Το πλεονέκτημα του σεμνού Μπεργκ και ο άσσος που τράβηξε απ' το μανίκι

Για το σημείο κλειδί του αγώνα κλήθηκε να τοποθετηθεί στη διάσκεψη τύπου μετά το παιχνίδι με τη Λέγκια, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, ωστόσο ο Νορβηγός απάντησε διπλωματικά.
 
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι, αφού έγιναν αρκετά σημαντικά πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κρατάω τη νοοτροπία των παικτών, την πίστη και την αυτοπεποίθηση που υπήρχε. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Κρατάω το γεγονός ότι όλοι ήταν έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό», ήταν η λακωνική δήλωση του τεχνικού του τριφυλλιού.
 
Ο Νορβηγός, δεν θα έλεγε ποτέ πως το σημείο κλειδί για αυτή τη μεγάλη πρόκριση, είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο ίδιος το παιχνίδι. Έριξε στο γήπεδο έντεκα «καμικάζι», που ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση και πίστη για την πρόκριση.
 
Οι εκλεκτοί του, είχαν γαλουχηθεί από τον ίδιο, με τη νοοτροπία του νικητή και την έβγαλαν στο γήπεδο. Αν δει κάποιος το παιχνίδι συνολικά και δεν ξέρει ποια ομάδα ήταν το φαβορί και ποια το αουτσάιντερ, θα έλεγε πως οι παίκτες με τις κόκκινες εμφανίσεις, ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι. 
 
Σίγουρα, η Λέγκια είχε τις δικές της ευκαιρίες, έμεινε για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές, αλλά η Ομόνοια ήταν εκείνη που έδειξε ότι πατούσε καλύτερα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό, γιατί το ήθελε περισσότερο. Γιατί το πίστεψε περισσότερο. Γιατί έχει στον πάγκο της, έναν άνθρωπο που «έφαγε» μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες με το κουταλάκι και ξέρει πώς να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές του και πώς να πάρει από αυτούς, το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
 
Ο άσσος απ’ το μανίκι
Πέραν όμως από τη νοοτροπία, ο Μπεργκ τράβηξε και ένα άσσο απ’ το μανίκι, περνώντας στον αγώνα ως αλλαγή τον Ασάντε. O Γκανέζος, με την ταχύτητα και τη μαχητικότητα του, έκανε δύσκολα τα πράγματα για την άμυνα της Λέγκια. Ήταν αυτός που πίεσε και έκλεψε τη μπάλα, για το κερδισμένο πέναλτι του Ντούρις, αλλά και την μπαλιά πάρε-βάλε στον Τιάγκο για το 0-2.
 
Ο Μπεργκ, είχε καταστρώσει το πλάνο του με τον Ασάντε και τον πήρε μαζί του στην Πολωνία, παρότι προπονήθηκε μόλις μια φορά στην Κύπρο και μια στη Βαρσοβία με τη νέα του ομάδα. Ήξερε, ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, θα του προσέφερε την ταχύτητα που θα στερείτο από την απουσία του Κακουλή και η κίνηση του, αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή.
 
Μια καλοκουρδισμένη μηχανη
Αφού ο Μπεργκ έβαλε τα υλικά στη χύτρα κι αυτή δούλεψε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.
 
Ο Φαμπιάνο ήταν ανίκητος, οι Λούφτνερ και Λανγκ απροσπέλαστοι, ο Λέζιακς ως συνήθως έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, ο Βίτορ Γκόμεζ και ο Γιόρντι Γκομεθ κατέστρεφαν το παιχνίδι του αντιπάλου, ο Τιάγκο έγραψε άλλη μια μαεστρική εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος, ο Μποτεάκ έδωσε ακόμα και την τελευταία του ανάσα για την ομάδα, ο Τζιωνής έμοιαζε με παίκτη που παίζει δέκα χρόνια σε ευρωπαϊκούς αγώνες και ο Ντούρις κέρδισε το πέναλτι που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.
 
Μετράτε δέκα ποδοσφαιριστές, γιατί σκόπιμα αφήσαμε τον Κούσουλο τελευταίο. Ο δεξιός οπισθοφύλακας των πρασίνων, είναι ένας ποδοσφαιριστής που σε κάποια παιχνίδια στην περσινή σεζόν, δεν ήταν τόσο καλός. Ο Μπεργκ όμως τον πιστεύει και ο Κύπριος διεθνής τον δικαίωσε, με την εξαιρετική του εμφάνιση.
 
Η Ομόνοια, είναι πλέον στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και παρότι έστειλε στο σπίτι τους τους πρωταθλητές Πολωνίας, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να φθάσει σε ομίλους διασυλλογικής διοργάνωσης. Για να το πετύχει, έχει μπροστά της ένα ή δύο ενενηντάλεπτα. Αν καταφέρει να προκριθεί στον τέταρτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζει αυτόματα θέση, τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ότι και να γίνει. Αν όχι, τότε θα παίξει τα ρέστα της, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού