Για το διπλό και την πρόκριση μέσα στην Βαρσοβία η Ομόνοια-Το πλάνο του Μπεργκ

Μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση θα βρεθεί απόψε η Ομόνοια, η οποία για να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέγκια Βαρσοβίας, μέσα στην Πολωνία.
 
Οι πράσινοι, που προετοιμάστηκαν καταλλήλως για τις συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα, έχουν να αντιμετωπίσουν πέραν των αγωνιστικών δεδομένων και την κακή παράδοση των κυπριακών ομάδων στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, έχουν για φάρο τη μοναδική νίκη που πέτυχε κυπριακή ομάδα στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα του Απόλλωνα, που συμπωματικά ήταν επί της Λέγκια. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, είχαν κερδίσει τους Πολωνούς στο πλαίσιο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2013-14, με γκολ του Γκαστόν Σανγκόι.
 
Στις υπόλοιπες πέντε προσπάθειες των κυπριακών ομάδων να πάρουν τη νίκη απέναντι σε πολωνική ομάδα, καταγράφηκαν τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.
 
Η προϊστορία
1978-79 Σλασκ Βορτσλαβ-Πεζοπορικός 5-1
1998-99 Λέγκια Βαρσοβίας-Ανόρθωση 2-0
2003-04 Βίσλα Κρακοβίας-Ομόνοια 5-2
2011-12 Βίσλα Κρακοβίας-ΑΠΟΕΛ 1-0
2015-16 Γιαγκελόνια-Ομόνοια 0-0
 
Παρά την αρνητική προϊστορία, στην ποδοσφαιρική αργκό, χρησιμοποιείται συχνά η έκφραση, πως «οι παραδόσεις είναι για να σπάνε» κι αυτό είναι που θέλει να κάνει απόψε το τριφύλλι.
 
Το πλάνο του Μπεργκ
Σε ότι αφορά στο πλάνο του Χένινγκ Μπεργκ, ο Νορβηγός προπονητής, έδειξε από το περασμένο Σάββατο και τον αγώνα με την Πάφο τις προθέσεις του, αφήνοντας είτε στον πάγκο, είτε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν φανέλες βασικών στο παιχνίδι με τη Λέγκια.
 
Ο Φαμπιάνο, αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μίχαλ Λούφτνερ και Άνταμ Λανγκ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα παίξει ο Γιαν Λέζιακς και στο δεξί ο Χάρης Μαυρίας.
 
Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο Βίτορ Γκόμεζ και Γιόρντι Γκομεθ δύσκολα θα σπάσει, ενώ ως επιτελικός μέσος θα χρησιμοποιηθεί ο Τιάγκο.
 
Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αφού αν εξαιρεθεί ο Μποτεάκ, ο οποίος με βάσει τις εμφανίσεις του, τόσο με την Πάφο, όσο και με την Αραράτ θα αγωνιστεί ως βασικός, απ’ εκεί και πέρα, στις άλλες δύο θέσεις πιθανότατα να προκύψουν εκπλήξεις.
 
Στην κορυφή της επίθεσης, προβάδισμα έχει ο Ντούρις, αλλά δεν αποκλείεται ο Μπεργκ να κάνει την έκπληξη, βάζοντας βασικό τον Σενέ, ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης δεν μπορούν να γίνουν ασφαλής προβλέψεις, αφού υπάρχει ο νεαρός Λοΐζος Λοΐζου και ο νεοφερμένος Ασάντε.
 
Ενδεχόμενη νίκη που θα ισοδυναμεί με πρόκριση για τους πράσινους, θα τους αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Από τη μια, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για την Ομόνοια, αφού θα βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 320 χιλιάδες ευρώ, ενώ από την άλλη, θα βρεθεί μια ανάσα από την είσοδο στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που η Ομόνοια αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό, θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους, μέσω των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Τρελάθηκε η Ευρώπη με Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ-Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος για την ιστορική νίκη στο «Βίλα Παρκ»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί