Το συμβόλαιο που καίει, η θέση πίσω από τον Τάμαρι και η επιβράβευση του Ζαχίντ

Βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι στη φετινή μηχανή του ΑΠΟΕΛ μπορεί να θεωρείται ο Γκαγιάς Ζαχίντ, ο οποίος δείχνει τα... δόντια του από τα φιλικά προετοιμασίας των γαλαζοκιτρίνων. Ο Νορβηγός είναι παίκτης «κλειδί» στην προσπάθεια της λευκωσιάτικης ομάδας να εκπληρώσει τους στόχους της. 

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο, με αρκετές ομάδες να ορέγονται ήδη τη μεταγραφή του. Εφόσον δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ, ο Ζαχίντ είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί μετά τον Ιανουάριο με άλλη ομάδα.

Σ' αυτό το σημείο είναι που οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει ν' αναλάβουν δράση, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του παίκτη και διασφαλίζοντας ότι οποιαδήποτε προσφορά φτάσει στα γραφεία του συλλόγου, θα ικανοποιεί οικονομικά τον ΑΠΟΕΛ και τον παίκτη.  

Ο Ζαχίντ έλειψε πολύ από την ομάδα της Λευκωσίας κι αυτό ήταν εμφανές στην περασμένη ποδοσφαιρική περίοδο. Άλλωστε άπαντες στον «Αρχάγγελο» γνωρίζουν ότι η περσινή απόφαση να πάει ο παίκτης στον Παναθηναϊκό ήταν ένα λάθος το οποίο δεν πρέπει να επαναληφθεί. 

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο παίκτης δείχνει ν' αντιλαμβάνεται πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό ΑΠΟΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού ο Ελλαδίτης κόουτς τον πιστεύει πολύ.

Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι κι ο Ζαχίντ ονειρεύεται κάποια στιγμή ν' αγωνιστεί σε προηγμένο πρωτάθλημα, ωστόσο αναγνωρίζει παράλληλα ότι οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν στο ταλέντο του και του έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ν' αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Δώνης είχε ξεχωρίσει εκείνα τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Νορβηγοπακιστανού που καλλιεργήθηκαν μέσα από τη Σκανδιναβική σχολή. Το εξαιρετικό κοντρόλ της μπάλας, την καλή κάθετη πάσα και το απρόβλεπτο που κάθε προπονητής θέλει από τους παίκτες του να εφαρμόζουν. 

Η σκληρή δουλειά του Ζαχίντ έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι όταν άρχισε την καριέρα του στη Βαλερέγκα η αξία του βρισκόταν στις 50 χιλιάδες, ενώ τη δεδομένη στιγμή κυμαίνεται στο 1.200.000 ευρώ και κατατάσσεται δεύτερος πίσω από τον Μούσα Αλ Τάμαρι στους παίκτες με τη μεγαλύτερη αξία στο κυπριακό πρωτάθλημα. 

Σ' αυτό το μήκος κύματος και λαμβάνοντας υπόψη τα δείγματα γραφής που έχει δείξει στη μέχρι τώρα πορεία του στον ΑΠΟΕΛ, δικαιούται όσο κανείς άλλος την ανανέωση του συμβολαίου του... 

 
Η αξία του Ζαχίντ σύμφωνα με το «Transfermarkt»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος