Λαΐφης στην OMADA: Όταν πήγα δανεικός στην Αλκή νόμιζα ότι όλα τέλειωσαν...

Η καριέρα του έφθασε στο ζενίθ, αφού πρώτα πέρασε από το ναδίρ. Ο δρόμος του, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα κι όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να ανασηκώσει ανάστημα για να καταφέρει να δείξει το ταλέντο του, το έκανε, αποδεικνύοντας σε όλους πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι.
 
Στα 27 του χρόνια, είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Σταντάρ Λιέγης και το όνομά του, βρέθηκε αρκετές φορές στις μεταγραφικές λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.
 
Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, μιλά στην OMADA του REPORTER, για το δανεισμό του από την Ανόρθωση στην Αλκή, το μεγάλο του όνειρο να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την βελγική Σταντάρ Λιέγης, αλλά και πως βίωσε τον κορωνοϊό σε μια χώρα, που είχε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων.
Ο Λαΐφης ξεκίνησε την καριέρα του στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, όμως το ταλέντο του ήταν πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της τοπικής ομάδας.
 
Σε ηλικία δεκαέξι ετών, οι κυνηγοί ταλέντων της αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ, που τον είχαν θέσει στο μικροσκόπιο τους από καιρό προηγουμένως, του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει.
 
Εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια και κατάφερε να εξελίξει το ταλέντο του και το 2012, αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί μας. Η Ανόρθωση, με ταχύτατες κινήσεις απέσπασε την υπογραφή του, ωστόσο οι συμμετοχές του στην ομάδα της Αμμοχώστου ήταν ελάχιστες και το 2013, δόθηκε δανεικός στην Αλκή.
 
«Όταν πήγα δανεικός στην Αλκή νόμιζα ότι όλα τελείωσαν. Τις πρώτες μέρες απογοητεύτηκα πάρα πολύ, αλλά στη συνέχεια φάνηκε ότι αυτός ο δανεισμός μου βγήκε σε καλό.
 
Στην πρώτη προπόνηση, δεν ήμουν πολύ καλά ψυχολογικά, αλλά ο προπονητής και οι νέοι μου συμπαίκτες με αγκάλιασαν και με βοήθησαν ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στα παιχνίδια. Όσο περνούσε ο χρόνος, πείσμωνα και ήθελα να αποδείξω τι αξίζω».
 
Τελικά, με τις εμφανίσεις του στην «Αθάνατη», ανάγκασε την Ανόρθωση να διακόψει τον δανεισμό του και να τον πάρει ξανά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έμεινε στην ομάδα της Αμμοχώστου για άλλα τρεισήμισι χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι, από τους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας».
 
Το 2016, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς και παραχωρήθηκε δανεικός για δύο χρόνια στη Σταντάρ Λιέγης, η οποία το 2018, απέκτησε τα δικαιώματά του.
«Υπήρξαν προτάσεις αλλά…»
Στο Βέλγιο, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, προσελκύοντας τα βλέμματα ομάδων, από πιο προηγμένα πρωταθλήματα.
 
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω κάτι επίσημο. Έχω συμβόλαιο με την Σταντάρ μέχρι το 2023. Είμαι χαρούμενος εδώ, αλλά είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, αν έρθει κάποια πρόταση από ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα.
 
Στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες προτάσεις, αλλά δεν τηρούσαν τα θέλω της Σταντάρ και παρέμεινα στην ομάδα. Το όνειρο μου όμως, είναι να κάνω μια μεγάλη μεταγραφή».
 
Πώς βίωσε τον κορωνοϊό
Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, όπως και για ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Στο Βέλγιο, υπήρχε τεράστια έξαρση κρουσμάτων και το πρωτάθλημα διακόπηκε. Εκείνος, έμεινε στη χώρα, αναμένοντας την έναρξη της νέας σεζόν.
 
«Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο, όπως και για όλο τον κόσμο. Περνούσαμε αμέτρητες ώρες στο σπίτι, βλέποντας ταινίες και κάνοντας πράγματα για να γεμίζουμε τις ώρες μας. Το θετικό όμως, είναι ότι στο Βέλγιο μπορούσες να βγεις έξω όποτε ήθελες για μια βόλτα. Μπορούσες επίσης, οποιαδήποτε στιγμή να βγεις για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης ή ακόμα και για να γυμναστείς. Εγώ έκανα τις προπονήσεις μου σε πάρκα και κάποιες φορές πήγαινα μόνος μου στο γήπεδο».
 
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες για τον Κωνσταντίνο, δεν σταμάτησαν με την έναρξη της νέας χρονιάς, αφού η προετοιμασία γίνεται φέτος στη βάση της νέας τάξης πραγμάτων.
 
«Η φετινή προετοιμασία, δεν είναι η ίδια όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν πολύ πιο δύσκολη, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας και είχε μεγαλύτερη διάρκεια απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα φέτος πρέπει να φοράμε όλοι μάσκα, σε όλους τους χώρους, εκτός την ώρα της προπόνησης. Επίσης, για να είναι ασφαλής οι ποδοσφαιριστές, μας κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό κάθε βδομάδα. Ένα άλλο μέτρο που τηρούμε αυστηρά, είναι ότι δεν μπορούν να βρίσκονται άνω των πέντε ατόμων σε κλειστό χώρο.
Πίστη για τον τίτλο
Για τη νέα χρονιά, τόσο ο προσωπικός του στόχος, όσο και της ομάδας, είναι η κατάκτηση του τίτλου μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια.
 
«Η Σταντάρ είναι μια ομάδα που πάντα πρωταγωνιστούσε και πάντα πήγαινε για πρωτάθλημα. Πιστεύω, φέτος, με τις σωστές προσθήκες μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι και προσωπικός μου στόχος η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Είναι κάτι που μου λείπει. Με τη Σταντάρ κέρδισα, προς το παρόν, ένα κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ήταν η καλύτερη μου στιγμή, αφού δώσαμε μεγάλη χαρά στο κόσμο της ομάδας».
 
Η βελτίωση του κυπριακού πρωταθλήματος, η Ανόρθωση και η… επιστροφή
Παρά τις υποχρεώσεις που έχει με την Σταντάρ Λιέγης, ο Λαΐφης δεν σταμάτησε να παρακολουθεί το κυπριακό πρωτάθλημα από τη μέρα που έφυγε από την Κύπρο, το οποίο, όπως λέει, συνεχώς εξελίσσεται.
 
«Παρακολουθώ το κυπριακό πρωτάθλημα, όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μου με την Σταντάρ. Έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις πρώτες θέσεις, όσο και για τις θέσεις διαβάθμισης».
«Με τον Τιμούρ η Ανόρθωση θα είναι ακόμα πιο δυνατή φέτος»
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πορεία της πρώην του ομάδας, για την οποία είναι σίγουρος, πως θα είναι ακόμα πιο δυνατή φέτος.
 
«Η Ανόρθωση έκανε μια εξαιρετική πορεία την περσινή χρονιά. Φάνηκε ότι ο Τιμούρ κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι με τις προσθήκες που έκανε και θα κάνει ο Τιμούρ, η ομάδα σίγουρα θα είναι ακόμα πιο δυνατή στο νέο πρωτάθλημα.
 
Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Κύπρο, επανέλαβε ότι ο πρώτιστος στόχος του είναι να πάρει μια μεταγραφή σε ομάδα ενός προηγμένου πρωταθλήματος, ωστόσο, θεωρεί δεδομένη την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στην Κύπρο.
 
Ως προς το κατά πόσον δέχθηκε προτάσεις από τη μέρα που έφυγε από την Ανόρθωση, για να επαναπατριστεί, ανέφερε ότι, «δεν υπήρξε κάποια πρόταση από οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην είναι στη χρυσή περίοδό του οικονομικά, αλλά ήρθα για να πάρω ακόμα έναν τίτλο»
Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις