Έκλεψαν τις εντυπώσεις στα φιλικά και ψάχνουν θέσεις στις μεγάλες ομάδες

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρκετά είναι τα ταλέντα που παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων. Οι περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές, θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο, δυστυχώς, λίγοι είναι εκείνοι που τα καταφέρνουν.
 
Φέτος, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά, αφού το οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει τις ομάδες, είναι μεγάλο. Ως εκ τούτου, οι προπονητές, περνούν από κόσκινο αρκετούς νεαρούς για να δουν τι μπορούν να προσφέρουν στις ομάδες τους.
 
Στα φιλικά που έδωσαν μέχρι στιγμής οι μεγάλες ομάδες, ξεχώρισαν πέντε νεαροί. Πρόκειται για δύο από την Ομόνοια, ένα από τον ΑΠΟΕΛ, ένα από την Ανόρθωση και ένα από την ΑΕΚ.
 
Άγγελος Ζεύκης-Ανδρέας Σάββα
Ο Χένινγκ Μπεργκ, έδωσε μέχρι στιγμής, ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς στα φιλικά παιχνίδια, με τους πλείστους να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις.
 
Οι δύο που έκαναν όμως τη διαφορά, είναι οι 17χρονοι Άγγελος Ζεύκης και Ανδρέας Σάββα.
 
Ο μεν Άγγελος Ζεύκης, αγωνίζεται ως επιθετικός και ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στη φιλική νίκη της Ομόνοιας κόντρα στον Άρη.
 
Ο 17χρονος, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την επικαιρότητα, αφού πέρυσι τον Νοέμβριο, όταν ήταν ακόμα 16 χρόνων, τον παρακολουθούσε η ΑΕΚ Αθηνών, ωστόσο, τελικά έμεινε στην Ομόνοια. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν καλά τον Ζεύκη, του έδωσαν το προσωνύμιο νέος Νταρμπισάιαρ, αφού έχει το γκολ στο… αίμα του.
Από την άλλη, ο 17χρονος Ανδρέας Σάββα, πέρυσι αγωνιζόταν με τη δεύτερη ομάδα της Ομόνοιας, ενώ φέτος, ο Χένινγκ Μπεργκ του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην προετοιμασία των πρασίνων.
 
Ο Σάββα, όπως και ο Ζεύκης, συστήθηκε στους οπαδούς των πρασίνων στο φιλικό με τον Άρη, όταν χρίστηκε σκόρερ στο 67ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής, όπως είχε δηλώσει στην κάμερα της Ομόνοιας, αρέσκεται να αγωνίζεται στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ το ίνδαλμά του είναι ο σταρ της Παρί Σαιντ Ζερμέν, Κίλιαν Εμπαπέ. Κύρια χαρακτηριστικά του, είναι η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα.
Κωνσταντίνος Κούτσακος
Στα δεκαεπτά του χρόνια βαδίζει και ο Κωνσταντίνος Κούτσακος, τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έριξε βασικό στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Ερμή, την περασμένη εβδομάδα στο ΓΣΠ.
 
Ο Ελλαδίτης τεχνικός, είδε στον νεαρό Κύπριο, στοιχεία που φαίνεται να ταιριάζουν στο πλάνο του, αφού του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής και στο φιλικό κόντρα στη Δόξα.
 
Ο μικρός, δεν είναι τυχαίος παίκτης, αφού πέρυσι σε 20 αγώνες με την ομάδα κάτω των 17 και άλλους τέσσερις αγώνες με την ομάδα κάτω των 19, πέτυχε συνολικά 36 γκολ.
 
Επίσης, ήταν ο ποδοσφαιριστής που με τα 54 γκολ του, σε 34 παιχνίδια στο πρωτάθλημα του 2018-19, χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα κάτω των 16 του ΑΠΟΕΛ.
Σίγουρα, με την ένταξη του Μπεν Σαχάρ στους γαλαζοκίτρινους, αλλά και την επικείμενη απόκτηση ακόμη ενός επιθετικού, ο νεαρός δύσκολα θα βρει αγωνιστικά λεπτά στη σεζόν που έρχεται, όμως μέσα από την προετοιμασία αποκτά εμπειρίες και εξελίσσεται.
 
Κωνσταντίνος Γεωργαλλίδης
Στις 8 Μαΐου του 2019, ο Γιούργκεν Στρέππελ, τότε προπονητής της Ανόρθωσης, έριξε στον αγώνα κόντρα στην Πάφο ένα 16χρονο ποδοσφαιριστή, με το όνομα Κωνσταντίνος Γεωργαλλίδης.
 
Ο νεαρός, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις μερικά λεπτά, πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης, σφυρίξει τη λήξη του αγώνα. Πέρυσι, ο Τιμούρ Κετσπάγια, πήρε στην προετοιμασία τον Γεωργαλλίδη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν βρήκε χώρο στην ομάδα. Φέτος, τον ξαναπήρε στην προετοιμασία και ο 18χρονος βάλθηκε να τον πείσει, ότι αξίζει μια ευκαιρία.
 
Ο Γεωργιανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής στον 18χρονο Γεωργαλλίδη στο φιλικό με τον Απόλλωνα, ενώ στα φιλικά με ΑΕΚ Λάρνακας και Άρη Λεμεσού, ξεκίνησε ως βασικός.  Μάλιστα, με τον Άρη, ήταν ο παίκτης που μοίρασε ασσίστ στον Κατσαράβα, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Είχε επίσης κάποιες καλές ενέργειες σε όλα τα παιχνίδια και χειροκροτήθηκε από τους φίλους της Ανόρθωσης.
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Από το 2019, πήρε την πρώτη του ευκαιρία με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, ο 20χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, όταν έπαιξε ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στον Εθνικό στο ΑΕΚ Αρένα. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Κωνσταντίνου αγωνίστηκε για 14 λεπτά και η ομάδα του κέρδισε με 5-1. Έκτοτε, πήρε άλλες τέσσερις ευκαιρίες, όλες ως αλλαγή.
 
Φέτος, ο 20χρονος δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο φιλικό της ΑΕΚ Λάρνακας με την Ανόρθωση, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αφού σκόραρε το πρώτο γκολ, ενώ δημιούργησε το δεύτερο, για τον Φλοριάν Τολμές.
 
Σίγουρα, μετά από αυτή την εμφάνιση, ο προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Κανέδα, αναμένεται να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες, για να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει τους «κιτρινοπράσινους».

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»