξάνθη, πριν καταλήξει στον Παναιτωλικό.
 
Σε ότι αφορά τη χρηματιστηριακή του αξία, είχε φθάσει μέχρι τις 700 χιλιάδες ευρώ, ενώ σήμερα κυμαίνεται γύρω στις 250 χιλιάδες.
Ο Κυνηγόπουλος της Ένωσης
Ένα όνομα που οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι ίσως να μην έχουν ακούσει ξανά, έφερε στην Κύπρο η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, για τα άκρα της επίθεσης της.
 
Πρόκειται για τον 23χρονο Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από τον Αιγινιακό, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην βελγική Sint-Truiden, πριν πάει δανεικός στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τελευταία ομάδα του, ήταν η Παναχαϊκή, με την οποία σε 61 αγώνες πέτυχε έξι γκολ.
 
Η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μέχρι σήμερα έχει φθάσει τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Ένας Γάλλος… Ελλαδίτης στο Κολόσσι
Το μεγαλύτερο όνομα μαζί με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που ήρθε μέχρι στιγμής στην Κύπρο από την Ελλάδα, είναι ο Γάλλος Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος θα αγωνίζεται στον Απόλλωνα.
 
Ο 32χρονος επιθετικός, μπορεί να μην γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη γειτονική χώρα.
 
Ο Ντιγκινί, ξεκίνησε   από τη Vannes, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στην Le Poiré-sur-Vie, πριν πάει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Ατρόμητο και μετά στον Άρη Θεσσαλονίκης.
 
Η καριέρα του Ντιγκινί απογειώθηκε στον Άρη, όπου σε κάποια στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία έφθασε τις 800 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα, κοστολογείται στις 550 χιλιάδες.

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ