Τα εξασφαλισμένα εκατομμύρια και η μεγάλη προοπτική της Ομόνοιας σε χρήμα

Το πίστεψε, δούλεψε και τα κατάφερε. Με συστηματική και ορθολογιστική δουλειά η αρμάδα του Χένρικ Μπέργκ κατάφερε να γυρίσει σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου και με τη νίκη επί της Λέγκια, έθεσε τις βάσεις για μια πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία μετά από πολλά χρόνια.
 
Βέβαια αυτή η επιτυχία συνοδεύεται και από τα ανάλογα οικονομικά οφέλη που στην προκειμένη περίπτωση, όπως κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τεράστια, ειδικά για συλλόγους με το οικονομικό μέγεθος του νησιού μας.
 
Με βάση τα χρήματα που μοίρασε πέρυσι η ΟΥΕΦΑ στους συλλόγους, πιο κάτω, γίνεται ένας υπολογισμός των χρημάτων που μπορούν να βάλουν οι πράσινοι στα ταμεία τους. Πάντως, οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δεν αναμένεται να προβούν σε σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά τα ποσά που θα διαθέσουν στους συλλόγους.
 
Τι πήρε μέχρι τώρα
Από τις δύο νίκες η Ομόνοια έλαβε 280 χιλιάδες ευρώ από τη συμμετοχή στον α΄ προκριματικό και 380 χιλιάδες από τη συμμετοχή στον β΄ προκριματικό. Η συμμετοχή στον γ΄ προκριματικό θα βάλει στα πράσινα ταμεία άλλες 480 χιλιάδες ευρώ.
 
Τι θα πάρει σίγουρα
Σε περίπτωση που η ομάδα του Χένρικ Μπέργκ αποτύχει στα επόμενα δύο παιχνίδια και αποκλειστεί, τόσο στον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, θα βάλει στα ταμεία τη 480 χιλιάδες που δίνει η ΟΥΕΦΑ σε πρωταθλήτρια που δεν περνά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, 300 χιλιάδες για τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ και άλλες 260 χιλιάδες για τη μη εξασφάλιση συμμετοχής πρωταθλήτριας σε όμιλο.
 
Με αυτά και με εκείνα, η Ομόνοια έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο 700 χιλιάδες ευρώ.
 
Σε αντίθεση με το πιο πάνω απευκταίο σενάριο που θέλει την Ομόνοια να αποκλείεται, υπάρχουν άλλα τρία που θα βάλουν στα ταμεία του συλλόγου πολύ περισσότερα εκατομμύρια
 
Αποκλεισμός Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκριση στο Γιουρόπα
Σε αυτό το σενάριο, που η Ομόνοια θα αποκλειστεί από τον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά καταφέρει να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα, στα ταμεία θα μπουν σίγουρα 2,9 εκ. ευρώ, συν όποια άλλα έσοδα από νίκες ή ισοπαλίες έλθουν στους ομίλους,.
 
Πρόκριση στο γ’ προκριματικό και αποκλεισμός στα πλέι οφ
Και σε αυτό το σενάριο τα έσοδα των πρασίνων θα είναι ακόμη 2,9 εκ. ευρώ από την εξασφάλιση συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ συν το τεράστιο μπόνους συμμετοχής στα πλέι οφ που για τις ομάδες που προέρχονται από το μονοπάτι των πρωταθλητών, ανέρχεται στα πέντε εκ. ευρώ. Συνεπώς σε αυτό το σενάριο ούτε λίγο ούτε πολύ το μίνιμουμ των εσόδων από τη συμμετοχή σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ θα ανέλθει στα 9,6 εκ. ευρώ.
 
Πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Η ομάδα του Μπεργκ, βρίσκεται δύο ενενηντάλεπτα μακριά από το όνειρο πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο σενάριο που οι πράσινοι καταφέρουν να υπερπηδήσουν το εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά τους στον γ΄ προκριματικό και κάνουν την υπέρβαση στα πλέι οφ, θα γίνουν η τρίτη κυπριακή ομάδα που θα το καταφέρει.
 
Σε αυτή την περίπτωση, τα ταμεία του συλλόγου θα φουσκώσουν με το αστρονομικό ποσό των 15,2 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού