Τα περί στημένων, η ιστορία του Σέρτζιο με τον Ρίισε και οι τίτλοι με τον ΑΠΟΕΛ

Για την εμπειρία του στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα μίλησε ο πρώην δεξιός οπισθοφύλακας των δύο ομάδων Μάριο Σέρτζιο.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην εφημερίδα, tribunaexpresso.pt, ο Μάριο Σέρτζιο, τοποθετήθηκε με κολακευτικά λόγια για τη χώρα μας, ενώ απάντησε και στα περί στημένων αγώνων.
 
Ο Μάριο Σέρτζιο έφθασε στην Κύπρο από την ουκρανική Μέταλλουργκ Ντόνετσκ, όπως θυμάται και η πρώτη του εντύπωση για τη χώρα μας ήταν πως η ζέστη ήταν έντονη, αλλά «ήταν ένας παράδεισος».
 
Στην Κύπρο συνάντησε τους συμπατριώτες του Έλιο Πίντο, Νούνο Μοράις και Έλντερ Σόουζα, με τον οποίο έκανε μάλιστα, όπως λέει και την περισσότερη παρέα.
 
«Συνήθως στον ελεύθερο μας χρόνο πηγαίναμε στην παραλία ή ήμασταν στο σπίτι, γιατί με αυτή τη ζέστη δεν μπορείς να περπατήσεις στο δρόμο πάρα πολύ».
 
«Άκουσα ιστορίες για στοιχήματα»
Ο Πορτογάλος κλήθηκε να απαντήσει και στα περί στημένων αγώνων στην Κύπρο, όπου, όπως ανέφερε, άκουσε από άλλους Πορτογάλους που έπαιζαν σε άλλες ομάδες κάποιες ιστορίες, αλλά ο ίδιος δεν έζησε ποτέ κάποια τέτοια ιστορία.
 
«Σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΑΠΟΕΛ δεν γινόταν αυτό. Τώρα σε μικρά κλαμπ, μερικές φορές άκουσα ανθρώπους να μιλάνε γι’ αυτά, αλλά δεν είχα ποτέ κάποιο βίωμα. Δεν με ένοιαζε, δεν ήθελα να μαθαίνω».
 
«Πήγα στον ΑΠΟΕΛ για το Τσάμπιονς Λιγκ»
Αποκάλυψε επίσης ότι πήγε στον ΑΠΟΕΛ για να κατακτήσει τίτλος και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, στόχους τους οποίους πέτυχε, ενώ περιέγραψε και μια περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Άρνε Ρίισε.
 
«Κάποτε, επρόκειτο να παίξουμε ένα παιχνίδι και ο προπονητής κάλεσε τους τέσσερις αμυντικούς. Ήμουν εγώ, δύο Βραζιλιάνοι και ένας Νορβηγός (σ.σ. Ρίισε). Ο προπονητής μιλούσε Αγγλικά και έπρεπε να μεταφράσω για τους δύο Βραζιλιάνους, γιατί δεν καταλάβαιναν. Ο προπονητής εξήγησε μερικά πράγματα και έρχεται σε ένα σημείο, που είχαμε ήδη καταλάβει τα πάντα ο αριστερός αμυντικός, ο Νορβηγός και αρχίζει να ρωτάει τον προπονητή κάτι που μόλις εξήγησε. Και επέμενε να ρωτάει κάτι που ο προπονητής είχε ήδη εξηγήσει 20 φορές και που είχαμε ήδη καταλάβει. Σταμάτησα να κάνω μετάφραση και σε κάποια στιγμή είπα στους Βραζιλιάνους, «αυτός ο τύπος με κάνει ήδη άρρωστο».
 
Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Απόλλωνα, όπου έμεινε για μισό χρόνο πριν επιστρέψει στην Πορτογαλία.
 
Τον Δεκέμβριο, όταν είχε τελειώσει το συμβόλαιο μου με τον ΑΠΟΕΛ, είχα ήδη πει στην οικογένεια ότι είχα ιδέες να έρθω εδώ στην Πορτογαλία. Ήμουν 36 τότε. Αλλά ο Απόλλωνας ήρθε, με ήθελαν πολύ και είπα ότι θα μείνω μισό χρόνο και μετά θα φύγω. Το είχα ήδη στο μυαλό μου και έτσι έγινε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία