Στη σφαίρα των φιλικών ψάχνουν για ομοιογένεια-Τι έδειξαν μέχρι στιγμής οι Big-6

Στη σφαίρα των φιλικών αγώνων βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ομάδες, οι οποίες δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια προετοιμασίας, ώστε στις 22 Αυγούστου να είναι έτοιμες για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Οι προπονητές μαζεύουν συνεχώς σημειώσεις και αξιολογούν καθημερινά τους ποδοσφαιριστές τους, ενώ ψάχνουν παράλληλα και για τα τρωτά σημεία στο ρόστερ τους, ώστε να διορθώσουν τα λάθη που γίνονται.

Ήδη, όλες οι ομάδες έδωσαν από τουλάχιστον δύο φιλικά παιχνίδια και τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, έστω και σε πολύ μικρό βαθμό.

Είναι φανερό ότι η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους επηρέασε άπαντες, όμως είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, μέσα από τη σκληρή δουλειά να αλλάξουν την κατάσταση.

Τι έδειξαν μέχρι τώρα οι Big-6
Τις καλύτερες εντυπώσεις από όλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας, αφήνουν μέχρι στιγμής Ομόνοια και ΑΕΚ, οι οποίες μετρούν μόνο νίκες στα φιλικά που έδωσαν.

Οι πράσινοι, έστω κι αν αγωνίστηκαν προς το παρόν μόνο κόντρα σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες (Δόξα, Άρη και Εθνικό Άχνας), δείχνουν μια συνέπεια στο παιχνίδι τους και σε κάποιες στιγμές θυμίζουν την περσινή Ομόνοια, η οποία με την κυκλοφορία της μπάλας εντυπωσίαζε το φίλαθλο κοινό.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει στην Ομόνοια είναι και η συμμετοχή αρκετών νεαρών Κύπριων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δείχνουν πολύ καλά στοιχεία.

Από την άλλη, στην ΑΕΚ μετά τη νίκη επί της Δόξας κέρδισαν και την Ανόρθωση, σε ένα σαφώς πιο δύσκολο φιλικό τεστ. Η ομάδα της Λάρνακας, έδειξε πειθαρχία στο παιχνίδι της, ενώ οι ποδοσφαιριστές βγάζουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και πολλά τρεξίματα.

Σίγουρα, εάν πετύχουν οι μεταγραφές που θα γίνουν, τότε η ΑΕΚ θα είναι ακόμα πιο δυνατή τη φετινή χρονιά.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την ισοπαλία με τη Δόξα, κέρδισε τον Ερμή και έδειξε καλά στοιχεία και μάλιστα με… μισό ρόστερ, αφού ακόμα εκκρεμούν άλλες τέσσερις με πέντε προσθήκες. Επίσης, ακόμα δεν πήραν χρόνο συμμετοχής κάποιοι από τους νέους ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και οι Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ.

Στην Ανόρθωση, ο Τιμούρ Κετσπάγια στα δύο πρώτα φιλικά έκανε αρκετές δοκιμές, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, για να διαπιστώσει ποιοι μπορούν να υπολογίζονται για τη νέα χρονιά. Με την ομάδα της Αμμοχώστου δεν έπαιξε ακόμα ο Τσαρλς Ελουντού λόγω τραυματισμού, όπως επίσης και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπράνκο Βργκοτς. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Τσέχος Τζόζεφ Χουσμπάουερ.

Τέλος, στην ΑΕΛ, παρότι το ρόστερ έχει ενισχυθεί αρκετά, εντούτοις η ομάδα δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Πάντως ο Ντούσαν Κέρκεζ, δεν δείχνει να ανησυχεί, αφού μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα, όπου η ομάδα του έχασε με 2-1, ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και πως τα φιλικά, είναι για να εξάγουν συμπεράσματα οι προπονητές.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να προκύψουν από τον Ιούλιο και πως οι ομάδες έχουν ακόμα αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία