Έτσι θα είναι το υπερσύγχρονο νέο προπονητικό της Ομόνοιας (pics)

Στην ολική ανακατασκευή του προπονητικού κέντρου της ομάδας, Ηλίας Πούλος, προχωρά η Ομόνοια.

Οι πράσινοι παρουσίασαν το εντυπωσιακό προπονητικό της ομάδας, το οποίο όπως αναφέρει η Ομόνοια, θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και στολίδι για τον κυπριακό αθλητισμό και θα είναι εφάμιλλο με προπονητικά κέντρα κορυφαίων Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι πράσινοι, «ένα προπονητικό κέντρο αποτελεί την «καρδιά» μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ενός αθλητικού Συλλόγου. Η δουλειά που καθημερινά γίνεται εκεί μεταφέρεται με την απόδοση και τα αποτελέσματα στους επίσημους αγώνες. Το δικό μας προπονητικό κέντρο, που πήρε την ονομασία «Ηλίας Πούλλος» από τον αείμνηστο αντιπρόεδρο της ομάδας μας Ηλία Πούλλο, έχει και μια ξεχωριστή σημασία, ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο για την οικογένεια της Ομόνοιας. Με γνώμονα όλα αυτά επιχειρούμε ολική ανακατασκευή και πλήρη αναβάθμιση του προπονητικού μας κέντρου, το οποίο θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και στολίδι για τον Κυπριακό αθλητισμό και θα είναι εφάμιλλο με προπονητικά κέντρα κορυφαίων Ευρωπαϊκών Συλλόγων».

Το νέο προπονητικό κέντρο, θα γίνει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο «GDM architecture», με το οποίο η Ομόνοια μελέτησε με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια ορισμένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα της Ευρώπης και εστίασε στις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού και μιας επαγγελματικής ομάδας που επιδιώκει τον πρωταθλητισμό. «Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στην τεχνολογία αλλά και στην αισθητική των εγκαταστάσεων. Το αποτέλεσμα μπορείτε να τα διαπιστώσετε από όσα αναφέρουμε στη συνέχεια, αλλά και από το φωτογραφικό υλικό που για πρώτη φορά δημοσιεύουμε». 

Κατεδάφιση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και ανέγερση νέου υπερσύγχρονου κτιρίου

Όλες οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν και θα αντικατασταθούν με ένα νέο, σύγχρονο κτίριο. Η όλη διαδικασία, από την έναρξη των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επηρεάσουν τη ομαλή λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς θα γίνονται παράλληλα τα έργα και οι προπονήσεις.

4 γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων

Αυτή τη στιγμή στο «Ηλίας Πούλλος» υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου. Στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο θα υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων. Σε όλα τα γήπεδα θα υπάρχει χώρος για να φιλοξενείται συγκεκριμένος αριθμός φιλάθλων, με τις ανάλογες εγκαταστάσεις που θα τους εξυπηρετούν (χώρους υγιεινής, καντίνες κτλ).

Green Boutique

Στο χώρο του «Ηλίας Πούλλος» θα δημιουργηθεί ένα άνετο και όμορφο κατάστημα της Green Boutique, όπως ακριβώς αρμόζει στο εκτόπισμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αψίδα

Στις κορυφαίες προτεραιότητες ήταν η περαιτέρω ανάδειξη της Αψίδας που βρίσκεται στο «Ηλίας Πούλλος» για να θυμίζει τις θυσίες και τους αγώνες των Ομονοιατών για να κρατήσουν ζωντανή την Ομόνοια. Η Αψίδα θα είναι το κεντρικό σημείο εισόδου στο προπονητικό κέντρο και θα είναι τοποθετημένη και διακοσμημένη με τρόπο που θα προκαλεί σε όλους μας αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας.

Κεντρικό κτίριο

Το κεντρικό κτίριο του «Ηλίας Πούλλος» θα χωρίζεται σε διάφορες πτέρυγες.

– Ισόγειο: Θα υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, μεγάλο γυμναστήριο, χώροι υγρού στοιχείου (πισίνα, κρυοθεραπεία, τζακούζι, σάουνα κτλ) και το Ιατρικό Κέντρο (ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργομετρικό κέντρο κτλ).

– 1ος όροφος: Θα δημιουργηθούν 18 διπλά δωμάτια διαμονής προπονητών, ποδοσφαιριστών και προσωπικού, τραπεζαρία, αίθουσα ψυχαγωγίας και καθιστικό.

– 2ος όροφος: Θα βρίσκεται η πτέρυγα με τους γραφειακούς χώρους και τα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, αμφιθεατρική αίθουσα διδασκαλίας και παρουσιάσεων, αίθουσα τύπου και ειδικός χώρος για τους δημοσιογράφους, Green Room για παραγωγές και εστιατόριο για τις ανάγκες μας.

Το κτίριο θα είναι πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, θα έχει φωτοβολταϊκά στην οροφή και αυτοματισμούς για ασφάλεια και έλεγχο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη λειτουργία της ομάδας το γεγονός πως όλες οι υπηρεσίες που χρειάζεται θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Σημειώνουμε πως οι γηπεδικές και κτιριακές εγκαταστάσεις του «Ηλίας Πούλλος» θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας.

Διαδικασίες ανέγερσης

Στις 14 Μαρτίου 2019 η Ομόνοια κατέθεσε την Πολεοδομική αίτηση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε αναμονή για τον καθορισμό ημερομηνίας για δημόσια ακρόαση από την Πολεοδομία, κάτι που αναμένεται πως θα γίνει σύντομα. Έπειτα θα ακολουθήσει η έκδοση Πολεοδομικής άδειας. 

Με την έγκριση της αίτησης θα κατατεθούν τα σχέδια στην αρμόδια οικοδομική αρχή (Δήμος Γερίου) και με την έκδοση της Άδειας Οικοδομής θα ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες. Εφόσον εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες από το νόμο άδειες, θα καταθέσουμε αίτηση για εξασφάλιση των χορηγιών που δικαιούμαστε από τον ΚΟΑ για μέρος των εργασιών που θα γίνουν.

Σταύρος Παπασταύρου: «Ένα όνειρο για όλους μας»

Ο Πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Παπασταύρου, σχολιάζοντας το όλο εγχείρημα ανέφερε στην ιστοσελίδα της Ομόνοιας, ανέφερε πως, «η ανακατασκευή του «Ηλίας Πούλλος» αποτελεί ένα όνειρο για όλους μας, αλλά και ένα από τα βασικά έργα υποδομής που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Το νέο προπονητικό κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ομόνοιας για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα έργο που θα μας ανεβάσει επίπεδο και θα συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια για να είναι η Ομόνοια κυρίαρχη στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουμε καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία στην Πολεοδομία, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και οδούς. Αυτό ήταν εξαρχής το κύριο μέλημά μας, δηλαδή να κινηθούμε νομότυπα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες άδειες ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τα επόμενά μας βήματα. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα μετατρέψει το "Ηλίας Πούλλος" σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο. Το κόστος του εκτιμούμε πως θα ανέλθει στα πέντε εκατομμύρια ευρώ».  

Πηγή φωτογραφίας: Omonoia Fc Facebook
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές