Συστάσεις ΚΟΠ για αναβολή ή μετάθεση των φιλικών λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Συστάσεις για αναβολή ή μετάθεση των φιλικών αγώνων που είναι ορισμένοι για αύριο, κάνει η ΚΟΠ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, «εξαιτίας των εξαιρετικά ψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται ιδιαίτερα αύριο Παρασκευή αλλά και τις επόμενες μέρες, η ΚΟΠ συστήνει προς όλες τις ομάδες, εκεί και όπου είναι δυνατόν, να αναβληθούν ή να μετατεθούν για αργότερα το βράδυ προγραμματισμένες δραστηριότητες τους.
 
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας η θερμοκρασία θα ανέλθει την Παρασκευή στους 45 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα παράλια και στους 38 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Κάλεσμα ΠΑΣΠ σε ποδοσφαιριστές να μην παίζουν ποδόσφαιρο
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου 2020  με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και τους εκπροσώπους όλων των ομάδων της Β΄ κατηγορίας και με αντιπρόσωπους της Γ΄ κατηγορίας, του πρωταθλήματος ΣΤΟΚ και του Γυναικείου, ο ΠΑΣΠ κάλεσε τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες να μην βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αποδεχόμενοι να παίζουν ποδόσφαιρο υπό θερμοκρασίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία τους.
 
Ο ΠΑΣΠ, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου διαβεβαίωσε πως θα είναι έτοιμος σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό, να στηρίξει το μέλος του έναντι στη Διοργανώτρια Αρχή και το Σωματείο του, επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

Ο Σύνδεσμος θα διαβιβάσει σχετικές επιστολές προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών και Προπονητών, ζητώντας τους να στηρίξουν την προσπάθεια, ως άτομα που επίσης υποχρεώνονται να εργαστούν υπό έντονη ζέστη.

Στη συνάντηση, επισημαίνεται, εξετάστηκαν μέτρα αντίδρασης στον ορισμό των αγώνων υπό έντονο ήλιο και αποφασίστηκε όπως αξιοποιηθεί από τον ΠΑ.Σ.Π. η απαγόρευση του Υπουργείου Εργασίας για εργασία υπό έντονη ζέστη και γίνουν οι ανάλογες καταγγελίες σε όσους παραβούν αυτή την οδηγία.
 
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται περαιτέρω ότι η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά τη λιποθυμία λόγω της έντονης ζέστης και δεύτερου ποδοσφαιριστή σε πρόσφατο φιλικό αγώνα, ο πρώτος ξένος σε ομάδα της Β΄ κατηγορίας και ο δεύτερος ομάδας U19 και λόγω του γεγονότος ότι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας της σεζόν 2020/21, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ορίστηκαν πρόσφατα με ώρα έναρξης στις 4:30 μ.μ και έχουν προγραμματιστεί το ερχόμενο τριήμερο φιλικά παιχνίδια με ώρα έναρξης τις 4:00 μ.μ. και 4:30 μ.μ.

Προστίθεται ότι οι ποδοσφαιριστές ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο πως σε πολλά γήπεδα της Β’ Κατηγορίας δεν υπάρχουν κλιματιστικά στα αποδυτήρια, ενώ το πρόβλημα για αυτούς ξεκινάει πολύ πιο πριν από την έναρξη του αγώνα αφού όταν αγωνίζονται στις 4:30 μ.μ., καλούνται να βγουν για προθέρμανση από τις 3:45 μ.μ..
 
Τέλος αναφέρεται ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης σε δήλωση μετά τη συνάντηση κάλεσε την ΚΟΠ να συναντηθεί με τον ΠΑΣΠ για επαναξιολογήση της όλης κατάσταση, έτσι ώστε να μην ρισκάρεται η  υγεία των ποδοσφαιριστών και ανέφερε ότι ενημερώθηκε ο ΚΟΑ γραπτώς όπως αποκλείσει τη χρήση των γηπέδων του σε συγκεκριμένες ώρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19