Το εγχώριο παζάρι… Δεκαέξι Κύπριοι που άλλαξαν στρατόπεδο

Στο απόγειο του βρίσκεται το μεταγραφικό παζάρι, με τις ομάδες να ψάχνουν για ότι καλύτερο υπάρχει στην εγχώρια και διεθνή αγορά, ώστε να ενισχυθούν και να παρουσιαστούν έτοιμες για το νέο πρωτάθλημα.
 
Η υποχρέωση των ομάδων να αγωνίζονται με τουλάχιστον δύο Κύπριους στην ενδεκάδα τους, ώστε να μην τους επιβάλλεται πρόστιμο, αναγκάζει άπαντες, να ψάχνουν για ότι καλύτερο υπάρχει στην κυπριακή αγορά.
 
Ως εκ τούτου, έντονη είναι και φέτος η κινητικότητα στο εγχώριο μεταγραφικό παζάρι, αφού δεκαέξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, άλλαξαν μέχρι στιγμής στρατόπεδο.
 
Απ’ αυτούς, οι οκτώ υπέγραψαν σε Δόξα και Καρμιώτισσα, από δύο σε Απόλλωνα και Εθνικό, ενώ από μια μεταγραφή γηγενή ποδοσφαιριστή πραγματοποίησαν ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΕΚ.
 
Οι τέσσερις που θέλουν να κάνουν... restart στα Πολεμίδια
Τις υπογραφές των Χρυσοβαλάντη Καπαρτή, Γιάννη Χατζηβασίλη, Ανδρέα Φράγκου και Άλεξ Κωνσταντίνου, απέσπασε η νεοφώτιστη Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, η οποία θέλει να επενδύσει στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να τους αναγεννήσει ποδοσφαιρικά.
 
Ο Καπαρτής, είναι 28 χρόνων και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Εθνικό Άχνας, στον Ασίλ Λύσης, όπου σε 17 συμμετοχές πέτυχε επτά γκολ. Η Καρμιώτισσα ευελπιστεί ότι στο πρόσωπο του νεαρού επιθετικού, θα βρει το εύκολο γκολ, το οποίο θα την βοηθήσει στη μάχη που θα δώσει για παραμονή στην κατηγορία.
Η ομάδα των Πολεμιδιών, είναι ίσως η ομάδα που ψάχνει ο Γιάννης Χατζηβασίλης, για να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Ο 30χρονος ακραίος επιθετικός, που υπέγραψε πέρυσι στην Ανόρθωση, δεν πήρε ευκαιρίες και αποχώρησε από την βαρωσιώτικη ομάδα.
Στην Καρμιώτισσα πιστεύουν στον ποδοσφαιριστή και ευελπιστούν ότι θα αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα του δοθούν
Ο Ανδρέας Φράγκου είναι ο νεότερος από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που απέκτησε η Καρμιώτισσα. Ο 23χρονος μέσος, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα και σήμερα ανήκει στην ΑΕΛ, θεωρήθηκε ταλέντο, ωστόσο δεν πήρε τις ανάλογες ευκαιρίες στην πρώτη κατηγορία. Με τη φανέλα της Καρμιώτισσας, ελπίζει να απογειώσει την καριέρα του.
Στα 28 του χρόνια βαδίζει ο Άλεξ Κωνσταντίνου, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε από πολλές ομάδες, όπως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η Πάφος. Στα Πολεμίδια, θέλει να γυρίσει σελίδα και να δείξει τι πραγματικά αξίζει.
Τα δύο μπαμ της Δόξας και οι επενδύσεις
Ανδρέας Κωμοδίκης, Στέφανος Μουκτάρης, Νικόλας Εγγλέζου και Γιώργος Οικονομίδης, είναι οι τέσσερις προσθήκες της ομάδας της Κατωκοπιάς από την εγχώρια αγορά, η οποία φέτος ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό από το κυπριακό στοιχείο.
 
Ο 23χρονος Κωμοδίκης έχει παραστάσεις από το αγγλικό πρωτάθλημα, αφού έπαιξε μέχρι την ομάδα κάτω των 23 της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Πρώτη του ομάδα στην Κύπρο ήταν η Δόξα, στην οποία επέστρεψε μετά το πέρασμά του από τον Ασίλ Λύσης.
Ο Στέφανος Μουκτάρης, έχει πατήσει στα 26 του χρόνια και με τις εμφανίσεις του στη Δόξα κατά τη διετία 2017-2019, ανάγκασε τον ΑΠΟΕΛ να του προσφέρει συμβόλαιο, όμως με τους γαλαζοκίτρινους δεν έπαιξε καμία φορά.
 
Δόθηκε δανεικός στη Δόξα, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή. Φέτος επέστρεψε στην ομάδα της Κατωκοπιάς, για να συνεχίσει απ’ εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη του θητεία.

Ο Γιώργος Οικονομίδης, είναι μαζί με τον Νικόλα Εγγλέζου, οι δύο ηχηρές προσθήκες της προσφυγικής ομάδας από την κυπριακή αγορά για το φετινό πρωτάθλημα. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες, θα ανεβάσουν επίπεδο τους πράσινους και θα προσφέρουν στον προπονητή Κώστα Σακκά, τις λύσεις που χρειάζεται.

Η μεταγραφή του Οικονομίδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς, πως ο Κύπριος μέσος πραγματοποίησε πέρυσι εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Το διπλό τσεκ ματ του Απόλλωνα
Στις προσθήκες των Γιώργου Μαλεκκίδη και Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη, προχώρησε ο Απόλλωνας. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, πρόλαβαν και άρπαξαν τους δύο Κύπριους, που την περσινή χρονιά είχαν εξαιρετική παρουσία σε Άρη Λεμεσού και Πάφος Fc αντίστοιχα.
 
Ο 23χρονος Μαλεκκίδης, ήταν αρχηγός της «Ελαφρας Ταξαρχίας» και με τις εμφανίσεις του τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη κατηγορία, τράβηξε τα βλέμματα, με αποτέλεσμα ο Σωφρόνης Αυγουστή να ανάψει πράσινο φως για ένταξη του στον Απόλλωνα.
Από την άλλη, ο 25χρονος Φιλιώτης, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ομόνοια, ενώ στη συνέχεια έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στην Πάφος Fc.
 
O δεξιός φουλ μπακ, πήγε στο Κολόσσι για να δώσει λύσεις, όταν ο Ζοάο Πέδρο χρειάζεται ξεκούραση, αφού ο Πορτογάλος είναι σε προχωρημένη ηλικία.
Πήρε ταλέντα από την ελεύθερη Αμμόχωστο
Δύο προσθήκες Κύπριων ποδοσφαιριστών έκανε και ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος απέκτησε τον Αντώνη Κουμή από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και τον Μάριο Περατικό από την Αγία Νάπα.
 
Ο Κουμής, αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην Ένωση τα τελευταία χρόνια, δίνοντας λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στο κέντρο. Με την παρουσία του στον Εθνικό, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί και σε ψηλότερο επίπεδο.
Ο Περατικός, είναι μόλις 20 ετών και στο παρελθόν είχε τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ομάδων, ωστόσο η μεταγραφή του, κάπου σκάλωνε. Τελικά κατέληξε στον Εθνικό, με το μέλλον του να προδιαγράφεται λαμπρό.
Η πιο ηχηρή μεταγραφή Κύπριου ποδοσφαιριστή
Μία προσθήκη Κύπριου ποδοσφαιριστή έκανε μέχρι στιγμής η ΑΕΚ Λάρνακας, ωστόσο είναι ίσως είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή γηγενή παίκτη, κατά τη φετινή σεζόν. Ο Ανδρέας Μακρής, που έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ, κατέληξε στην Λάρνακα, παρότι για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκε και η Ανόρθωση.
 
Ο Μακρής, έπαιξε πέραν του ΑΠΟΕΛ, σε Πάφο, Ανόρθωση, Γουόλσολ και ΑΕΛ, με την παρουσία του στις πλείστες ομάδες να θεωρείται επιτυχημένη.
Η επένδυση του Τιμούρ με Άντρις
Τον 21χρονο Άντρις Νεοφύτου από την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, απέκτησε η Ανόρθωση. Πρόκειται για ένα εξελίξιμο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΛ και ακολούθως, έπαιξε στην ομάδα των Πολεμιδιών.
 
Ο Νεοφύτου, μετά την απόκτησή του από τη «Μεγάλη Κυρία», παραχωρήθηκε δανεικός στην Καρμιώτισσα για ένα χρόνο.
Τον ήθελε διακαώς ο Κέρκεζ
Ο Ντούσαν Κέρκεζ, τον ήθελε διακαώς στη Λεμεσό και ο Ανδρέας Σοφοκλέους δεν του χάλασε χατίρι, ντύνοντας τον Βασίλη Παπαφώτη στα γαλαζοκίτρινα.
 
Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έθελξε με τις εμφανίσεις του στη Δόξα Κατωκοπιάς, όπου σε 75 εμφανίσεις σκόραρε 11 γκολ.
 
Ο Παπαφώτης, μέχρι στιγμής, είναι η αποκάλυψη της ΑΕΛ, αφού τα πάει περίφημα στα φιλικά παιχνίδια.
Ένας 35αρης έτοιμος για τίτλο
Περίφημα τα πηγαίνει και ο Φώτης Παπουλής με τη νέα του ομάδα. Ο 35χρονος κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής, άφησε μετά από οκτώ χρόνια τον Απόλλωνα, στον οποίο βρήκε δίκτυα 83 φορές σε 211 παιχνίδια και πήγε στο «Ηλίας Πούλλος», με στόχο να σηκώσει το πρώτο του πρωτάθλημα στην Κύπρο.
 
Ο Παπουλής, σκόραρε σε όλα τα φιλικά που έδωσαν μέχρι σήμερα οι πράσινοι, κάτι που κάνει τον Χένινγκ Μπεργκ να χαμογελά από ικανοποίηση.

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ