Εκ νέου μπάχαλο στο πρωτάθλημα-«Σε αυτά τα γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν αγώνες»

Για το νέο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με την αδειοδότηση των σταδίων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μίλησε ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, Γιώργος Καράς, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.
 
Ο Γιώργος Καράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις άδειες που υπολείπονται από συγκεκριμένα γήπεδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε προ των πυλών της έναρξης της νέας σεζόν.
 
Παράλληλα, σε Τσίρειο στάδιο και Αμμόχωστος δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδια, ενώ έχει ήδη αναβληθεί το Εθνικός-Ένωση, μετά τα θετικά κρούσματα στην προσφυγική ομάδα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι λόγοι που δεν αδειοδοτήθηκαν τα τέσσερα στάδια-Τι ισχύει με το Παπαδόπουλος
 
Όπως αρχικά σημείωσε ο Γιώργος Καράς «κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα. Είμαστε μια νεοσύστατη αρχή που προσπάθησε σιγά, σιγά να φέρει τα πράγματα σε έναν σωστό δρόμο. Έχουμε ποδοσφαιρικά γήπεδα που ανεγέρθηκαν λίγο μετά το 1974 όπως το Μακάρειο, το Δασάκι, το Στέλιος Κυριάκιδης, το Αμμόχωστος, το Αντώνης Παπαδόπουλος και έχουν σοβαρά οικοδομικά προβλήματα. Τα γήπεδα που δεν εγκρίθηκαν κατέθεσαν φάκελο την περασμένη εβδομάδα και ήταν ανεπαρκής. Δεν ήταν συμπληρωμένα σωστά.
 
Εμείς στείλαμε επιστολές προ μηνών στους ιδιοκτήτες και χρήστες των γηπέδων. Βγάζαμε και ανακοινώσεις προ καιρού, ενημερώσαμε όλους όσους έπρεπε. Οι ιδιοκτήτες των γηπέδων γνώριζαν ότι δεν υπέβαλαν αίτηση. Τα μόνα που υπέβαλαν έγκαιρα είναι η ΑΕΚ Αρένα, το ΓΣΠ, το Μακάρειο καθυστέρησε γιατί έπρεπε να περάσει από κάποιους ελέγχους και όταν τους πέρασαν υπέβαλαν την αίτηση και αδειοδότηθηκε το μισό. Και το Στέλιος Κυριακίδης αδειοδοτήθηκε τον περασμένο μήνα»
 
Αν θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια Απόλλων-Δόξα και Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ είπε πως «είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Το Τσίρειο δεν υπέβαλε αίτηση και δεν είχαμε χρόνο να εξετάσουμε τον φάκελο. Όσον αφορά το Αμμόχωστος και το Δασάκι, πρέπει να συμπληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς και αυτό προνοεί δουλειά μίας εβδομάδας, δεν μπορούν να γίνουν τα παιχνίδια. Το Τσίρειο θα μπορούσε να εγκριθεί αν έστελναν την έκθεση για πυρασφάλεια και της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα γήπεδα αυτά δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδια. Στο Παραλίμνι από ό,τι καταλαβαίνω επειδή παίζουν την επόμενη αγωνιστική καθυστέρησαν να καταθέσουν τον φάκελο. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην αδειοδοτηθεί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβλήθηκε το παιχνίδι του Εθνικού με την Ένωση-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ

«Είναι πιο εύκολο για το Τσίρειο και το Τάσος Μάρκου να πάρουν την έγκριση γιατί από πλευράς στατικής επάρκειας είναι όλα καλά και αν συνεδριάσουμε στα μέσα της εβδομάδας μπορεί να εγκριθούν. Το Αντώνης Παπαδόπουλος έχει τα δικά του προβλήματα αλλά έλεγξαν το γήπεδο, αποκλείστηκαν οι βόρειες κερκίδες. Μπήκαν σε ένα πρόγραμμα σε συνεννόηση με τον Πολιτικό Μηχανικό για να το επιδιορθώσουν. Τους δόθηκε άδεια μόνο για τρεις μήνες και θα δούμε αν ακολουθήσουν το πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν το Δασάκι και το «Αμμόχωστος». Είναι ίδιο το πρόβλημα με το «Αντώνης Παπαδόπουλος», εκεί μπήκαν όμως σε ένα πρόγραμμα».

Δειτε Επισης

Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις
Δημητρίου: Είμαστε στα όρια της υπέρβασης, παίζουμε τα ρέστα μας για να γράψουμε ιστορία