Η μέρα που ο Σίλβα έγινε... οργανωτής και τα «ατού» που τον έφεραν στον ΑΠΟΕΛ

Το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ αποτελεί από χθες (13/7) ο Μιγκέλ Σίλβα. Ο Πορτογάλος πορτιέρε έβαλε τζίφρα σε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων, ενώ αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ως η πρώτη επιλογή για τον άσο τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. 

Η Πορτογαλία, χώρα από την οποία προέρχεται ο ποδοσφαιριστής είναι μια χώρα που παραδοσιακά «εξάγει» πολλές χιλιάδες ποδοσφαιριστές, με αρκετούς από αυτούς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους. Οι κυπριακές ομάδες στο πέρασμα των χρόνων έχουν εμπιστευτεί Πορτογάλους παίκτες που τελικά αποδείχθηκαν λίρα εκατό.

Ψάχνοντας την ιστορία των ακαδημιών στην Πορτογαλία, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές συνήθως καταλήγουν στα πιο μεγάλα κλαμπ, όμως πάντοτε υπάρχει η ελπίδα ν' ανακαλύψεις αυτό που περιγράφεται ως «κρυφό διαμάντι». Οι ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων ελπίζουν ότι στην περίπτωση του Σίλβα έχουν βρει έναν τέτοιο παίκτη.

Η σύνδεσή του με τον κόσμο της Γκιμαράες και η μέρα που έγινε... οργανωτής

Παρόλο που η ομάδα από την οποία προέρχεται (σ.σ. Βιτόρια Γκιμαράες) δεν θεωρείται μια από τις μεγάλες δυνάμεις του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, φημίζεται ωστόσο για το θερμό κοινό και την υποστήριξη από τους φιλάθλους της σ' όλα τα γήπεδα της χώρας.

Ακολουθώντας αυτή τη λογική, ο Σίλβα έχει παίξει κάτω από πίεση τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας από τους οπαδούς της Βιτόρια. Με την αντίδρασή τους στη μεταγραφή του Πορτογάλου στην Κύπρο, οι φίλοι της Γκιμαράες έδειξαν ότι δεν πήραν με καλό μάτι τη φυγή του ποδοσφαιριστή, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. 

Άλλωστε ο αυθορμητισμός του 27χρονου κίπερ τον ώθησε πριν από μερικά χρόνια στο να πάρει ρόλο... οργανωτή μετά από μια σπουδαία νίκη της ομάδας του κόντρα στην Εστορίλ.

Ο Σίλβα πήρε τον τηλεβόα των οργανωμένων στα χέρια του κι άρχισε να ξεσηκώνει τους οπαδούς των Πορτογάλων. Η εν λόγω στιγμή ήταν καθοριστική στο κτίσιμο της εξαιρετικής σχέσης του παίκτη με τον κόσμο της Γκιμαράες. 

Ο τρόπος παιχνιδιού του Σίλβα, τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία

Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του αρνητικά και θετικά στοιχεία. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των τερματοφυλάκων, πολλά εξαρτώνται από τον αγωνιστικό ρυθμό και τα συνεχόμενα παιχνίδια που παίρνει στα πόδια του ο εκάστοτε πορτιέρε. 

Το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ διακρίνεται για την ευελιξία και τις αντιδράσεις του, ενώ είναι αρκετά σταθερός στα τετ-α-τετ, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του στην άμυνα. Κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές αποκρούσεις σε μακρινά σουτ αντιπάλων. 

Το στοιχείο που χρίζει βελτίωσης για τον Σίλβα, είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τις σέντρες και η τοποθέτησή του σε αυτές. Βρίσκεται σ' ένα σημείο της καριέρας του όπου δεν είναι εντελώς άπειρος αλλά ούτε και μπαρουτοκαπνισμένος. 

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Πορτογάλου είναι αυτά που τον συνοδεύουν από το πέρασμά του κυρίως από τη Γκιμαράες. Αν καταφέρει να καθιερωθεί στον ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που μόνο ο χρόνος και το γήπεδο μπορούν να δείξουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο