Οι αλλαγές στο ρόστερ της Αραράτ και ο Γάλλος αστέρας με το ξεχωριστό ρεκόρ

Το πρώτο εμπόδιο στο μονοπάτι της Ομόνοιας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί η Αραράτ. Η νεοσύστατη αρμένικη ομάδα έχει όνειρα και φιλοδοξίες όσον αφορά τον θεσμό, αφού μόλις στο τρίτο έτος ίδρυσής της κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Αραράτ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ομόνοια χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ της, αφού μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει μόλις τρεις προσθήκες, κρατώντας παράλληλα τον βασικό κορμό της άθικτο.

Η μόνη σημαντική αποχώρηση ήταν αυτή του πρώην πλέον αρχηγού της ομάδας, Ντμίτρι Γκουζ, αφού δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του.

Η ομάδα του Νταβίντ Καμπάνια απέκτησε πρόσφατα τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, Νταβίντ Ουμάνες από τη Ρουμανική Ακαντέμικα Κλινκένι με ελευθέρα μεταγραφή.

Στη φετινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν επίσης οι Σαργκίς Σαχινιάν (σ.σ. 24χρονος Αρμένιος μέσος από τη Λόρι Βανάτζορ) και Αλεμάο (σ.σ. 27χρονος Βραζιλιάνος αριστερός οπισθοφύλακας από την Ολιβεϊρένσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν σύλλογο που αποτελείται από ποδοσφαιριστές από 16 διαφορετικές χώρες, κάτι που δείχνει και τη θέληση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Σαμβέλ Καραπετιάν να βοηθήσει την ομάδα ν’ αλλάξει επίπεδο.

Απόδειξη αυτού, αποτελεί το γεγονός ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος τίναξε την μπάνκα τον περασμένο Φεβρουάριο, προχωρώντας στην απόκτηση του Γιοάν Γκουφράν, που έμεινε ελεύθερος από την τουρκική Γκοζντέπε.

Πρόκειται για έναν παίκτη με αρκετές παραστάσεις στο ψηλό επίπεδο, τόσο στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας (σ.σ. Μπορντό), όσο και στην Αγγλία (σ.σ. Νιούκαστλ). Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κατέχει ένα πολύ ξεχωριστό ρεκόρ από την παρουσία του στην Μπορντό. 

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 κατάφερε να βρει δίχτυα στο 13ο δευτερόλεπτο, στην αναμέτρηση με την Οσέρ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε και δεύτερο γκολ. Το πρώτο τέρμα του συγκαταλέγεται ανάμεσα στα γρηγορότερα σε ολόκληρη την ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. 

Σαφώς και πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία (σ.σ. 34), ωστόσο οι εμπειρίες που κουβαλά τον καθιστούν ενδεχομένως τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την άμυνα της Ομόνοιας. 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι προκύπτει μια αβεβαιότητα όσον αφορά τη διεξαγωγή της έδρας της αναμέτρησης, αφού η UEFA δεν έχει προβεί σε σχετική ενημέρωση στις δύο ομάδες.

Μετά από απουσία τριών χρόνων, το τριφύλλι επιστρέφει στα κύπελλα Ευρώπης, βρίσκοντας μπροστά τους έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσε να του τύχει στον Α' προκριματικό γύρο, ωστόσο σε καμία περίπτωση ο σύλλογος της Αρμενίας δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα του Μπεργκ, έχοντας υπόψη ότι ο στόχος είναι η είσοδος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα