Η επένδυση του ΑΠΟΕΛ, το βραβείο του MVP και η ατάκα του Χαριστέα σε Τσιλιγγίρη

Ως μια επένδυση για το μέλλον κρίνεται η μεταγραφή του Απόστολου Τσιλιγγίρη στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου συμπληρώσει όλες τις θέσεις για τους τερματοφύλακες της φετινής σεζόν.
 
Ο νεαρός πορτιέρε είναι προσωπική επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη ως εναλλακτική λύση κάτω από τα δοκάρια, αφού πρώτες επιλογές θα πρέπει να θεωρούνται οι Σίλβα και Ουζόχο. 
 
Μπορεί να μην έχει πάρει πολλά λεπτά στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, ωστόσο στις λίγες συμμετοχές που πήρε πρόλαβε να δείξει τα διαπιστευτήριά του. 

Τα πρώτα βήματα και ο προπονητής που τον πίστεψε

Ο νεαρός τερματοφύλακας άρχισε την καριέρα του στον ΑΟ Ξάνθης. Δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία έκανε τον Ηρόδοτο να τον αποκτήσει από τον Ορφέα της Ξάνθης. Ο Παναγιώτης Καμαράκης ήταν ο άνθρωπος που τον πίστεψε πρώτος και τον σύστησε σε διάφορες ομάδες. 

Στον σύλλογο της Κρήτης αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα στο κύπελλο, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του Άρη. 

Το βήμα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη

Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη για ένα χρόνο, ενώ σπούδαζε παράλληλα στο τμήμα τεχνολόγων Γεωπονίας στην Κρήτη.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του πρώτου τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης (σ.σ. Κουέστα) δεν του άφησαν πολλά περιθώρια για να διεκδικήσει τη θέση κάτω από τον άσο. Παρόλα αυτά, πήρε χρόνο συμμετοχής σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μαζί με άλλα έξι με την ομάδα Κ-19 του Άρη.

Η σωτήρια απόκρουση και η αποθέωση στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Στις 10 Νοεμβρίου 2019, το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ πήρε την ευκαιρία του στα τελευταία λεπτά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο βασικός πορτιέρε του Άρη, Έμαν, αποβλήθηκε, με τον 19χρονο να περνά αλλαγή στη θέση του.

Κατά την είσοδό του στο παιχνίδι (σ.σ. στο 92') οι οπαδοί του Άρη τον αποθεώνουν, λες και ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Στην αμέσως επόμενη φάση πραγματοποιεί μια σωτήρια επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Καπίγια και βοηθά την ομάδα του να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τελικό σφύριγμα. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Τσιλιγγίρης τράβηξε πάνω του και απασχόλησε τον κόσμο του Άρη, ο οποίος ζητούσε να δοθούν ευκαιρίες στον νεαρό πορτιέρε. 

Η αξέχαστη ατάκα από τον Άγγελο Χαριστέα

Μετά την αποβολή του Έμαν, ο Τσιλιγγίρης κλήθηκε να υπερασπιστεί τα γκολπόστ του Άρη και τα πήγε περίφημα. Όλο το τεχνικό τιμ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ανέλαβε την εμψύχωση του 19χρονου κίπερ. 

Ανάμεσα σ' αυτούς και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος και πρώην θρύλος της Εθνικής Ελλάδος, Άγγελος Χαριστέας. Οι δυο τους είχαν τετ-α-τετ κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με τον Χαριστέα να λέει στον Τσιλιγγίρη ότι κι αυτός με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε, θέλοντας ουσιαστικά να του ανεβάσει το ηθικό.

Στο επόμενο παιχνίδι (σ.σ. ντέρμπι με την ΑΕΚ) στην Αθήνα κατέβασε ρολά και βοήθησε την ομάδα του να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Στην εν λόγω αγωνιστική (σ.σ. 11η) βραβεύτηκε με το βραβείο του MVP, αφού η ετοιμότητά του στο ντέρμπι ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, λαμβάνοντας υπόψη και το νεαρό της ηλικίας του.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου